...
TRENUTNO17:00 - 18:00Radio Grafiti

Muzika

Ničim izazvan spreman za Koncert godine

11.12.2015.

Novi album benda Ničim izazvan "Odlaziš" stigao je pred publiku. Romantika Ničim izazvanih je na ovom albumu pojačana i pevačkim kvalitetom Darka Rundeka, u duetu "Beskućnik". Uspesi ovog benda nižu se već od prvih singlova "O tebi", "Tridesete", "Tužne devojke", a upotpunili su ih hitovi koji su najavili novi album: "Rekla je", a odmah potom i setna priča "zae... bo bo bom" mladića u istoimenoj pesmi "Bo bo bom". Svoj uspeh obeležiće i pred novosadskom publikom, prvi put na Koncertu godine. Pevač ove grupe Boris Bakalov ispričao nam je ukratko prve utiske o albumu i najavio kako su se spremili za nastup pred novosadskom publikom.

.

Foto: Ničim izazvan

"Odlaziš" je izašao sa 11 pesama od kojih smo neke već čuli. Šta ga razlikuje u odnosu na prvi album?

Mi smo već nekoliko puta to istakli, sve pesme sa drugog albuma su nastale kada i pesme sa prvog albuma. Drugi album je zatvaranje celine u trajanju od četiri godine. Sada smo pametniji, zreliji, naučili smo kako se neke stvari rade. Što se tiče zvuka on je potpuno "ničim izazvan".

Naravno, potpuni pogodak je duet sa Darkom Rundekom. Možemo li da očekujemo i spot?

Planiramo spot, on je trenutno u izradi. Ne znam kada će tačno izaći, ali biće uskoro.

Šta se promenilo u vašem bendu u odnosu na raniji period?

Stariji smo, iskusniji smo, veći deo benda se nije ranije bavio muzikom pa smo sada naučili kako da se ponašamo u muzičkom svetu.

Sve je više dueta među vašim numerama. Tu je duet sa Rundekom, ali i zanimljiva pesma sa bendom Nenormalni. Planirate li možda duet sa nekom pevačicom?

Ništa nismo planirali i to su ideje koje se pojave. Može da se desi, ali i ne mora. Mi to radimo iz zabave i to nas čini srećnim. Ako se ukaže neka prilika da se opet nešto uradi zabavno, zašto da ne.

Planirate li možda više svirki u inostranstvu? Vidimo da je Crna Gora sve popularnija destinacija kod vas?

Region treba obići i dajemo sve od  sebe da to i uradimo. A što se tiče inostranstva, malo je teže sa srpskom muzikom proći bilo gde. Mada, turneja po Americi bi bila sjajna.

Nastupate na Koncertu godine, koje još svirke planirate u ovom periodu?

Posle Koncerta godine, sviraćemo na KST maskenbalu u Beogradu, potom samostalni koncert u Inđiji, u Kotoru smo 2. januara, a za Novu godinu ćemo još videti gde ćemo biti. Moglo bi se reći da ćemo biti prilčno aktivni.

Šta publika može da očekuje na Koncetu godine?

Imamo pola sata za svirku, pa ćemo odabrati pesme koje imaju najjači zvuk, da pružimo publici utisak pravog rokenrola i mislim da ih nećemo razočarati.

Koncert godine tradicionalno okuplja miljenike publike u Srbiji. Ko je po tvom mišljenju na muzičkoj sceni ove godine pridobio publiku?

To je svakako Artan Lili, mladi bend sa perspektivnom i to je bend koji ljudi treba da slušaju u budućnosti. To je pravi rokenrol.

Nataša Šaru

 

 

 

 

 

 

Možda te još zanima:

.

Hadži prodane duše: Sada smo ozbiljan bend

Hadži prodane duše je bend koji će prvi put nastupiti na sedamnaestom novosadskom Koncertu godine, koji se održava u subotu…

.

irie FM: Pravimo pesme koje volimo

Sedamnaesti novosadski Koncert godine održava se u subotu u Velikoj dvorani Spensa. Program počinje u 16 časova, a nastupaju Goblini,…

.

Objavljen line up Koncerta godine

Sedamnaesti NS Koncert godine biće održan u subotu 10. decembra u Velikoj dvorani Spensa.Prethodnih godina na ovom koncertu nastupali su…

.

O radio uživo sa Koncerta godine!

Svake godine polovinom decembra novosadski Spens postane poprište najvećeg rokenrol događaja u regionu. Tako će biti i ove subote, 12.…

.

Slačala: Čovek treba da uživa u tome što radi

Koncert godine nam se približava, a jedan od bendova koji će prvi put nastupiti na ovom kultnom događaju biće i…

.

S bubnjevima po svetu

U svetu muzike, instrumenti već odavno nisu podeljeni na muške i ženske. Pripadnici oba pola jednako uspešno sviraju sve moguće…

  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Radio Grafiti
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo