...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Društvo / Obrazovanje

Konkurs za šesti ciklus Kreativnog mentorstva

15.09.2021.

Konkurs za učesnike šestog ciklusa programa "Kreativno mentorstvo", namenjenog sadašnjim i budućim profesionalcima u oblasti kulture, umetnosti, medija, kreativnih industrija i srodnih disciplina, otvoren je do petka, 17. septembra.

.

"Kreativno mentorstvo" je jedinstveni mentorski program nastao u Srbiji, koji afirmiše i podstiče mentorstvo kao vid doživotnog učenja i razmene znanja, ideja i iskustva između stručnjaka, mentora i budućih profesionalaca, mentija. VI ciklus programa "Kreativno mentorstvo" je regionalnog karaktera – za učešće u programu biće izabrano 25 novih učesnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske – sadašnjih i budućih profesionalaca u oblasti kulture, umetnosti, medija i kreativnih industrija koji dolaze iz javnog, civilnog i privatnog sektora ili deluju samostalno.

Potencijalni učesnici treba da budu aktivni u nekoj od različitih oblasti najšire shvaćene oblasti kulture ili iz medija. Formalno obrazovanje u nekoj od ovih oblasti nije uslov za učešće, već je mnogo važniji dosadašnji, trenutni ili budući rad kao i želja za daljim profesionalnim usavršavanjem. 

Program podrazumeva različite vidove podrške, pa učesnici u okviru programa imaju priliku da stiču nova znanja i uvide, kao i da rade na ostvarivanju svojih profesionalnih i ličnih ciljeva. Glavnu aktivnost programa za učesnike (mentije), predstavlja jednogodišnja individualna podrška mentora, koji se pažljivo bira u odnosu na mentijeve potrebe, ciljeve i izazove. Uloga mentora je da deljenjem znanja, iskustva i perspektiva, podrži mentija u profesionalnom i ličnom razvoju. Mentori u programu pripadaju različitim sektorima, generacijama i profesijama, što mentijima omogućava da steknu specifična znanja i iskustva iz drugih oblasti, koja su im često nedostupna.

Šesti ciklus programa odvijaće se hibridno, tako što će se dva glavna događaja (Uvodni  trening i Srednjeročno okupljanje) u okviru programa odvijati uživo, a preostali događaji i radionice će se odvijati onlajn.

Svi zainteresovani mogu da se prijave popunjavanjem i slanjem formulara najkasnije do 17 septembra 2021. u 23:59, uz koji se prilaže skorašnja biografija na maternjem ili engleskom jeziku. Sve detalje konkursa možete pronaći na zvaničnom sajtu Kreativnog mentorstva.

Možda te još zanima:

.

Zoom kafica o karijeri u HR-u

Ako te zanima karijera u HR-u, a ne znaš šta sve ona tačno podrazumeva, ili ako te zanima šta radi…

.

Vibro-akustičko inženjerstvo - novi master program

Univerzitet u Novom Sadu, prvi na ovim prostorima, otvara master program za vibro-akustičko inženjerstvo.U okviru ovog programa možete se opredeliti…

.

Prijavi se na BASF Innovation Hub

Prijave za konkurs iz oblasti održivog razvoja BASF Innovation Hub otvorene su do 30. septembra u ponoć.

.

Amazon protiv lažnih ocena

Amazon je blokirao oko 3.000 online prodavaca koji su povezani sa 600 kineskih elektronskih brendova. Amazon navodi da to nije anti-kineska…

.

Konferencija za IT studente

We are the FUTURE of IT je studentska IT konferencija koja će ove godine biti održana na Zlatiboru, od 11.…

.

Pazi, snimaju te

Nove pametne naočare, koje je  Facebook napravio u saradnji sa kompanijom Ray-Ban, izazvale su zabrinutost Irske organizacija za zaštitu privatnosti…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo