...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Muzika

Novi zvuci džeza u gradu

09.05.2016.

Novi novosadski bend Dragon's Fuel imaće prvu svirku u utorak 10. maja u Omladinskom klubu CK13. Zanimljiv spoj iskusnih muzičara - Voja Savkov na saksofonu, Marko Ćurčić na basu, Predrag Okiljević na saksofonu i Lav Kovač na perkusijama – nudi novi zvuk koji opisuju kao tribal noise jazz.

.

"Pre nego što smo se sastali, niko nije imao pojma na šta će taj zajednički zvuk da liči. Nismo imali očekivanja, iznenađeni smo u kom to smeru ide i definitivno utičemo jedni na druge jer se dešava nešto novo, nešto drugačije nego do sada što smo radili. Sastajemo se da vežbamo u jednoj kući u Bukovcu ovih prolećnih dana, prolazimo kroz materijal koji smo doneli, pokušavamo da sviramo isti materijal na različite načine, upoznajemo se i puno vremena provodimo pričajući jedni sa drugima, deleći iskustva iz života", kaže za O radio Lav Kovač.

Oni su novosadski zvučni brlog, iskustva iz Meksika, kul džez, gorući džez, istok i zapad i planete, univerzum, mikroverzum - sadašnji trenutak; to sve možete da poslušate u CK13 u utorak od 21 sat za 100 dinara, a evo i šta je Dragon's Fuel!

Takođe, krajem meseca, tačnije 31. maja dvojac Howling Owl (Lav Kovač i Evija Vebere) nastupiće u CK13, a kako je napisao naš nekadašnji muzički urednik i voditelj Aleksandar Mladenović, "njihova saradnja asocira na negativ White Stripes-a, minimalizam londonske varijante Disciplin A Kitschme, ukombinovan sa vokalima "ćerke" Bjork, Die Antwoord, Ive Bittove i Katalin Ladik (da, da, to je moguće) na koju se nadovezuje eklektika najslobodarskijeg pristupa savremenoj muzici".

Služeći se elektronikom, akustičnim instrumentima i glasom stvaraju muziku koja je na granici popa, džeza, minimalizma i indie muzike.

J. Ž.

Možda te još zanima:

.

Jazz kao sloboda muzičkog izraza

Mladi novosadski bubnjar Lav Kovač u svom prethodnom radu može se pohvaliti saradnjom sa mnogim kvalitetnim bendovima i nastupima širom…

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Daze: Od kaver benda do Hali Gali kompilacije

Priliku da se njihova pesma "A ti, da ti" nađe na, sada već kultnoj, kompilaciji Hali Gali 2, koja predstavlja presek…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo