...
TRENUTNO12:00 - 13:00Radio Grafiti

Društvo

Izbori na Filozofskom prošli uz incidente i policiju

13.04.2022.

Izbori za Studentski parlament Filozofskog fakulteta u Novom Sadu protekli su uz incidente i policiju. Do sukoba je došlo u dva navrata, kada je zamenik predsednika izborne komisije Aleksandar Gajić pokušao da oduzme telefone članovima Studentske reakcije.

.

Prema rečima Srđana Đurića iz Studentske reakcije, incidentu je predvodio performans koji su on i Mladen Cvijetić pokušali da izvedu.

"Prišao sam kutiji, pritom nikog nije bilo oko mene. Krenuo sam na kutiju da zalepim nalepnicu 'izbori bez izbora'. Čovek koji nije student Filozofskog fakulteta me je zaskočio s leđa, zadao mi nekoliko udaraca u predelu kičme i potom krenuo da me izvlači napolje. Nakon toga je Aleksandar Gajić ramenom udario Mladena Cvijetića", navodi Srđan.

Na Filozofski fakultet je nakon toga stigla i policija, a Cvijetiću i Đuriću je rečeno da će protiv napadača biti pokrenut postupak po službenoj dužnosti. Nekih 15 minuta kasnije došlo je do novog incidenta kada je Gajić pokušao da otme telefone članovima Studentske reakcije.

Kako je objavio Radio 021, zamenik predsednika izborne komisije kaže da su članovi Studentske reakcije provocirali svojim ponašanjem, kao i da je možda preterao što je gurnuo ruku studenta koji ga je snimao.

"Ukoliko je njihov performans taj da unište kutije i glasačke listiće, u redu je, ja ne znam koja je to vrsta performansa. Poslednji incident koji je nastao je taj da su pokušali sve vreme da snimaju i da izazovu neku reakciju sa naše strane. To što sam pokušao privremeno da sprečim da me neko snima i uzeo telefon, okej, to je neka moja reakcija", rekao je Gajić za Radio 021.

Podsetimo, lista Studentske reakcije nije imala pravo da učestvuje na izborima jer im je kandidatura odbijena zbog navodno nevažećih potpisa. Jedina lista kandidata bila je lista Saveza studenata.

S. R.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. juna

Nedelja medija, filmske projekcije, nekoliko festivala i veliki koncert njujorških veterana Agnostic Front obeležiće ovu nedelju u Novom Sadu...

.

Muzičko nasleđe dvehiljaditih: temelj savremenog zvuka

U poslednje vreme definitivno prisustvujemo rivavjlu muzike dvehiljaditih, a najbolji dokaz za to je sve veći broj tematskih žurki koje…

.

Novosadska nedelja ponosa počinje u ponedeljak

Ovogodišnja Nedelja ponosa u Novom Sadu trajaće od 13. do 19. maja i obuhvatiće različite umetničke događaje, diskusije i radionice,…

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Filozofski je slobodan dok su slobodni ljudi u njemu

Veliki broj studenata, profesora i građana okupio se danas ispred Rektorata novosadskog Univerziteta, na skupu podrške i javnom času o…

  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 ŠpacirBećar

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo