.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Muzika / Festivali

Volontirajte na Piano City festivalu

14.08.2017.

Festival "Piano City" poziva volontere od 18 do 35 godina da se priključe njihovom timu, a rok za slanje prijave je 15. avgust. Festival će ugostiti više od 60 pijanista iz Srbije i inostranstva, a volonteri će steći iskustva u svim aspektima organizacije festivala.

.

"Piano City" festival, koji se održava od 8. do 10. septembra, obuhvatiće 100 koncerata, dnevne i noćne pijanističke maratone i kućne koncerte. Koncept festivala je da se klavirska muzika iz koncertnih dvorana preseli na ulice i trgove, a svako ko se bavi muzikom dobije šansu da izađe iz anonimnosti i predstavi se svojim sugrađanima na "Piano City" muzičkim okupljanjima.

Kako kažu organizatori iz udruženja "Mistyland", "Piano City" je brendirani festival koji je u Berlinu osnovao pijanista i muzički vizionar Andreas Kern sa idejom da muzikom povezuje ljude sa svih strana sveta. Nakon što je inspirisao hiljade ljudi u Berlinu, Milanu i Napulju, "Piano City" dolazi i u Novi Sad.

Cilj je da i Novi Sad, kao buduća evropska prestonica kulture, postane deo "Piano City" mreže i uvrsti ovaj festival u turističku i kulturnu ponudu grada, po uzoru na velike evropske metropole.

Formular za prijavu volontera nalazi se na ovom linku, a detaljne informacije o festivalu možete pročitati na sajtu www.pianocitynovisad.com.

J. Z.

.
Francuski bend The Wackids, koji svira hard rok na dečijim instrumentima, biće jedan od hedlajnera ovogodišnjeg Festivala uličnih…
.
Kad se među mladima pomene džez, retko ko ne pomisli na muziku iz prve polovine prošlog veka i na nešto što je staro, neprivlačno…
.
Ako se drugog dana Nišvila lako mogao izdvojiti favorit večeri, za treće veče se to ne bi moglo reći. Lisa Simone je premijerno…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
Anketa

Kako se hranite tokom leta?