...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Muzika / Festivali

Počinje 49. Zaječarska gitarijada

29.07.2015.

Zaječarska Gitarijada, 49. po redu, počinje danas dodelom ključa grada Zaječara "Rokonačelniku" ovogodišnje manifestacije Nenadu Milosavljeviću, poznatijem kao Neša Galija i uručivanjem nagrade "Kostadin Kostadinović - Čauš" muzičaru i novinaru Vladimiru Jankoviću - Džetu.

.

Ove godine će u sklopu manifestacije svečano biti otkrivena tabla povodom preimenovanja ulice "4. juli" u Kostadin Kostadinović Čauš. Ulica u Zaječaru je od nedavno ponela ime tog producenta i osnivača Gitarijade koja je uz njegovo rukovodstvo postala najznačajnija rok manifestacija u Jugoslaviji, ali i na Balkanu. 

Prvo veče na Rock Stage-u ovogodišnje manifestacije nastupiće Darko Rundek Cargo trio, Gibonni i Vlatko Stefanovski, Nikola Vranjković, Giga Groovy Going Group i pobednici 48. Gitarijade bend D Zoo.

U okviru takmičarskog dela nastupiće 14 bendova u polufinalu. Ocenjivaće ih žiri na čijem je čelu Branimir Lokner, a čanovi su Dragiša Radulović, Nenad Kuzmić, Marko Ranđelović, Dušan Hedl (Slovenija), Dragutin Matošević (BiH), Igor Polak (Hrvatska), Panta Džambazoski (Makedonija) i Vasko Gromkov.

Polufinale će biti održano 30. i 31. jula, a finale 1. avgusta. Na Gitarijadi će nastupiti i Van Gogh, Dubioza Kolektiv, Hard Time, Guano Apes, Kerber, Laibach, Galija, Therapy?, Generacija 5, Električni orgazam, Đura i mornari i drugi. 

U okviru programa Gitarijada Visual biće otvoren 10. Međunarodni salon rok fotografije, kao i izložbe fotografija "Iz zlatnog rudnika Zorana Trbojevića" i ilustracija iz knjige "Ilustrovani rokenrol vodič" Davida Vartabedijana.

Sastavni deo 49. Gitarijade je i 19. Moto skup, na čijoj će bini, u dva dana, biti održano više od 10 koncerata.

Izvor: Tanjug

Možda te još zanima:

.

Kronika: Psihodelični pop rok zvuk iz Padine

Kronika je psihodelični pop rok bend koji dolazi iz jednog malog mesta u Južnobanatskom okrugu - iz Padine. Čine ga…

.

Veliko Gradište neguje rokenrol

U Velikom Gradištu se već nekoliko godina održava manifestacija pod nazivom Velikogradištanska gitarijada. Kako kažu organizatori, u ovom malom mestu…

.

D Zoo: Ironija je odlika urbanog

Oradio je bio sveprisutan na Summer3p festivalu i iako nismo prenosili žive nastupe sa Camp Live bine, vreme u programu…

.

Zaječarska gitarijada- satnica

Ukoliko vas i dalje trese festivalska groznica i nije vam dosta zabave onda je prava destinacija Zaječar!

.

Pobednici Gitarijade objavili debi album

   Prošlogodišnji pobednici Zaječarske gitarijade, subotički bend D Zoo, objavio je debi album "Treća Armija Trećeg Sveta", u izdanju PGP-a.

.

Konkurs za mlade pesnike

Ustanova Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu "Zoran Radmilović" iz Zaječara rasipisuje konkurs za učešće na 37. Festivalu…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo