...
TRENUTNO16:00 - 21:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Ograničenje od 14 dana za istraživanje embriona udvostručiti na 28

04.12.2023.

Mnogi britanski naučnici pozivaju da se trenutno ograničenje od 14 dana za istraživanje embriona udvostruči na 28 dana, kako bi mogli da prouče tajne ranog ljudskog razvoja.

.

Ukidanje zabrane moglo bi da dovede do velikih naučnih otkrića koja se odnose na neplodnost, pobačaj i defekte pri rođenju i čini da se bi mogla da postoji podrška javnosti za to.

Nedavno objavljeni rezultati terenskog rada, sprovedenog na uzorku od 70 ljudi, čiji je cilj bio da se saslušaju različiti stavovi javnosti o izuzetno kontroverznim temama, pokazuju da je raspoloženje povoljno.

Projekat, koji je vredan 100.000 funti i koji je delom finansiralo vladino nezavisno telo Britansko istraživanje i inovacija, sproveden je od maja do jula ove godine, postavljajući etička i filozofska pitanja o ideji da se ova granica produži.

Grupa koja stoji iza ovog rada - Biološka inicijativa ljudskog razvoja (HDBI), saopštila je da je to važan prvi korak u mnogo dužoj raspravi koja će neizbežno biti potrebna ako žele da se promene zakonska pravila oko eksperimenata na embrionima.

Organizacije kao što su Pravo na život Velika Britanija i neke verske grupe kategorički se protive medicinskim eksperimentima na ljudskim embrionima.

Izvor:www.novimagazin.rs

Možda te još zanima:

.

Naučnici potvrdili da su ukrstili majmuna i čoveka

Embrion majmuna koji sadrži ćelije čoveka stvoren je u laboratoriji, potvrdili su naučnici koji su izveli taj eksperiment.

.

Tik-tok neće biti prodat, navode kineski vlasnici

Kompanija "Bajtdens", u čijem vlasništvu se nalazi Tik-tok, saopštila je da ne namerava da prodaje tu društvenu mrežu nakon što…

.

Google otpušta one koji su protiv "Projekta Nimbus"

Google je otpustio 28 zaposlenih koji su učestvovali u protestima protiv "Projekta Nimbus", odnosno, ugovora sa izraelskom vladom i vojskom…

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

.

Plata u Nemačkoj 9.000 evra mesečno, bez da ustanete iz kreveta

Nemački centar za avijaciju traži 12 kandidata koji će provesti 60 dana u krevetu, za potrebe nove studije koju sprovode…

.

Obiđite Srbiju za Prvi maj i Uskrs

Ako nas vreme ne prevari, kao što je to čest običaj za 1. maj, mogli bi ovo biti stvarno dobri…

  • 14:00 Dnevna soba
  • 15:00 Superoperater
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo