...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Društvo / Aktivizam

Seminar "From Dreams to Action"

13.05.2021.

Volonterski centar Vojvodine poziva volontere, aktiviste, članove nevladinih organizaija i neformalnih grupa da se prijave za učešće na seminaru "From Dreams to Action" koji će biti realizovan u Antverpenu (Belgija) od 16. do 22. septembra ove godine.

.

Seminar se realizuje u okviru projekta "From Dreams to Action" čiji je organizator mreža SCI, a uz sufinansiranje Evropske komisije i Evropske Fondacije za Mlade.

Seminar obuhvata radionice posvećene širenju znanja o miru na različitim nivoima; sesije o organizovanju uličnih akcija i kampanja, zagovaranju i lobiranju za političke promene; nenasilnoj komunikaciji, vođenju kampanja na društvenim mrežama; organizovanju ulične akcije u Antverpenu ili Briselu tokom Međunarodnog dana mira 21. septembra; kao i pripremu lokalne akcije (organizovane od strane učesnika u Novom Sadu po povratku, a uz podršku VCV-a).

Seminar je najviše usmeren ka mladima koji su već aktivni u svojoj lokalnoj zajednici, npr. u okviru neformalnih grupa i udruženja, i koje interesuje organizovanje i vođenje uličnih kampanja. Učešće u osmišljavanju i realizaciji kampanje je sastavni deo seminara.

Zbog same prirode projekta (realizacija kampanje u Novom Sadu ili Vojvodini) prednost će imati kandidati iz Novog Sada i okoline. Za učešće je potrebno da imaš najmanje 18 godina i da govoriš engleski jezik.

Izabrani učesnici imaju besplatan smeštaj i hranu, refundirane putne troškove (ili besplatnu kartu, u dogovoru sa organizatorima). Prediviđena participacija iznosi 2000 dinara, a plaćaš je tek kad dobiješ potvrdu o učešću. Sve informacije, kao i link do formulara za prijave možeš pronaći ovde.  

Ukoliko imaš dodatna pitanja ili nedoumice, VCV te poziva da im se slobodno obratiš putem njihovih profila na društvenim mrežama ili direktno na mejl vcvoffice@gmail.com 

Rok za prijavu je 31. maj.


Možda te još zanima:

.

Zoom kafica o karijeri u HR-u

Ako te zanima karijera u HR-u, a ne znaš šta sve ona tačno podrazumeva, ili ako te zanima šta radi…

.

Vibro-akustičko inženjerstvo - novi master program

Univerzitet u Novom Sadu, prvi na ovim prostorima, otvara master program za vibro-akustičko inženjerstvo.U okviru ovog programa možete se opredeliti…

.

Prijavi se na BASF Innovation Hub

Prijave za konkurs iz oblasti održivog razvoja BASF Innovation Hub otvorene su do 30. septembra u ponoć.

.

Amazon protiv lažnih ocena

Amazon je blokirao oko 3.000 online prodavaca koji su povezani sa 600 kineskih elektronskih brendova. Amazon navodi da to nije anti-kineska…

.

Konferencija za IT studente

We are the FUTURE of IT je studentska IT konferencija koja će ove godine biti održana na Zlatiboru, od 11.…

.

Pazi, snimaju te

Nove pametne naočare, koje je  Facebook napravio u saradnji sa kompanijom Ray-Ban, izazvale su zabrinutost Irske organizacija za zaštitu privatnosti…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Koliko se uvođenje kovid propusnica pokazalo kao dobra mera protiv koronavirusa?

Oradio logo