.
Trenutno
Music Mix by Dušan Majkić
 Dušan Majkić
Muzika

Počinje turneja "Uticaji britanske muzike u Srbiji"

06.12.2017.

Koncertna turneja projekta "Influences - uticaji britanske muzike u Srbiji" startuje u Beogradu 8. decembra u klubu Elektropionir, najavio je Studentski kulturni centar Novi Sad koji će na toj turneji promovisati CD izdanje sa 15 numera britanske muzike koje su obradili, snimili i aranžirali bendovi iz Srbije.

.

O tome kako je britanska muzika od prve "invazije" sa kraja pedesetih, Bitlmanije, gruvi šezdesetih, koloritnih sedamdesetih, rađanja panka, kul Britanije i Britpopa sve do danas oblikovala srpsku scenu, govoriće pisac i muzičar Branko Rosić, politička sekretarka ambasade Velike Britanije Lucy Maizel i muzičari koji učestvuju na kompilaciji.

Program u klubu Elektropionir počinje u 21 čas, a nakon tribine nastupiće bendovi Samostalni Referenti, Deep Steady, Magic Bush i School Bus. Ulaz na događaj je besplatan i svi postioci dobiće besplatan primerak CD izdanja.

Muzički karavan se nakon Beograda seli u Kragujevac 9. decembra i nastavlja se koncertima u Nišu 14. decembra i u Novom Sadu dva dana kasnije.

Projekat "Uticaji" (Influences) realizuje se u sklopu programa obeležavanja 180 godina diplomatskih odnosa Velike Britanije i Srbije, a na tragu je nastupa brojnih popularnih britanskih bendova u Srbiji, kao i važnih snimaka koje su jugoslovenski i srpski bendovi napravili u Velikoj Britaniji.

Na konkurs za učešće u ovom projektu prijavilo se više od 40 bendova iz Srbije, sa predlogom pesme i sastava koji je najviše uticao na njih. Nakon selekcije 15 najboljih predloga usledila je faza profesionalnog snimanja izabranih numera.

Finale projekta su četiri javna događaja na kojima će biti predstavljena kompilacija i bendovi koji su učestovali u ovom zanimljivom projektu.

Na kompilaciji "Influences" učestvuju:

Trnje - I Have Started A Joke (Bee Gees), Empathy Soul Project - This Mess We're In (PJ Harvey), Sivi - Love Song (The Cure), Samostalni referenti - One Step Beyond (Madness), Lagana sreda - Helter Skelter (The Beatles), 3 mačke 100 godina - Canyon Of Your Mind (Dog Doo Dah Band), Shoplifters - Suffergatte City (David Bowie), Magic Bush - My Generation (The Who), Royal Experiment - Ocean Drive (Duke Dumont), Deep Steady - The Selecter (The Selecter), SUS - Neat Neat Neat (The Damned), SNB - Ever Fallen In Love (Buzzcocks), Comme Il Faut - Latch (Sam Smith),  Prljave sestre - She Does it Right (Dr Feelgood) i School Bus - Got My Feet On The Ground (The Kinks).

.
U okviru aktuelne turneje po Balkanu, riječki indie rock bend Jonathan dolazi u Novi Sad. Prvi samostalni koncert u našem gradu…
.
Novosadski stoner/heavy rock/sludge bend Northern Revival bi do kraja godine trebalo da objavi novi EP, a kao najava tog izdanja…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li treba ukinuti letnje/zimsko računanje vremena?