...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Sport

"Jugići" u trci na Mišeluku

21.05.2015.

Nacionalni šampionat u auto trkama održaće se od 23. do 24. maja na stazi Mišeluk. Tokom dva dana održaće se kvalifikacione i finalne trke, a Most slobode će biti zatvoren od 10 do 16 sati. Predstavnik organizacije "Sportski auto moto karting klub 021" Marko Sandiki kaže da je ovo prva kalendarska trka i da se ove godine prijavilo 85 takmičara, što je najveći broj od 1982, kada je održan prvi novosadski šampionat.

.

"Jugiće će ove godine voziti mnogo novaljlija i mladih vozača. Najveće borbe će biti u prvoj i drugoj klasi, a tu su i dugogodišnji rivali", rekao je Sandiki.

Prema pravilima auto trka, automobili su podeljeni u jedanaest klasa koji će se trkati u četiri divizije. Prva i druga klasa će se voziti odvojeno, a ostalih devet klasa će biti podeljene u dve divizije. Za one koji su zaboravili koliko "jugići" mogu da izgledaju moćno, druga trka je predviđena za Nacionalnu klasu iliti „nabudžene“ jugiće. Sandiki tvrdi da je ovo ujedno i najzanimljivija trka.

miseluk1 jpg

Foto: Trke.rs

Kvalifikacione trke u subotu počinju u tačno u podne. Isti termin važi i za subotnje trke u subotu, a gledaoci moraju doći najkasnije do 11.30.

Pored trka, u petak će se na Trgu slobode održati i Javni čas bezbednosti. Organizatori su u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja obezbedili simulatore nesreća, a posetioce očekuje i simulacija prevrtanja auta sa vezanim pojasom. Čas počinje u 13 časova. 

Ceo razgovor poslušajte ovde

N.Š. 

 

Ceo razgovor  poslušajte ovde. 

Možda te još zanima:

.

U Evropi su gradske auto-trke najnormalnija stvar

Novi Sad će početkom juna biti domaćin najboljim takmičarima u auto sportu, koji će brzinu odmeriti u četiri kvalitetne katogerije,…

.

Prvi signal i uključenje iz nove zgrade RTV-a

Dve godine posle polaganja vremenske kapsule i početka izgradnje nove zgrade Radio – televizije Vojvodine, urađeno je prvo živo uključenje…

.

U Evropi su gradske auto-trke najnormalnija stvar

Novi Sad će početkom juna biti domaćin najboljim takmičarima u auto sportu, koji će brzinu odmeriti u četiri kvalitetne katogerije,…

.

Kolaps u Novom Sadu

Zbog nacionalnog šampionata u auto trkama, koje se održavaju danas i sutra (23. i 24. maja) na stazi Mišeluk od…

.

Poleteo prvi komercijalni cepelin proizveden u Kini

"AS700 Sjangjun" je naziv prvog komercijalnog cepelina proizvedenog u Kini, koji je tokom probnog leta bezbedno prevalio oko 180 kilometara na relaciji između…

.

Yahoo kupuje Artifact

Yahoo je najavio kupovinu Artifact, platforme za vesti vođenu veštačkom inteligencijom koju su osnovali Instagram kreatori.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo