...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music mix by Anja

Muzika

Hitovi koji su obeležili 2016. godinu

05.01.2017.

Danas se prisećamo onih pesama koje su obeležile 2016. godinu, a koje svoje mesto na listama hitova drže i u novoj 2017. Proverili smo kakvo je na kraju godine bilo stanje na nekim od najvažnijih globalnih muzičkih lista.

.

Na sajtu Bilborda očekivano smo naišli na Year End listu, na kojoj se nalaze muzičari koji su obeležili 2016. godinu u svim muzičkim pravcima. Titulu najboljeg muzičara godine ponela je Adele, dok se najboljim mladim umetnikom smatra Bryson Tiller.

Njegovu pesmu Don't do sada je pregledalo više od 200 miliona korisnika na Youtube-u. Ipak za najboljeg izvođača u kategoriji muškaraca proglašen je Justin Bieber, koji je novim albumom Purpose uspeo da pridobije i one malo starije od 13 godina, a njegova pesma Love Yourself proglašena je najboljom radijskom pesmom u 2016. godini.

Dalje se selimo na Shazamovu Hall of Fame listu. Prvo mesto drži Avicii sa pesmom Wake me up iz 2013. godine, a drugo pesma Lean on iz 2015. Tek od 20. mesta ove top liste kreću da se ređaju hitovi iz 2016. godine.

Na 21. mestu nalazi se Sia sa pesmom Cheap Thrills, a odmah nakon nje Kungs & Cookin' on 3 Burners sa pesmom This Girl. Izgleda da, po mišljenju Shazam-a, protekla godina nije bila bogata muzičkim hitovima.

Poslednja, ali ne najmanje važna je lista jedne od najboljih radio stanica u Evropi. U pitanju je BBC radio 1 Official UK Top 40 Singles Chart koja je poslednji put ažurirana 30. decembra. Na trećem mestu našla se pesma Human britanskog pevača Rag'n'bone koji dolazi direktno iz Akfilda.

Ovaj talentovani muzičar do sada je objavio jedan studijski album, a uspeo je da osvoji nagradu u Brits Critics' Choice Awards.

Na drugom mestu nalazi se Zara Larson, deventaestogodišnja Šveđanka koja se proslavila saradnjom sa David Guettom na zvaničnoj pesmi Evropskog prvenstva u fudbalu.

Na prvom mestu ove top liste nalazi se Clean Bandit & Ana Marie sa pesmom Rockabuy na kojoj takođe gostuje i Sean Paul.

L.K.

 

Možda te još zanima:

.

OnePlus najavljuje AI muzički festival u Indiji

Kompanija OnePlus najavila je da će proslavu svog desetog rođendana obeležiti multi-žanrovskim muzičkim festivalom OnePlus AI Music Festival, koji će tokom decembra…

.

Mlad čovek treba da prihvati sebe i bude svoj

Retko se mladim umetnicima pruža prilika da predstave svoje stvaralaštvo u obliku kojem žele i produkcijskim normama koje su neophodne.…

.

Letnji muzički festivali u Srbiji

Izvor: mmf.rs Nastavljamo sa pregledom letnjih muzičkih festivala koje vredi videti, a koji su većinom tokom korone bili na puzi.…

.

Hipsterski ili ne, ploče i kasete prkose digitalnom dobu

Poznato je da se moda uvek vrti u krug i da stvari koje su nekada bile popularne nađu svoje mesto…

.

Prijavi se za muzički projekat

Organizacija Kulturanova poziva mlade koji se bave pevanjem, sviranjem, di-džejingom, dizajnom zvuka i one koji su zainteresovani za produkciju, video…

.

Prijave za omladinski muzički projekat

Projekat MuzikaNova namenjen je mladima uzrasta od 16 do 24 godine. Cilj organizatora je da "razmrda" muzičku scenu Novog Sada,…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo