...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Društvo

Nedeljni vodič od 31. decembra do 6. januara

30.12.2018.

Nedeljni vodič ovoga puta pretežno u ulozi dvodnevnog vodiča. Ako još ne znaš šta ćeš i na koju ćeš žurku, a hvata te panika zbog toga, Oradio priskače u pomoć sa više od 20 događaja na koje možeš da odeš.

.

Ponedeljak, 31. decembar

Dnevna novogodišnja žurka biće održana u Gerili. Za muziku će biti zadužen čuveni novosadski muzički znalac, hodajuća muzička enciklopedija, bivši muzički urednik (Radio "Holiday") autor i voditelj emisije "Rock FM" na Radiju 021 Dejan Pajić a.k.a. Dj Pako. Na repertoaru će biti najbolji pop, disco, pop rock, classic rock, punk rock, funk rock, blues rock sa svetske muzičke scene, sve što je potrebno da žurka bude dobra i da se lepo zagrejete za večernji doček. Početak je u podne, a ulaz se ne naplaćuje.

Još jedna žurka čeka vas u Gerili, ali ovaj put u večernjem terminu. Za provod je zadužen Šaca iliti Dj Shakkal, koji će da vrti za vas najbolji hip hop/disco/funk/pop/house mix ikad. Kako kažu organizatori, ako mislite da to sve ne može da ide zajedno - varate se. Karte su u prodaji po ceni od 1000 dinara, a broj karata je ograničen. Sa najmanje četiri kupljene karte možete rezervisati i sto, a početak je u 21 čas.

Povratak kroz vremenski portal kada je ceo svet skinuo naramenice, obrijao zulufe i muziku počeo da sluša sa kaseta. Shamrock bar oživeće ritam hoda uz vokemen, osećaje kupovine prvih kompakt diskova i strepnje prilikom nasnimavanja ličnih muzičkih lista na dugačke trak. Iz njihove miksete emitovaće se sve ono što je obeležilo poslednju dekadu drugog milenijuma, poput bendova Nirvana, Prodigy, Pearl Jam, Depeche Mode, Technotronic, ali i ono što je "konzumirala" tadašnja omladina, uz neizbežan zvuk koji su sa sobom nosili "dizelaši", pretočen u domaći "dance". Za dobar izbor muzike je zadužen Dj Rasha, čovek koji je proživeo devedesete, a neki bi rekli i ostao u njima.
Karte za doček možete kupiti u Shamrock baru po ceni od 1000 dinara. Početak je u 21 čas.

Bar Imperija takođe organizuje dve žurke. U pitanju su Fickey koji će vas zabavljati preko dana sa početkom u 13 časova, dok je za sam doček 2019. godine zadužen Dj Shot, koji je tu od 22 časa. Broj za rezervacije je 0628978571.

Dom b-612 organizuje guilty DOMček 2019. Kako su objasnili - pitali ste, očekivali ste, mislili ste da ćemo ispaliti - ali da ne kažemo ITS A CHRISTMAS MIRACLE. Iz velikh zvučnika stižu Britney Spears, Kool and the Gang, Madonna, Sean Paul, Village, Jennifer Lopez, Beyonce i još mnogo muzike koju realno svi volimo al nas je sramota da priznamo. Upad je 500 dinara, a početak u 21 čas.

Novogodišnji Art bazar biće na platou ispred Svilare. Jedinstvena prilika da kupite unikatni umetnički dar, uživate uz kuvano vino,džez i dobro društvo. Zajedničko kićenje jelki je takođe opcija. Program izgleda ovako:

Plato KS Svilare
- 12.00 - 14.30 -  Dj Dub Duba  / Komšijsko kićenje jelki
- 14.30 - 16.00 - Jazz combinat
- 16.15 - 17.00 - Baterija Sambansa
- 17.00 - 18.20 - Dj Dub Duba
- 12.00 - 20.00 - Art Market

Velika sala
- 18.30 - 20.00 - Jazz performans SUSRET
                           - Piotr Damasiewicz - truba
                           - Cirkus:Ludufico / Mira Beba Dobrković i Tanja Milanović

Kako kažu iz Puberaja, novogodišnja noć proslaviti se mora, a što se mora nije teško. Spremili su muzički repertoar koji izuva iz cipelica, kao i uvek, svima svega i svačega - DAN - Senzzor & Stjeban - NOĆ - Ilija Eeprom & Dvo Ka. Upad danju – džabaka, a upad noću - crvena. Rezervacije su obavezne na 060/6533814.

Među brojnim opcijama nalazi se i Škripina novogodišnja dnevna žurka. Tradicionalno novogodišnje okupljanje kojim pozdravljamo odlazeću i veselimo se nadolazećoj godini uz najbolju muziku koju smo slušali u sezoni 2018. Ulaz je besplatan, za rezervacije stolova možete im pisati u inbox. Žurkica počinje u podne i traje do 19 časova.

Kafe bar Diego pravi Novu godinu u irskom stilu. Nastupaju Drunkards, slobodnostilski acoustic celtic folk-rock bend iz Novog Sada. Članove čine: Gandy: vokal i mandolina, Miki: violina i prateći vocal, Puška: gitara i prateći vokal i Sićva: bas i prateći vokal. Početak je u 13 sati.

Green Love festival organizuje najveći rejv doček Nove godine u holovima Spens-a na čak dva stejdža. Tauten i Goya okupljaju dve najjače dj ekipe za najluđu noć – TKNO, Andrew, Meller, Sugar Lobby, Miloš Vujović, Zlatnichi, Runy i Branko Vuković. Početak u 21 čas, a ulaz 1490 dinara.

Za doček Nove godine čeka vas i Cake Beats žurka. Ekipu čine Rasheed, Yeah Left, Pizzaboi (Klika) i Batana (Palace). Od muzike hip hop, ghetto, booty, bass, beatss, highlife, bashment... Zbog ograničenog kapaciteta kluba za rezervacije mesta i pretprodaju karata pišite im u inboks. Cena karte na vratima biće 1000 dinara, a početak je u 21 čas.

Tradicionalni novogodisnji koncert organizuju i Graffiti. Nastupaju Don Cucos, Leki i Tisa, a u pitanju su najveci hitovi 60-tih,70-tih i 80-tih godina. Organizatori poručuju da dođete na vreme, a početak je u 13 časova.

Izreka starih Laponaca kaže: "Nisu sanke isto što i helanke", ili tako nešto, nismo sigurni za prevod. Zato se mi i ne bavimo prevodom izreka Laponaca nego pravimo dobre žurke, najbolje - baš za doček – kažu iz Lazinog teleta. Za muziku su zaduženi DJ Joe i DJ Šaca. Početak je u 21 čas, upad je 1200 dinara, a rezervacije su na 0669606956.

Party Like It's 1999: NYE 2019. dešava se u Firchie Think Tank studiju. Početak je u 22 časa, a upad 500 dinara.

Utorak, 1. januar

Sada već tradicionalna svirka u Shamrock baru za reprizu dočeka. Za provod su zaduženi Miloš Bajat i Good Company. Karte možete kupiti u Shamrock baru po ceni od 300 dinara, a broj karata je veoma ograničen kako bi se izbegle velike gužve i samo gosti sa kartama će moći da uđu. Početak je u 21 čas.

Nakon dočekam 2019. godinu uz Party Like It's 1999, u Firchie Think Tank studiju za reprizu možete đuskati uz najveće hitove 80-tih, svih žanrova. Uvek plesna, vesela, pozitivna atmosfera, gde se peva, pleše i skače do iznemoglosti. Upad je 400 dinara a početak u 22 časa.

U gerilskom stilu, ekipa iz ovog bara sprema vam mega giga žurku za repriziranje novogodišnje žurke. Guilty Pleasure #12, samo veselo, samo novogodišnje. Znate šta da očekujete, gomilu neprijatne muzike uz koju volite da đuskate i provodite se kao nikad, dođite, znate da će biti dobro. Rezervacije stola su besplatne i moguće uz najmanje 4 kupljene karte, na telefon 0642696081. Početak je u 21 čas, a karte su 500 dinara.

Sreda, 2. januar

U AEGEE-u možeš sve, pa i da budeš rok zvezda. Ova ekipa organizuje karaoke žurku. Kako kažu, bilo da ste štedeli glasne žice tokom najluđe noći ili ne, oni vas očekuju. TDI Music Cafe od 21 čas.

Četvrtak, 3. januar

Mini turneja "Astor Lajka VS Šavovina" počinje u Domu B-612, na novoj bini, u novoj godini. Šavovina je proizvod očeva i njihovih očeva. Šavovina svira pod uticajem tvrdog roka, džeza i etno elemenata. Kao trio nastali su 2016. godine. Od tada su odsvirali preko 30 koncerata po Zagrebu i okolini. Ulaz je 150 dinara, početak u 21 čas.

Petak, 4. januar

U knjižari Bulevar books imaćete priliku da slušate bend Stray Dogg. Oni su nedavno izdali i novi album koji je više nego dobar. Sa Stray Dogg-om nastavljaju koncept intimnih muzičkih performansa nazvanih "svirka u knjižari" u kojima objedinjuju dva najvitalnija medija: muziku i knjige, koji se prožimaju i spajaju u neposredan, jedinstven i magnetičan doživljaj. Početak je u 21:30, a ulaz je 500 dinara.

Subota, 5. januar

Dark patry ponovo u Domu b-612. Nezaboravan provod koji jednostavno mora da se ponavlja. Noir pop, dark synth, industrial, coldwawe, ebm, synthwave, gothic rock, dark techno, dark electro, d'n'b, witchhouse, post punk, doslovno sve. Početak u 20 časova, upad 150 dinara.

Nedelja, 6. januar

Badnji dan, valjalo bi malo i odmoriti.

Možda te još zanima:

.

Top 10 Gruvanje singlova u 2023. godini

Sretana Nova godina. Pred vama je 10 singlova koji su po mišljenju Oradija i ekipe emisije Radio Gruvanje obeležili 2023.…

.

Novogodišnji vodič

Zvanični doček u Novom Sadu organizuje se u Pograđu Petrovaradinske tvrđave gde vas očekuju tri bine i čak osam koncerata.…

.

Male odluke menjaju svet

Praznici i Nova godina pravo su vreme da se osvrnemo oko sebe i sagledamo šta smo uradili dobro, a šta…

.

Ne morate u Beč ili Krakov, sjajan doček je i u regionu

Poslednjih godina postalo je popularno da se za Novu godinu ode u neki evropski grad za doček. Uglavnom su to…

.

Filmski završetak 2022. godine

Šlagvort - bend sastavljen od glumaca Pozorišta mladih, povešće sve zainteresovane 30. decembra u Pozorišnom klubu "Trema" u noć punu…

.

Nedeljni vodič od 26. decembra do 1. januara

U Novom Sadu vas za doček Nove godine očekuje bogat program, a tu su i brojni drugi događaji koji će…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo