...
TRENUTNO10:30 - 10:45Tehnologija

Društvo

Izbori na Filozofskom prošli uz incidente i policiju

13.04.2022.

Izbori za Studentski parlament Filozofskog fakulteta u Novom Sadu protekli su uz incidente i policiju. Do sukoba je došlo u dva navrata, kada je zamenik predsednika izborne komisije Aleksandar Gajić pokušao da oduzme telefone članovima Studentske reakcije.

.

Prema rečima Srđana Đurića iz Studentske reakcije, incidentu je predvodio performans koji su on i Mladen Cvijetić pokušali da izvedu.

"Prišao sam kutiji, pritom nikog nije bilo oko mene. Krenuo sam na kutiju da zalepim nalepnicu 'izbori bez izbora'. Čovek koji nije student Filozofskog fakulteta me je zaskočio s leđa, zadao mi nekoliko udaraca u predelu kičme i potom krenuo da me izvlači napolje. Nakon toga je Aleksandar Gajić ramenom udario Mladena Cvijetića", navodi Srđan.

Na Filozofski fakultet je nakon toga stigla i policija, a Cvijetiću i Đuriću je rečeno da će protiv napadača biti pokrenut postupak po službenoj dužnosti. Nekih 15 minuta kasnije došlo je do novog incidenta kada je Gajić pokušao da otme telefone članovima Studentske reakcije.

Kako je objavio Radio 021, zamenik predsednika izborne komisije kaže da su članovi Studentske reakcije provocirali svojim ponašanjem, kao i da je možda preterao što je gurnuo ruku studenta koji ga je snimao.

"Ukoliko je njihov performans taj da unište kutije i glasačke listiće, u redu je, ja ne znam koja je to vrsta performansa. Poslednji incident koji je nastao je taj da su pokušali sve vreme da snimaju i da izazovu neku reakciju sa naše strane. To što sam pokušao privremeno da sprečim da me neko snima i uzeo telefon, okej, to je neka moja reakcija", rekao je Gajić za Radio 021.

Podsetimo, lista Studentske reakcije nije imala pravo da učestvuje na izborima jer im je kandidatura odbijena zbog navodno nevažećih potpisa. Jedina lista kandidata bila je lista Saveza studenata.

S. R.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Filozofski fakultet u Novom Sadu obustavlja sve aktivnosti

Zbog potencijalnog ugrožavanja bezbednosti studenata, njihovog prava na obrazovanje i bezbednost zaposlenih, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu obustavlja sve…

.

Na kraj Limana Žuta kuća

Žuta Kuća na livadi između Limana i Štranda živela je pet godina. 

.

Stvari se stalno vrte u krug

Mogli bismo, gotovo sa sigurnošću, da kažemo da se za jedan veliki festival, poput Exita, proda mnogo više karata nego…

.

Norveška šuma: Važne su pesme

Kada je Murakami objavio knjigu "Norveška Šuma" 2007. godine sigurno nije imao na umu da će njegovo delo, opet inspirisano…

.

Kako su pab kvizovi postali omiljena zabava Novosađana?

Novi Sad je grad u kome je cela priča oko pab kvizova u Srbiji počela, grad odakle je sve krenulo…

.

Grupa novosadskih studenata predstavila STAV

Novosadski studenti oformili su neformalnu grupu mladih ljudi pod nazivom STAV (Studenti protiv autoritarne vlasti) sa ciljem da podignu političku…

  • 10:10 Pesma dana
  • 10:20 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Dnevna soba

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo