.
Trenutno
Pre podne na O radiju
 Oradio ekipa
Muzika / Festivali

Konkurs za festival "Omladina" u Subotici

20.04.2017.

Kancelarija za mlade Grada Subotice raspisala je konkurs za nove kompozicije koje će biti izvedene na ovogodišnjem festivalu "Omladina" u tom gradu.

.

Atmosfera sa prošlogodišnjeg festivala

Kako je navedeno u konkursu, pravo učešća imaju svi neafirmisani autori koji se bave autorskom muzikom sa područja Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Crne Gore. Žanrovskog ograničenja nema, a kriterijumi ocenjivanja biće autorski pečat, kvalitet izvedbe i stilska autentičnost.

Kako je objašnjeno, pod neafirnisanim autorima ili bendovima podrazumevaju se muzički sastavi koji nemaju objavljen album u izdanju neke izdavačke kuće, bilo da se radi o nosaču zvuka (hard copy)  ili online izdanju.

Konkurs traje do 5. maja, a prema pravilima učešća takmičari mogu da imaju najmanje 18, a najviše 30 godina. Takmičenje će biti održano 20. maja u Bunjevačkom kolu, u Subotici. U revijalnom delu programa nastupiće bendovi E-Play i Artan Lili.

plakat omladina

Pobednici festivala biće nagrađeni snimanjem 20 sati u subotičkom "Studiju 11" i nastupom na nikšićkom Bedem Festu.

Za prijavu na konkurs potrebno je poslati dva demo snimka u MP3 formatu (po mogućnosti jedan snimak da bude uživo sa probe, koncerta...), tekstove odabranih numera u word ili txt formatu (ukoliko numera sadrži tekst), sve podatke o autorima (što obavezno uključuje kontakt telefon, adresu i e-mail adresu), fotografiju i kraću biografiju, kao i potpisanu Izjavu o autorskom delu.

Navedeni materijal potrebno je poslati na e-mail konkurs.festival@kzm.subotica.rs ili u fizičkom obliku na adresu: Kancelarija za mlade Grada Subotice, Trg Lazara Nešića be. 1/IX, 24000 Subotica, najkasnije do 5. maja ove godine.

Konačan spisak učesnika biće objavljen do 12. maja 2017. godine na zvaničnom sajtu Festivala "Omladina", kao i na zvaničnoj fejsbuk stranici festivala.

Za sve dopunske informacije tokom trajanja konkursa možete se obratiti na e-mail adresu office@kzm.subotica.rs, ili na brojeve telefona 024558384 i 0641567228.

P. N.

.
Drugi po redu Novosadski Oktoberfest održaće se ove godine 20. i 21. oktobra u Master centru Novosadskog sajma. Organizatori su…
.
Od ukidanja Foruma za novi ples u Srpskom narodnom pozorištu, savremena igra je u Novom Sadu na vetrometini i, mimo nekoliko vaninstitucionalnih…
.
Autentičan američki trubadur, koji putuje da bi svirao i peva da bi putovao, ove sezone je u uobičajen godišnji raspored ubacio…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2017.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
Anketa

Da li treba dozvoliti prevoz kućnih ljubimaca u javnom prevozu?