...
TRENUTNO18:45 - 19:00Lampica

Muzika

Muzikom navodimo ljude da reaguju

12.05.2016.

"Straight Mickey And The Boyz su dinamična, furiozna trojka odličnih muzičara iz Beograda, koji su uticaje iz raznih stilova rocka stisnuli u prepoznatljiv i karaktera pun izraz", stoji u najavi koncerta koji će ovaj bend posle dužeg vremena imati pred novosadskom publikom, u petak 13. maja u Omladinskom centru CK13. Pre samog nastupa razgovarali smo sa basistom Boškom Mijuškovićem i bubnjarem Danilom Lukovićem.

.

"Dolazimo kod vas na petak trinaesti i nastupamo u CK13 a pripremamo i veliki koncert u sali Amerikana u Beogradu 21. maja", rekao je Boško na početku razgovora i naglasio da im je ovo prvi solistički koncert u Novom Sadu.

"Prvi ikada koncert ovde smo svirali sa Obojenim programom kada su oni promovisali album 'Kako to misliš mi'. To nam je zapravo bilo prvo pojavljivanje u Novom Sadu i naišli smo na odlične reakcije".

Pretpostavljam da ćete svirati kompletnu diskografiju, kako biste ste predstavili publici?

Da, biće svakako ceo album, plus par novih pesama pošto uveliko radimo na materijalu za novi album. Pored nas u petak svira i lokalna podrška, bend Kamper, koji sviraju instrumentalnu muziku.

Kada možemo da očekujemo novi album?

Danilo: Sad ulazimo na jedno snimanje i ako sve bude po planu, prvi spot će se pojaviti pred beogradski koncert. Plan je bio da ne snimamo sve na istom mestu, što se pesama tiče. To bi bilo podeljeno bar na tri studija, imaćemo i EP, ali u svakom slučaju u drugoj polovini godine može nešto novo da se očekuje.

Vrlo je zanimljivo to sa tri studija. Otkud ta ideja?

Boško: Počeli smo da razvijamo tu ideju pre nekog vremena. Mi sebe nekako doživljavamo kao jugoslovenski bend, ali nije da smo nešto jugonostalgični, da nas ne shvatite pogrešno. S obzirom na to da mnogo sviramo po regionu ideja je bila da naredni materijal podelimo na četiri strane: Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Srbija. Možemo da kažemo da imamo dobru bazu u Mostaru pa ćemo verovatno tamo svirati. Postoji studio koji je napravio operski pevač Lučano Pavaroti i zove se po njemu "Pavaroti centar".

Posle Novog Sada, ovaj odličan bend možete čuti i na koncertima:

14.05. U Boru

04.06. Na festivalu Reflektor u Zagrebu

i na festivalu Tam-tam na Hvaru

J.M.

Možda te još zanima:

.

Tihi talas stiže u Novi Sad

Kosmički pop duo Tihi talas koji čine Teodora Tasić i Tijana Bekčić nedavno je publici predstavio svoj prvi album "Soba snova".…

.

English conversation club u CK13

Za sve vas koji učite engleski jezik ili ste ga već učili, a niste bili u mogućnosti da boravite na…

.

Northern Revival i Tentacle Wizard u CK13

Novosadski bendovi Northern Revival i Tentacle Wizard u petak 1. juna nastupiće u Omladinskim centru CK13. Bendovi, po usmerenju slični…

.

Pet godina benda Northern Revival

Novosadski bend Northern Revival obeležiće pet godina rada koncertom u Omladinskom centru CK 13, u subotu 11. novembra. Kao gosti…

.

Prostori za mlade: Potencijal postoji, treba ga iskoristiti

Iako se često čuje da u Novom Sadu nema dovoljno mesta gde mladi mogu da iskažu svoju kreativnost, broj prostora…

  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje
  • 18:45 Lampica
  • 19:00 Popodne na O radiju
  • 19:10 Vredi pročitati

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo