...
TRENUTNO14:00 - 15:00Eko linija

Muzika

#radiobattleRS: Pobeda! A sada frekvencija

25.04.2016.

O radio je konačno dočekao zasluženu titulu najbolje radio stanice u Evropi. U finalu je poražen slovenački radio Val 202 uz sjajnih 83 hiljada tvitova. Slovenci su takođe bili sjajni protivnici, osvojili su više od 75 hiljada tvitova i naterali su nas da damo sve od sebe, uz podršku skoro tri hiljade domaćih tviteraša.

.

Pali su Nemci, a potom i Italijani. Sa Jermenijom je održan muzički sat solidarnosti, a onda je došla na red Slovenija. Popularni Val 202 je, kao i O radio, već imao spremnu armiju tviteraša koju su tokom prvih 20 minuta vodili u broju tvitova. Nervoza je rasla, međutim, na polovini bitke trgli su se domaći tviteraši, tvitovi i retvitovi su se bukvalno "slivali niz lajnu" i stgli smo najpre do izjednačenja, a potom i do vođstva. Direktno iz Firence gde se voditelji O radija Sofija i Vule nalaze, utisci se sležu, dok Sofija i dalje pokušava da poveruje da je pobeda tu.

"Iskreno rečeno nisam očekivala pobedu, naročito kad sam videla da slovenački tim dolazi sa punim busom, podrške. Pomislila sam – gotovo je. Nisam očekivala da pobedimo ni zbog toga što se u radijskoj bici nikada ranije nije desilo da onaj ko povede na početku ne pobedi. Na kraju se desio taj plot tvist, napravili smo preokret, napisali malo istorije i pobedili", izjavila je Sofija.

Vukašin takođe nije bio svestan pobede, nedostajala mu je redakcija, ali je ipak predosećao dobar ishod. 

"Za razliku od dosadašnjih pobeda, ovaj mi je možda najteže pala jer nismo bili sa ekipom iz redakcije. Bio sam malo ljubomoran na Slovence koji su tu došli sa čitavom ekipom. Ali srećom nisam baš imao zašto da brinem jer je i nama podrška svakako stigla u velikom broju i pobeda je naša", rekao je Vukašin.

Pogledajte skajp uključenje Sofije i Vukašina u Jutarnji programa RTV-a


Radost zbog pobede nije krila ni glavna i odgovorna urednica O radija Klara Kranjc, koja sada ponosno može da kaže da predvodi najbolju evropsku radio stanicu.

"Mislim da dalje ne treba ništa da govorim, jer to zaista deluje i dalje nestvarno. Jako sam zahvalna svima koji su nas podržali, ali najviše zasluga pripisujem ekipi O radija. Sada nas čeka sledeći korak, a to je dobijanje frekvencije", najavila je urednica.

Sjajna pobeda O radija došla je nakon dugog rada, vredne kampanje i složne redakcije O radija. Podrška kuće Radio – televizije Vojvodine je takođe bila tu, zbog čega je ovo jedna zajednička pobeda Javnog servisa Vojvodine i dokaz da su mladi i dalje važni. Slična složnost se desila i na tviteru. Novinar i tviter mag O radija Petar Klaić kaže da su tviteraši na vreme pokazali svoju moć.

"Ovog puta su tviteraši bili pametniji i puno su retvitovali. Mi smo krenuli malo sporije što je bilo razumno budući da su ljudi bili opterećeni drugim temama i izborima. A onda je posle 15 minuta krenulo ozbiljno tvitovanje. Dosegli smo ogroman broj tvitova zbog toga što su tviteraši tvitovali kratke tvitove uz haštag radiobattlers", rekao je Petar.

martaatmosfera jpg

Tviteraši su aktivno tvitovali i iz paba Kriva Marta gde se cela redakcija okupila kako bi proslavila ovu veliku pobedu. Ovim putom vam se još jednom zahvaljujemo na podršci.

 Ovde pogledajte snimak atmosfere iz Krive Marte


 

Nataša Šaru (natasasaru@gmail.com)

 

Možda te još zanima:

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Daze: Od kaver benda do Hali Gali kompilacije

Priliku da se njihova pesma "A ti, da ti" nađe na, sada već kultnoj, kompilaciji Hali Gali 2, koja predstavlja presek…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo