...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Kristijan Molnar: Dobro je grešiti (VIDEO)

15.07.2016.

Već dobro poznati di-džej i autor radijske emisije Christallization Kristijan Molnar probudio je publiku Dance Paradise bine tačno u ponoć. Iako se zvanično nije našao na lajnapu EXIT festivala ipak je svojim setom oduševio egzitaše, a ništa manje ni publiku Sea Dance festa. Tim povodom razgovarali smo sa Kristijanom o njegovoj radijskoj emisiji kao i o ulozi radija u promovisanju elektronske muzike.

.

Koliko je radio kao medij tolerantan prema elektronskoj muzici koju praviš i puštaš?

Uglavnom nije, ali za divno čudo naišao sam na situaciju da mi niko nikada nije rekao da nešto ne pustim ili da je muzika bila tvrda kako to vole da kažu u toj sferi. Baš imam sreće sa tim jer imam potpunu slobodu da pustim kakvu god muziku poželim. Na većini drugih radio stanica toga nema.

S druge strane koliko su didžejevi otvoreni ka tom vidu saradnje?

Pa mislim da u našem svetu svi volimo i poštujemo radio i uglavnom su svi zainteresovani, ali je to težak posao. Ukoliko razmisliš šta ja tražim ljudima to nije ni malo lako. Ako im tražim da mi pošalju set sa žurke to je još okej, ali ako očekujem da naprave podkast to onda podrazumeva da neko sedi u studiju ili sobi, gleda u zid i svira nešto. Meni je to užasno teško, ali eto pređemo tu prepreku i bude nam zanimljivo.

U emisiji često istražuješ nove umetnike i zvuke, hajde nam preporuči nekog dobrog, a svežeg

Pa ono što sam planirao da pustim danas, ali nisam stigao da uradim, to su dva mlada momka iz Srbije odnosno poreklom su iz Makedonije i sviraju pshodelični pop. Oni se zovu bend Ti. Kada se predstavljaju vole da kažu "Mi smo ti" (smeh). Eto oni su mi super.

Koja bi bila tvoja najveća greška sa početka karijere?

Pravim ja i sada greške, ali to je jedini način da napredujemo. Dobro je grešiti, isprobavati i gurati granice jer se iz toga nešto najbolje izvuče.

Kakav bi odnos ka muzici trebali da imaju mladi di-džejevi?

Pa možda jeste kliše, ali samo da budu svoji i da rade ono što vole i da puštaju muziku koju vole, jer ako tebe ne radi ne može ni drugog da radi ta muzika. Još bitnije je da istraju u tome, u kojem god se svetu nalazili.

Kako ti se čini Sea dance festival? More, plaža, izvođači?

Nisam stigao puno da vidim. Trenutno mi je sve haotično, ali more je tu i ne može da bude ružno (smeh).

L.K.

Možda te još zanima:

.

Šta bi nateralo Kristijana Bejla da ponovo postane Betmen?

Kristijan Bejl je izjavio da bi pristao da ponovo igra Betmena, ali samo ako Kristofer Nolan ponovo sedne u rediteljsku…

.

Kristijan Bejl neprepoznatljiv u nastavku filma o Toru

Britanski glumac Kristijan Bejl u novom filmu "Thor: Love and Thunder" glumi zastrašujućeg negativca, a u trejleru izgleda potpuno neprepoznatljivo.

.

Vredi pročitati: "Mi, deca sa stanice Zoo"

Mlada dizajnerka iz Novog Sada, Milana Bogunović nam je za ovu nedelju preporučila knjigu sa kojom su se već susrele…

.

Vredi pročitati: Ciganin ali najlepši

Nagrađivana zagrebačka kantautorka Sara Renar dobro je poznata našoj publici zbog specifičnog glasa i jednostavnosti kojom pleni sa bine. Ovaj…

.

Fantastika sada!

Koliko je online druženje ljubitelja naučne fantastike i svih ostalih podžanrova uzbudljivo i kreativno iskustvo? Domaći sajt Autostoperski Vodič Kroz Fantastiku…

.

Ritam Evrope! ove godine od 7. do 10. maja

Ovogodišnja manifestacija Ritam Evrope! održava se od 7. do 10. maja u Novom Sadu i obuhvata četiri događaja. Kakos u…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo