...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Kampus UNS u znaku sporta

25.06.2015.

Sportska manifestacija “SPORT KUP UNS 2015” u čast održavanja Dana Univerziteta u Novom Sadu biće održana od 26. do 29. juna.

.

Manifestacija će obuhvatiti 14 fakulteta koji se nalaze u sklopu Novosadskog univerziteta i u tom periodu u Novom Sadu boraviće i studenti iz Sombora, Subotice i Zrenjanina.

Studenti će se nadmetati u fudbalu, basketu 3 na 3 i rukometu. Organizatori očekuju učešće oko 400 studenata, a pozivaju sve da dođu i podrže svoje kolege.

Pored sportskih aktivnosti, organizatori su najavili i izložbu "Muzej sporta UNS" u okviru koje će izložiti sportske trofeje, a postavka će biti otvorena za sve građane.

"Ovim želimo da sportskim  događajima želimo da damo novu dimenziju a u isto vreme istaknemo ranije uspehe studenata u sportskim sferama", rekao je predstavnik ove studentske manifestacije Mladen Subašić.

Glavni organizator svih aktivnosti je Univerzitetski Sportski Savez Novog Sada (USSNS), uz podršku Rektorata UNS, Studentskog Centra i svih fakulteta.

N.Š.

Možda te još zanima:

.

Sportski podkasti u Srbiji - prostor bez ograničenja

Sport se kod nas voli i prati veoma srčano, pa je nekako logično da se sa istim takvim žarom i…

.

Fantazi lige: Igra ili nešto više?

Kada neko kaže da prati sport, verovatno su prva asocijacija na to prenosi utakmica i praćenje sportskih vesti, no danas…

.

Za televiziju najviše vezana starija publika

Televizije se sa jedne strane hvale gledanošću, sa druge strane su ljudi koji kukaju kako nemaju šta da gledaju, a…

.

U društvu se lakše trči

Trčanje je zgodan izbor za rekreaciju, naročito u urbanim sredinama, jer nije tehnički zahtevno, ne iziskuje puno priprema i čovek…

.

Šta kažeš na to da probaš bejzbol?

Iako se na ovim prostorima igrao pre gotovo 90 godina, bejzbol nikada nije stekao širu popularnost u Srbiji. Ipak, mnogi…

.

Kajt-surf kao životni stil

Novosadjanka Iva Kristić od malena se bavi različitim adrenalinskim sportovima. Skija, surfuje... Pre desetak godina došla je na Adu Bojanu…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo