...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Ograničenje od 14 dana za istraživanje embriona udvostručiti na 28

04.12.2023.

Mnogi britanski naučnici pozivaju da se trenutno ograničenje od 14 dana za istraživanje embriona udvostruči na 28 dana, kako bi mogli da prouče tajne ranog ljudskog razvoja.

.

Ukidanje zabrane moglo bi da dovede do velikih naučnih otkrića koja se odnose na neplodnost, pobačaj i defekte pri rođenju i čini da se bi mogla da postoji podrška javnosti za to.

Nedavno objavljeni rezultati terenskog rada, sprovedenog na uzorku od 70 ljudi, čiji je cilj bio da se saslušaju različiti stavovi javnosti o izuzetno kontroverznim temama, pokazuju da je raspoloženje povoljno.

Projekat, koji je vredan 100.000 funti i koji je delom finansiralo vladino nezavisno telo Britansko istraživanje i inovacija, sproveden je od maja do jula ove godine, postavljajući etička i filozofska pitanja o ideji da se ova granica produži.

Grupa koja stoji iza ovog rada - Biološka inicijativa ljudskog razvoja (HDBI), saopštila je da je to važan prvi korak u mnogo dužoj raspravi koja će neizbežno biti potrebna ako žele da se promene zakonska pravila oko eksperimenata na embrionima.

Organizacije kao što su Pravo na život Velika Britanija i neke verske grupe kategorički se protive medicinskim eksperimentima na ljudskim embrionima.

Izvor:www.novimagazin.rs

Možda te još zanima:

.

Naučnici potvrdili da su ukrstili majmuna i čoveka

Embrion majmuna koji sadrži ćelije čoveka stvoren je u laboratoriji, potvrdili su naučnici koji su izveli taj eksperiment.

.

SAD najavljuju zabranu Kaspersky antivirusa zbog nacionalne bezbednosti

Sjedinjene Američke Države su najavile da će od jula 2024. godine zabraniti korišćenje Kaspersky antivirusnog softvera zbog zabrinutosti za nacionalnu…

.

Tesla obustavlja isporuke Cybertrucka zbog problema sa brisačem vetrobrana.

Kompanija Tesla privremeno je zaustavila isporuke svog Cybertruck automobila zbog problema sa motorom brisača vetrobrana.

.

Netfliks otvara dva zabavna kompleksa u Americi

Netflix planira da 2025. godine otvori dva "Netflix House" zabavna kompleksa u Dalasu u državi Teksas i mestu King of…

.

RTV piknik - ponesi ćebe

Radio-televizija Vojvodine poziva sve građane na dvodnevni muzički događaj "RTV Piknik - ponesi ćebe" ispred nove zgrade na Mišeluku, u…

.

Apple ukida funkciju Pay Later

Tehnološki gigant Apple odlučio je da ukine uslugu "Pay Later" koja je pokrenuta 2023. godine, zbog integracije sa kompanijom Affirm…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo