...
TRENUTNO10:20 - 10:30Pre podne na O radiju

Muzika / Festivali

Kreće festivalsko leto na O radiju

20.06.2016.

Festivalsko leto na O radiju startuje već u četvrtak. Ono što vas tokom leta očekuje su intervjui, izveštaji, vlogovi i prilozi naše mojo ekipe, koja će biti na licu mesta na gotovo svim festivalima ovog leta. 

.

Šesti kragujevački Arsenal fest počinje u četvrtak i traje tri dana. Maja Cvetković iz organizacije Arsenal festa kaže da  će na festivalu i ove godine biti tri bine:  Mejn stejdž na kome će, između ostalih, nastupati Toy Dolls, Skunk Anansie, Asian Dub Fondation i mnoge druge muzičke zvezde.Tu je još i Exploziv stejdž koji je posvećen di džejevima, a O radio će, kao i prošle godine, prenositi koncerte sa Garden stejdža. Maja kaže da na Gardenu ima mnogo kvalitetnih izvođača.

"Na Garden bini će svirati Mortal kombat, Obojeni program, E play, Zooster, Eyesburn... Preporučujem da napravite svoju satnicu jer zaista ima dosta bendova. Postoji sajt arsenalfest.rs gde možete da pronađete tačnu satnicu. Na desetak minuta od festivala se nalazi kamp i zanimljivo je da su svoja mesta već rezervisali posetioci iz Londona. Ove godine je Arsenal stvarno odskočio u poređenju sa prethodnim godinama", kaže Maja.

 arsenal jpg

Ekipa O radija se delom seli na Arsenal odakle će voditi program uživo, ali i prenositi koncerte sa Garden stejdža. Takođe, zahvaljući našem mojo timu bićete u prilici da osetite atmosferu festivala gledajući video priloge naših mobilnih novinara. Dušan Majkić će na Arsenal festu biti voditelj, i kako kaže, nada se da će kiša zaobići Kragujevac tokom ta tri dana kako bi što bolje mogli da prenesemo atmosferu festivala. A ovo su njegove preporuke za slušanje na Garden stejdžu.

"Ono što bi preporučio su 16osam23, bend koji dugo nije svirao, a nastupaju prvo veče. Posle njih su Obojeni program, a nakon njih Nikola Vranjković. Vrlo zanimljiv paket prve večeri festivala. Za naredni dan preporučujem KBO, naravno lokal patriotizam, Zoster i za kraj E-Play. Poslednje veče na Gardenu rezervisano je za uvek drage goste iz Osijeka, Gužvu u 16-ercu, Dža ili bu, a tu je još jedna legenda Goran Bare ovog puta sa Majkama, kao i Mortal kombat. Zanimljiv program i atmosfera za koju se nadam da ćemo uspeti da vam prenesemo", kaže Dušan.

cinema city publika

Poslednji dan kragujevačkog Arsenal festa je istovremeno i prvi dan novosadskog Cinema city festivala. Pored brojnih filmova, Cinema City će i ove godine imati muzički program.

"Kada govorimo o muzičkom programu festivala, otvara ga zagrebački bend Jinx, 25. juna a zatvara ga Rambo Amadeus 2. jula. Između ta dva koncerta imate gomilu dobrih filmova i ostalih dešavanja. Biće i jedna domaća premijera, ali još uvek ne mogu da otkrijem o kom filmu se radi", navodi Maja.

Tu nije kraj festivalima. Očekuje nas i Water fest tj. festival očuvanja vodenihn resursa, za koji organizatori kažu da je spoj sportskog, edukativnog i kulturno zabavnog. Od 22-26.juna u Katoličkoj porti moći ćete da saznate sve što vas zanima o zaštiti voda, kaže Igor Jezdimirović iz organizacije festivala.

voda jpg

"Pokušali smo da privučemo domaće mlade bendove i di džejeve koji će prikazati svoj rad, a pritom doprineti očuvanju i zaštititi voda. Festival ima dve celine, prvi je dnevni program koji se dešava u Katoličkoj porti gde će različiti izlagači imati priliku da prezentuju svoje aktivnosti vezane za vodu. Večernji program će se dešavati na letnjoj pozornici Kulturnog centra  gde će nastupati Retro banda i Mojo Ridersi, di džejevi, Josip A Lisac, Bulevar i Drum’n’Zez", najavio je Igor.

Ukoliko ipak ne možete da stignete na jedan od ovih festivala onda je svakako preporuka da slušate O radio i time budete deo njih.

Audio prilog možete poslušati u plejeru.

Jelena Mijatović

 

 

Možda te još zanima:

.

Joker Out: Bend koji osvaja Evropu

Joker Out je bend koji je definitivno obeležio ovu godinu na prostoru bivše Jugoslavije. Nakon nastupa na Eurosongu postali su…

.

Stavljena tačka na još jedan Arsenal fest

Nastupom grupe Atheist Rap na Garden stejdžu stavljena je tačka na 13. izdanje Arsenal festa. Poslednje festivalsko veče su obeležila…

.

Dve decenije Dubioza kolektiva: Naše "dijagnoze" su sada puno teže

Zvezde treće večeri Arsenal festa definitivno su bili momci iz benda Dubioza kolektiv. Publika je uživala u energičnom nastupu, a…

.

Plivanje u moru dobre energije

Treće veče ovogodišnjeg Arsenal festa proteklo je u znaku rođendanskog koncerta Dubioze kolektiv ali i brojnih interesantnih nastupa na Garden…

.

Neka gori ova noć!

Drugo veče ovogodišnjeg Arsenal festa proteklo je u rokenrol duhu. Glavni "krivci" za to su definitivno gruv-rok legende Clutch i…

.

Počeo Arsenal fest 2023: Carpe Diem!

Pioniri beogradske pank scene okupljenji u bend Crna lista imali su tu čast da svojim nastupom na Garden stejdžu otvore…

  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana
  • 10:20 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo