...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music mix by Anja

Muzika

O samoodrživosti festivala na drugoj "Kontakt" konferenciji

16.03.2018.

Drugo izdanje regionalne muzičke konferencije "Kontakt" biće održano u Beogradu od 21. do 24. marta, najavili su organizatori. Konferencija se održava pred nastupajuću festivalsku sezonu u regionu, a glavna tema će biti samoodrživost festivala.

.

Kako je najavljeno, na drugom izdanju "Kontakt" konferencije okupiće se predstavnici najznačajnijih festivala iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Makedonije.

Oni će kroz primere dobre prakse, tribine, panele i javne diskusije, ukazati na nove trendove i još jasnije mapirati region kao izuzetno plodno tlo za razvoj muzičke industrije.

Konferencija će biti održana na osam lokacija, uz 25 koncerata i DJ nastupa, 70 učesnika iz sedam zemalja, 18 festivala i tri izložbe.

Specijalni gost drugog izdanja "Kontakt" konferencije biće "Impala", najznačajnija asocijacija nezavisnih izdavača Evrope, sa sedištem u Briselu, koja okuplja više od 4.000 članova. U Beograd stiže Kees Van Weijen, predsednik "Impale", koji će govoriti o značaju i postulatima sve popularnijeg nezavisnog muzičkog izdavaštva.

kontakt

Lokacije "Kontakta" 2018 su Marsh Open Space, Elektropionir, Zaokret, Sprat, SubBeerni centar, Ljubimac, kafe Šikarica i Dom omladine Beograda. Organizatori konferencije su Koncertna agencija Odličan hrčak, Marsh Creative Production i Kišobran kolektiv.

Prema najavi organizatora, učešće je na panelima je besplatno, ali je potrebna registracija i to na adresu kontakt@kontakt.org.rs. Ulaz će se naplaćivati samo za pojedine muzičke programe. Detaljnu satnicu konferencije možete pronaći na ovom linku.

Muzički deo konferencije obeležiće ekskluzivni nastup novog benda Nebojše Antonijevića Antona – Hevi Hipi Bejbi, čiji će nastup 21. marta u Domu omladine Beograda biti i zvanično otvaranje "Kontakt" konferencije.

Specijalni Antonovi gosti na ovom koncertu biće članovi benda Zvuk ulice. Ovaj beogradski sastav iz prednovotalasnog perioda, iz koga je kasnije nastao VIS Idoli, ponovo je aktivan. Trenutno u studiju Digimedia rade na finalizaciji svog novog albuma u produkciji Dušana Kojića Koje.

zvuk uliceZvuk Ulice

Glavni muzički program održavaće se se u najstarijoj pivnici u Beogradu, u SubBeernom centru, gde će 22. marta nastupiti Nikola Vranjković, 23. marta Obojeni Program i Auf Wiedersehen, a 24. marta Kanda Kodža i Nebojša i Igralom.

U toku "Kontakt" konferencije biće organizovane i tri izložbe: u prostoru Marsh Open Space od 21. do 24. marta biće postavljena izložba fotografija Goranke Matić o Vladi Divljanu; izložba Žareta Batinovića (Hrvatska) "My Life Making Of..." biće od 22. do 24. marta u klubu Ljubimac, dok će od 22. do 24. marta u kafeu Šikarica biti postavljena izložba vektorskih crteža Dejana Marića.

Možda te još zanima:

.

Škofja Loka: Nema kompromisa kada je muzika u pitanju

Letnja scena Dorćol Platza bila je domaćin novoj muzičkoj atrakciji bendu Škofja Loka u okviru ovogodišnje Kontakt konferencije. Ovaj mnogočlani…

.

Ko su vaši ljudi od poverenja?

Znate ono kada na nekim formularima traže da napišete osobu od poverenja, nekoga koga ćete zveti u slučaju neke hitnosti?…

.

Treba održavati motivaciju brojeći korake koje smo prešli

Pandemija koronavirusa i proglašenje vanrednog stanja doneli su različite izazove. Jedan od njih je i prilagođavanje na ograničeni socijalni kontakt.…

.

Da li ste probali alternativne društvene mreže?

Koje društvene mreže najčešće koristite? U Srbiji je na ovo pitanje odgovor, uglavnom, Fejsbuk, Instagram i Tviter. Postoji, međutim, toliko…

.

Više sam kazni platio, nego što sam zaradio

"Ošišao sam dredove jer sam dobio ponudu za posao u nekoj ozbiljnoj firmi, a to je bio jedan od uslova.…

.

Škofja Loka: Nema kompromisa kada je muzika u pitanju

Letnja scena Dorćol Platza bila je domaćin novoj muzičkoj atrakciji bendu Škofja Loka u okviru ovogodišnje Kontakt konferencije. Ovaj mnogočlani…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo