...
TRENUTNO12:30 - 12:45Album nedelje

Muzika

Six Pack se vraća u Novi Sad!

31.01.2023.

Legendarni pank bend Six Pack u subotu 4. februara svira u novosadskoj Gerili. Publiku očekuje repertoar od preko dva sata, što je atipično za pank svirke i odlična energija koju je bend već pokazao na nastupima u Zagrebu i Beogradu krajem prošle godine.

.

Set lista će biti sastavljena od najvećih hitova benda ali i nove pesme "Trash" koja je predstavljena nedavno. Iako su na sceni skoro tri decenije, entuzijazma im ne manjka, priča frontmen benda Milan Miki Radojević.

"Volimo muziku isto kao i prvog dana. Čim nešto u ovakvoj zemlji postoji toliko dugo, naročito u žanrovima gde nema zarade, jasno je da je u pitanju velika ljubav. Dosta nam se posrećilo, jer smo od početka krenuli sa kompleksnijom pričom, po uzoru na bendove kao što je Bad Religion. Još uvek imam prostora da, kao autor, napišem kompleksniji tekst i da uđem u ekspreriment. Nije fora zadržati samo staru fan bazu, moraš da privoliš i neke nove klince", kaže Miki.

Predstojeći koncert u Gerili je poseban za bend, jer ih za Novi Sad veže dosta bitnih stvari koje su se izdešavale tokom tri decenije koliko su na sceni. Drugi album benda "Fabrička greška" izdat je za "Start Today", a pored katedrale je snimljen i spot za istoimenu pesmu.

"Svuda sviramo bez predgrupa, jer bend ima sviračko sampouzadnje. Postoji neko nepisano pravilo da pank koncerti traju nešto više od sat vremena, ali primetili smo da publici ne pada pažnja. Prodaja ide jako lepo, verujem da će biti puno. Trudimo se da atmosfera ne bude uštogljena i pustićemo veče da vidimo gde će da nas odvede", priča Miki.

Fanove benda "Six Pack" uskoro će obradovati upravo vinilno izdanje albuma "Fabrička greška", koje se trenutno nalazi u pre-order fazi.

Kompletan razgovor sa Mikijem poslušajte u emisiji "Pop up":


M. L. 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Daze: Od kaver benda do Hali Gali kompilacije

Priliku da se njihova pesma "A ti, da ti" nađe na, sada već kultnoj, kompilaciji Hali Gali 2, koja predstavlja presek…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Ida Prester: 20 godina ljubavi i dobre energije

Regionalna indie pop ikona Ida Prester će zajedno sa bendom Lollobrigida održati dva koncerta, 4. i 5. aprila, u beogradskom Domu omladine.…

  • 11:00 Za i protiv
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje
  • 12:45 Lampica
  • 13:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo