.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Muzika

Nova pesma Lačnog Franca uoči koncerta u Beogradu

06.11.2017.

Slovenačka grupa Lačni Franz objavila je prvi singl sa novog albuma "Akustična pusa", koji izlazi krajem novembra. Pesmu "Koji s vjetrom pjevaju" Zoran Predin, autor i frontmen Lačnog Franca, inače prvoborac Novog talasa, posvetio je "mrtvim drugovima" sa kojima je živeo i stvarao u tom zlatnom periodu pop-rok scene bivše Jugoslavije.

.

"Imidž anđela čuvara je obično vezan na bucmasti lik djeteta s krilima, kojeg su slikali pogotovo barokni slikari po stropovima crkava. No, moji anđeli čuvari ne izgledaju tako. Oni su, kako pjeva moja pjesma, ratnici koji jašu stepama, znači junaci moje mašte i junaci knjiga i filmova. Više liče na Džingis kana nega na Amora. No, najbolje me čuvaju žive duše mojih mrtvih drugova”, rekao je Predin o novoj pesmi.

Kao što mu i ime kaže, album "Akustična pusa", drugo izdanje koje potpisuje Lačni Franz u samo godinu dana, sadržaće nove stvari snimljene "bez struje", u akustičnim aranžmanima.

Fanovi u Srbiji neke od njih imaće prilike da uživo čuju na koncertu u beogradskom Domu omladine 22. decembra. Karte za ovaj koncert prodaju se u svim ekspoziturama Eventima, kao i na sajtu www.eventim.rs

Bend je ranije najavio da će im se na bini te noći priključiti i nekoliko njihovih poznatih beogradskih prijatelja iz sveta rokenrola i glume, poput Ramba Amadeusa i Sergeja Trifunovića. Predgrupa će biti bend Lude žene iz Užica.
 
.
Legendarni kanadski prog/thrash metal sastav Voivod nastupio je nedavno u beogradskom klubu Elektropionir. Nakon prošlogodišnjeg…
.
Nova koža stare melanholije!
.
Interesantni događaji za doček jeseni...
Program
Kalendar događaja
Septembar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li treba ukinuti letnje/zimsko računanje vremena?