...
TRENUTNO16:00 - 22:00Music mix by Anja

Muzika / Festivali

State of Exit u znaku kulture

08.07.2016.

State of Exit zona okupila je i ove godine veliki broj studentskih i omladinskih organizacija. Zona je u znaku kandidature Novog Sada za prestonicu kulture 2021. godine, a promovisani su novi logotip i dalji planovi promocije Novog Sada. Prema rečima direktora Fondacije Exit i koordinatora ove promocije Nemanje Milenkovića, logo je korak više ka dobijanju kandidature i pobede u trci na prestonicu kulture.

.

Nakon što je usvojen idejni koncept i slogan "Za nove mostove" za promociju grada, rešeno je i vizuelno rešenje koje je osmislio jedan od najboljih srpskih dizajnera Jovan Trkulja. Logotip je predstavljen na Exitu, gde će i narednih nekoliko dana posetioci moći da vide promotivni štand "Novi Sad 2021" i daju svoje viđenje Novog Sada.

"Ideja je da logo bude u evropskim dimenzijama i da se u jednom mestu smesti i logo i slogan promocije. Primenjiv je na svim jezicima i omogućuje učešće svih građana", rekao je Milenković.

nskp jpg

Foto: Logotip kandidature 

Milenković je između ostalog pozvao i mlade da se priključe promotivnom timu, a više informacija o volontiranju u okviru ovog projekta mogu da saznaju ako prošetaju do njihovog štanda. 

U State of Exit zoni možete naići i na druge nevladine organizacije koje su pripremile različite zabavne sadržaje. Na štandu studentske organizacije AEGEE možete saznati kako da se priključite ovoj organizaciji, ali i učestvujete u njihovoj nagradnoj igri.

"Svako kod dođe na naš štand može da se slika sa našim zanimljivim rekvizitima ali i da osvoji besplatno članstvo u našoj organizaciji", rekla je PR ove organizacije Gordana Tošić.

Na Exitu je i Američki kutak, koji je za posetioce predstavio lutkarsko pozorište, a na raspolaganju je i igranje sa lutkama i maskama. Na štandu ćete zateći Milicu i Aleksandra koji će vam rado odgovarati na pitanja o tome šta se sve može raditi u okviru Američkog kutka.

korner jpg

Foto: predstavnici Američkog kutka 

"Kutak je biblioteka koja najviše promoviše kulturu, knjige, radionice i rad na TOEFL testovima. Ovde smo da predstavimo lutkarsko pozorište, ali i da ljudima ponudimo mesto gde mogu da naprave pauzu od festivala", rekao je Aleksandar.

Pokret Šta je novosadski je takođe u ovoj zoni i ima zanimljivu nagradnu igru. Prema rečima predstavnice ovog projekta Slađane Gajić, na ovom štandu ćete uz zanimljivu priču o Novom Sadu dobiti i poklon.

novosadski jpg

Foto: Razglednice Novog Sada kao nagrada 

"Najbolja priča će biti kandidat za nagradu ali i objavljivanje u našoj aplikaciji Priča se po gradu Novom Sadu koja će biti spremna sledeće godine", izjavila je Slađana.

Ovaj deo festivala možete posetiti od 19 do 23 časa. 

Nataša Šaru

 

 

 

Možda te još zanima:

.

Ko to tamo peva...Siget 22

Florence and the machine, Robi Vilijams, Mariza, Gogol Bordello, Ella Eyre, Goran Bregovic... 

.

Bassivity sa 12 repera pokidao nastup!

Poslednje veče Exita glavnu binu otvorio je kolektiv Bassivity, hip hop label koji okuplja repere iz regiona ali i SAD-a.…

.

Drugo veče Exita bez većih povreda

Drugo veče Exita prošlo je znatno mirnije i bez teških povreda koje su obeležile prvo veče.

.

EXIT: Dodatni autobusi do Tvrđave

JGSP "Novi Sad" organizovaće i ove godine prevoz za posetioce Exit festivala. Uvešće posebne linije od kampa na Štrandu do…

.

The Prodigy ponovo na Exitu

The Prodigy će ponovo nastupiti na Exitu, odlučeno je posle intezivnih pregovora sa menadžmentom ove grupe. Kako piše u saopštenju…

.

Wiz Khalifa stiže na Exit

Popularna hip-hop zvezda Wiz Khalifa prvi put će nastupiti u regionu 10. jula 2016. na Glavnoj bini festivala Exit.

  • 14:00 ŠpacirBećar
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo