...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Odbrojavanje do Demofesta

13.07.2016.

Najveći regionalni festival demo bendova, Banjalučki Demofest, počinje 21. i traje do 23. jula a tom prilikom će ugostiti 35 najperspektivnijih bendova sa prostora bivše Jugoslavije, koji će se takmičiti za tri glavne festivalske nagrade, u iznosu od 5.000, 2.000 i 1.000 evra.

.

U takmičarskom programu festivala će zasvirati 156 muzičara, a najbrojniji će biti predstavnici Srbije, odakle je 13 takmičarskih bendova. Iz Hrvatske u Banjaluku stiže jedan demo bend manje, dok Slovenija i BiH imaju po četiri predstavnika, a Makedonija dva. 

Pored takmičarskih grupa, na Demofestu će nastupiti i regionalne i svetske zvezde, u okviru revijalnog programa. Tako će 21. jula svirati Dub Pistols, Hladno pivo i S.K.A, 22. jula će nastupiti The Sisters of Mercy, Kolja i Grobovlasnici i Rezerve, a festival će 23. jula zatvoriti Mando Diao, Bombaj štampa, ZAA i Nord. 

Sve informacije o festivalu dostupne su na web stranici.

J.M.

Možda te još zanima:

.

Inspiracija je sve što nas okružuje

Ženski novosadski bend Tri Kapljice nastao je pre punih deset godina. Iako je u njihovom radu postojala duža pauza, devojke…

.

Čeka nas bogato festivalsko leto

Sigurno se i u vašoj ekipi povela priča o tome kako postići i stići na sve festivale ove godine, s…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Daze: Od kaver benda do Hali Gali kompilacije

Priliku da se njihova pesma "A ti, da ti" nađe na, sada već kultnoj, kompilaciji Hali Gali 2, koja predstavlja presek…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo