...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Muzika

Počinje turneja "Uticaji britanske muzike u Srbiji"

06.12.2017.

Koncertna turneja projekta "Influences - uticaji britanske muzike u Srbiji" startuje u Beogradu 8. decembra u klubu Elektropionir, najavio je Studentski kulturni centar Novi Sad koji će na toj turneji promovisati CD izdanje sa 15 numera britanske muzike koje su obradili, snimili i aranžirali bendovi iz Srbije.

.

O tome kako je britanska muzika od prve "invazije" sa kraja pedesetih, Bitlmanije, gruvi šezdesetih, koloritnih sedamdesetih, rađanja panka, kul Britanije i Britpopa sve do danas oblikovala srpsku scenu, govoriće pisac i muzičar Branko Rosić, politička sekretarka ambasade Velike Britanije Lucy Maizel i muzičari koji učestvuju na kompilaciji.

Program u klubu Elektropionir počinje u 21 čas, a nakon tribine nastupiće bendovi Samostalni Referenti, Deep Steady, Magic Bush i School Bus. Ulaz na događaj je besplatan i svi postioci dobiće besplatan primerak CD izdanja.

Muzički karavan se nakon Beograda seli u Kragujevac 9. decembra i nastavlja se koncertima u Nišu 14. decembra i u Novom Sadu dva dana kasnije.

Projekat "Uticaji" (Influences) realizuje se u sklopu programa obeležavanja 180 godina diplomatskih odnosa Velike Britanije i Srbije, a na tragu je nastupa brojnih popularnih britanskih bendova u Srbiji, kao i važnih snimaka koje su jugoslovenski i srpski bendovi napravili u Velikoj Britaniji.

Na konkurs za učešće u ovom projektu prijavilo se više od 40 bendova iz Srbije, sa predlogom pesme i sastava koji je najviše uticao na njih. Nakon selekcije 15 najboljih predloga usledila je faza profesionalnog snimanja izabranih numera.

Finale projekta su četiri javna događaja na kojima će biti predstavljena kompilacija i bendovi koji su učestovali u ovom zanimljivom projektu.

Na kompilaciji "Influences" učestvuju:

Trnje - I Have Started A Joke (Bee Gees), Empathy Soul Project - This Mess We're In (PJ Harvey), Sivi - Love Song (The Cure), Samostalni referenti - One Step Beyond (Madness), Lagana sreda - Helter Skelter (The Beatles), 3 mačke 100 godina - Canyon Of Your Mind (Dog Doo Dah Band), Shoplifters - Suffergatte City (David Bowie), Magic Bush - My Generation (The Who), Royal Experiment - Ocean Drive (Duke Dumont), Deep Steady - The Selecter (The Selecter), SUS - Neat Neat Neat (The Damned), SNB - Ever Fallen In Love (Buzzcocks), Comme Il Faut - Latch (Sam Smith),  Prljave sestre - She Does it Right (Dr Feelgood) i School Bus - Got My Feet On The Ground (The Kinks).

Možda te još zanima:

.

Ograničenje od 14 dana za istraživanje embriona udvostručiti na 28

Mnogi britanski naučnici pozivaju da se trenutno ograničenje od 14 dana za istraživanje embriona udvostruči na 28 dana, kako bi…

.

BAFTA nagrade: "This Is Going To Hurt" i "The Responder" vode po broju nominacija

Serije "This Is Going To Hurt" i "The Responder" sa po šest kategorija vode u danas saopštenim nominacijama za britanske…

.

Koja scena iz Mućki je najsmešnija?

Čuvena scena iz serije "Mućke" u kojoj Del Boj propada kroz otvoreni šank, izglasana je za najsmešniju scenu u britanskim…

.

Nema više nedoumica pri izgovoru

Često se događa da javne ličnosti, ali i obični građani, potpuno pogrešno izgovaraju određene reči. Posebno je to izraženo prilikom izgovora…

.

Za sada WhatsApp i FB neće deliti podatke korisnika

Iz kompanije WhatsApp nedavno je saopšteno da se podaci korisnika neće deliti sa Facebookom, kako bi se ispoštovao zakon o…

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo