...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Muzika / Festivali

Konkurs za festival "Omladina" u Subotici

20.04.2017.

Kancelarija za mlade Grada Subotice raspisala je konkurs za nove kompozicije koje će biti izvedene na ovogodišnjem festivalu "Omladina" u tom gradu.

.

Atmosfera sa prošlogodišnjeg festivala

Kako je navedeno u konkursu, pravo učešća imaju svi neafirmisani autori koji se bave autorskom muzikom sa područja Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Crne Gore. Žanrovskog ograničenja nema, a kriterijumi ocenjivanja biće autorski pečat, kvalitet izvedbe i stilska autentičnost.

Kako je objašnjeno, pod neafirnisanim autorima ili bendovima podrazumevaju se muzički sastavi koji nemaju objavljen album u izdanju neke izdavačke kuće, bilo da se radi o nosaču zvuka (hard copy)  ili online izdanju.

Konkurs traje do 5. maja, a prema pravilima učešća takmičari mogu da imaju najmanje 18, a najviše 30 godina. Takmičenje će biti održano 20. maja u Bunjevačkom kolu, u Subotici. U revijalnom delu programa nastupiće bendovi E-Play i Artan Lili.

plakat omladina

Pobednici festivala biće nagrađeni snimanjem 20 sati u subotičkom "Studiju 11" i nastupom na nikšićkom Bedem Festu.

Za prijavu na konkurs potrebno je poslati dva demo snimka u MP3 formatu (po mogućnosti jedan snimak da bude uživo sa probe, koncerta...), tekstove odabranih numera u word ili txt formatu (ukoliko numera sadrži tekst), sve podatke o autorima (što obavezno uključuje kontakt telefon, adresu i e-mail adresu), fotografiju i kraću biografiju, kao i potpisanu Izjavu o autorskom delu.

Navedeni materijal potrebno je poslati na e-mail konkurs.festival@kzm.subotica.rs ili u fizičkom obliku na adresu: Kancelarija za mlade Grada Subotice, Trg Lazara Nešića be. 1/IX, 24000 Subotica, najkasnije do 5. maja ove godine.

Konačan spisak učesnika biće objavljen do 12. maja 2017. godine na zvaničnom sajtu Festivala "Omladina", kao i na zvaničnoj fejsbuk stranici festivala.

Za sve dopunske informacije tokom trajanja konkursa možete se obratiti na e-mail adresu office@kzm.subotica.rs, ili na brojeve telefona 024558384 i 0641567228.

P. N.

Možda te još zanima:

.

FundCon - Back to the future

OPENS i ove godine organizuje Nacionalni fandrejzing kongres OPENS FundCon, koji je nastao iz želje da odgovori na potrebe omladinskog sektora, ali…

.

Vršnjačko nasilje pod maskom anonimnosti

Možda ste primetili da se na društvenim mrežama često pojavljuju profili čiji je cilj izvrgavanje ruglu drugih osoba. Tako smo…

.

Mladi i mreže: Samo da je zabavno i jednostavno

Brz razvoj tehnologije i još brži protok informacija doveo je do toga da se mlađe generacije sve više okreću interaktivnijim…

.

Nemojte ići linijom manjeg otpora!

O radio je i ove godine otišao u Suboticu na Omladina fest. U takmičarskom delu programa slušali smo osam mladih bendova,…

.

Phobos pobednici festivala Omladina 2017

O radio je i ove godine otišao u Suboticu na Omladina fest. Kao što smo i navikli provod je bio…

.

U subotu festival Omladina, objavljeni takmičarski bendovi

Od 21 pristigle prijave, selektori festivala Omladina odabrali su osam bendova koji će se u subotu 20. maja takmičiti u HKC "Bunjevačko kolo"…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo