...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Završen Gradić fest: Talas dobre energije za kraj

28.08.2022.

Koncert grupe Porto Morto bio je odličan završetak 22. po redu Gradić festa. Poslednji dan festivala su definitivno obeležili koncerti kod Beogradske kapije, kao i nastupi onih izvođača koje je publika već gledala, ali i zavolela, u prethodne dve festivalske večeri.

.

Porto Morto

Gradić je i poslednje večeri bio krcat. U odnosu na proteklu godinu, kad je zbog epidemiološke situacije festival održan uz brojna ograničenja, sada se sve vratilo na staro. Već na ulazu u Beogradsku ulicu stajale su grupe ljudi, spontano okupljene oko umetnika. Ta razmena energije, u tako intimnoj i bliskoj atmosferi kao da je svima nedostajala. Pored izvođača koje je publika već zavolela, kao što su Galiro ili Ziggy McNeill, sinoć smo, između ostalih slušali i domaće snage - Lenu i Branislava, kao i duo See it My Way.

natasaismuk png

Lena i Branislav

Binu u Štrosmajerovoj je najbolje iskoristio upravo See it My Way. Momci su publici predstavili specifičnu kombinaciju akustike i panka, što je koncept koji Novosađani očigledno vole. Pored svojih autorskih pesama, odlučili su da nastup završe neočekivano - pesmom "Baby One More Time" Britni Spirs. Program na ovoj bini je zatvorio Nikolić Borivoj nastupom koji se bazira na inprovizacijama koje nastaju na licu mesta, tu pred publikom.

seeitmyway png

See It My Way

Na Rampinom putu smo slušali Sputnik i Lost Professors iz Sremske Mitrovice, Bandu Drvenu ali i Nika Nikolića sa pratećim Ništavilima. Niko dolazi iz izdavačke kuće "više manje zuvijek" i dobro je poznat novosadskoj publici. Miks muzike osamdesetih i modernih trendova još jednom se pokazao kao dobra kombinacija za tople avgustovske večeri.

nekeface png

Neke face

Najzanimljivije je definitivno bilo na Beogradskoj kapiji. Zrenjaninski ska-pank bend Neke face je svojim energičnim trubama i otkačenim tekstovima definitivno prodrmao sve koji su u tom trenutku bili u Gradiću. Njihova muzika kao da je pravljena za nastupe uživo, jer samo tako funkcioniše na pravi način. Na sceni se frontmenu Dušanu Kalejskom u jednom trenutku pridružio i Lee Man, što je bilo pravo iznenađenje. Nastavilo se u istom ritmu, jer su na scenu posle njih izašli Stefan i Akustični gadovi, ekipa dobro poznata po svojim šaljivim tekstovima.

stefaniakusticnigadovi jpg

Stefan i Akustični gadovi

Čast da zatvori program ovogodišnjeg Gradić festa imao je bend Porto Morto. Iako su nedavno nastupali u Novom Sadu, publika je očigledno željna njhove muzike. Gužva ispred bine je bila ogromna, ali sa prvim taktovima pesme "Kaučsurfing" momci su nas, kako kažu, poveli iz grada, u svoj magični svet. Bend je u poslednje vreme postao prava koncertna atrakcija, što opravdavaju svakom sekundom nastupa, koji je odlično koncipiran i funkcioniše bez greške.

portomorto2a png

Porto Morto iz drugog ugla

Tokom protekle tri večeri imali smo priliku da vidimo i čujemo puno toga zanimljivog. Ovaj napad dobre energije koji su ostetili svi posetioci Gradića će nam dobro doći da prebrodimo "dosadnu" jesen i strpljivo sačekamo novo festivalsko leto!

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Daze: Od kaver benda do Hali Gali kompilacije

Priliku da se njihova pesma "A ti, da ti" nađe na, sada već kultnoj, kompilaciji Hali Gali 2, koja predstavlja presek…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Ida Prester: 20 godina ljubavi i dobre energije

Regionalna indie pop ikona Ida Prester će zajedno sa bendom Lollobrigida održati dva koncerta, 4. i 5. aprila, u beogradskom Domu omladine.…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo