...
TRENUTNO10:00 - 10:30Pre podne na O radiju

Društvo / Aktivizam

Trening za omladinske radnike na Avali

11.05.2021.

Somborski edukativni centar uz podršku Evropske omladinske fondacije Saveta Evrope poziva omladinske radnike, lidere i aktiviste iz Srbije, da učestvuju u projektu "From Youth Participation Towards Improved Social Inclusion Policies".

.

U okviru projekta, od 3. do 6. juna 2021. biće održan trening na temu participacije mladih u procesima donošenja odluka, omladinskog rada, kao i na temu evropskih i nacionalnih politika u oblasti socijalne inkluzije. Trening će biti održan na Avali, u studentskom odmaralištu "Radojka Lakić". 

Tokom ovog treninga učesnici će steći znanja na temu politika u oblasti socijalne inkluzije, a na nacionalnom i evropskom nivou, steći će znanja i veštine kada je reč o uključivanju i osnaživanju mladih za veće učešće u procesima kreiranja politika u oblasti socijalne inkluzije. Pored treninga, svi učesnici imaće zadatak da pripreme i realizuju aktivnosti u svojoj lokalnoj zajednici, na teme koje će obrađivati tokom samog treninga. U toku rada, podršku za to pružaće im mentori, kao i projektni tim.

Praktični deo će se pripremati nakon treninga, a učesnici će tokom jula realizovati planirane aktivnosti. Pored toga, nakon treninga učesnici će biti u prilici da daju svoj doprinos kreiranju priručnika na temu politika socijalne inkluzije na nacionalnom i evropskom nivou. 

Sve navedene aktivnosti biće realizovane u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama. 

Poziv za trening otvoren je za omladinske radnike i aktiviste iz Srbije. Za sve učesnike obezbeđeni su smeštaj, hrana, promotivni i radni materijal, kao i refundacija putnih troškova u visini cene povratne autobuske karte.

Da bi se prijavio potrebno je da pošalješ popunjen prijavni formular na e-mail secprijave@gmail.com, a rok je 20. maj 2021. Povratnu informaciju o rezultatima apliciranja, prijavljeni će dobiti do 25. maja 2021.godine.


Možda te još zanima:

.

Alo policija, samo da javim da spavam

Apple Watch je nedavno predstavio novu funkciju za praćenje kvaliteta sna,  pa veliki broj korisnika ove uređaje nosi i tokom spavanja. Ovaj trend…

.

Posle faksa biću stručnjak za prodaju

Centar za razvoj karijere poziva zainteresovane studente da se prijave za webinar pod nazivom "Posle faksa biću…" Peti vebinar posvećen…

.

Hajde da uživamo pa šta bude

Približava se Exit festival, a O radio vam lagano predstavlja izvođače.  Drugog dana festivala, 9. jula, na Fusion bini nastupaju…

.

Uskoro nove opcije u Messengeru

Kompanija Facebook saopštila je da će aplikacija Messenger dobiti tri nove opcije. 

.

Letnji volonterski kampovi

Mladi istraživači Srbije pozivaju sve zainteresovane volontere da se prijave za letnje kampove u Srbiji.

.

Konkurs za književnu nagradu Stevan Sremac

Niški kulturni centar uz podršku Ministarstva kulture i informisanja raspisao je konkurs za dodelu književne nagrade "Stevan Sremac". Konkurs je…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar

Anketa

Da li ste se vakcinisali?

Oradio logo