...
TRENUTNO19:00 - 02:00Music Mix by Bea

Muzika

SickSoul: Stižu nove pesme

01.03.2022.

Šabački rap-riff bend SickSoul vratio se koncertnim aktivnostima. Na nedavnom nastupu u novosadskoj Crnoj kući publici su predstavili novi materijal, koji su još ranije najavili singlom "Kina" objavljenim početkom 2020. godine. Novi album je, kako kaže forontmen Sick Soula Uroš Drakulić, već spreman i ostaje samo da ugleda svetlost dana.

.

Foto: Instagram / sicksoul_official

"Definitivno nam je falio taj momenat razmene energije sa publikom i fidbek, iako smo svirali i neke premijerne stvari. Pauza jeste bila baš duga, poslednji nastup smo imali krajem 2019. godine i ovo je bio prvi put da krenemo u promovisanje novih pesma i da se ponovo vratimo koncertnoj rutini",  objašnjava Uroš.

Pre pandemije ste izbacili singl "Kina", da li ste zdovoljni kako se primio kod publike?

"Kina" je izašla u nesrećnom momentu. Tada smo spremali promociju albuma i sve aktivnosti koje to prate, međutim korona nas je sprečila u tome. "Kina" je bila uvertira i najava svega što je trebalo da usledi, a sada krećemo sa zakašnjenjem. Zadovoljni smo, jer se pesma proširila u jednom momentu i dobili smo neka nova lica na nastupima. Reakcije su prilično pozitivne, iako je to neka nova fuzija zuka.

"Kina" je slična vašim starijim pesmama - zvuk je sirov, nabijen. Da li će se tu nešto menjati ili nastavljate po starom?

Powerlifting zvuk je nešto primarno. Ono što je zaokrent su refreni koji su konkretniji i malo hitičniji, ali bazni temelj zvuka - rifovi i rime su ostali apsolutno isti. Za razliku od prvog albuma, sada ćemo imati par gostiju. Tu su Milan Arnautović Firca i Alen Jovanović iz Goblina i još nekoliko lokalnih muzičara iz Šapca. Uzeli smo lokalne snage, odradili šta smo hteli i dobili zreliji i kompaktiniji zvuk.

To je samo dokaz da lokalna scena u Šapcu živi...

Bez lokalne scene i podrške lokalnih muzičara i razmene iskustava između nas nema ni napretka a ni novih ideja. To je jedan deo pokretačke snage koja nas tera da opstenemo, uprkos celom stanju.

Na nastupima ste svirali i neke nove pesme, kada će one zvanično izaći?

Ne želim da nas ureknem. Nadam se da će u toku ove godine to biti i zvanično objaljveno. Deo pesama smo svirali premijerno u Crnoj kući, a nama ostaje da se uvežbamo i predstavimo to publici na narednim nastupima.

Kroz muziku provlačite motive ekspizma, života u provinciji - sve one teme bliske svima nama…

Tekstovi na drugom albumu će biti još više socijalno angažovani. I ovaj put targetiramo ljude srednjih godina koji imaju svakodnevnu borbu, kako na ličnom planu tako i sa okolinom. Fokusirani smo na unutrašnja razmišljanja, ali tu je i dosta metafora koje se odnose na svakodnevnicu. Publika će svakako imati šta da čuje.

Razgovor s Urošem poslušajte u novom izdanju emisije Pop up:

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

"Nojeva varka" je ono što mislimo, osećamo i živimo

Marko Šelić Marčelo i njegov bend su pred publiku na ovogodišnjem EXIT festivalu došli sa puno novog materijala. Iako je…

.

TBF: Smejanje u lice nevolji

Nedavnim enegičnim nastupom u Kreativnom distriktu, splitski TBF je po ko zna koji put "kupio" novosadsku publiku. Mladen, Saša, Luka…

.

Sa posla od devet do pet, do headlinera na EXIT-u

"What you know about rollin' down in the deep? When your brain goes numb, you can call that mental freeze", reči su…

.

Sveta knjiga rep muzike

Može se reći da smo dobili svetu knjigu rep muzike i to od domaćeg autora Predraga Vukčevića, poznatijeg kao Bege…

.

Micka Lifa: Profesorka koja repuje

Milica Sekulić predaje likovno u jednoj srednjoj školi u Novom Sadu. Ona, međutim, nije samo obična profesorka. Od 2015. godine…

.

Vredi pročitati: Ebanovina - Moj afrički život

Koordinatorka programa Budućnost Evrope u fondaciji Novi Sad - Evropska prestonica kulture Aleksandra Manojlović mladima preporučuje knjigu pisca, novinara i…

  • 02:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo