.
Trenutno
Music Mix by Dušan Majkić
 Dušan Majkić
Muzika / Festivali

Festival bez hlada, jedini spas plaža

16.07.2015.

Sea Dance jeste jedan od najzanimljivijih festivala u regiji jer se nalazi na plaži, međutim mladi koji su u velikom broju stigli na Jaz veoma su nezadovoljni uslovima u kampu, prvenstveno zbog mesta na kojem je postavljen.

.

Foto: Đura Ćurćić

Naime, isto kao i prošle godine, kada su organizatori obećavali da će deo kampa biti u hladu, ove godine to čak nisu ni pominjali i svi koji imaju zelenu kampersku narukvicu doslovno se kuvaju na livadi koja je direktno izložena suncu.

Pričali smo i sa ljudima koji su tu smešteni da čujemo kako izdržavaju i da li su pronašli način da sebi olakšaju bar dok ne padne noć.

"Prvi put sam u Crnoj Gori i dobro se provodim, međutim, veoma je vruće, kamp je užasan jer nema ni jednog drveta. Sviđa mi se festival, ali ne i kamp", rekao je mladić iz Britanije.

"Ovde mi se sviđa, jako je dobro, ali je vrućna, nema nigde hlada. Ali ima devojaka i to je dobro", dodao je jedan od meštana.

 "Bio sam ovde i prošle godine, ali moram da kažem da je sada mnogo veća katastrofa što se tiče organizacije. Gramatik i The Prodigy su bili na programu u isto vreme, što nam govori da im nije stalo do muzike, nego samo do para, međutim priroda je sjajna i to je dobra strana. Kamp je strašan, treba nam hlada, ne možemo ni da spavamo. Sve izgleda kao da je deo Exita, ali užasno organizovano. Na Exitu je sve perfektno urađeno, a ovde se sve raspada", rekao je nam je dečko iz Slovenije.

"Kamp je ok, meni se malo manje muzika sviđa. Više sam očekivao elektro zvuka, a ne ovaj Drum and Base koji je potenciran. No Prodigy je bio strava! Zeznuli su i kamp, jer kad izađeš moraš da obilaziš okolo naokolo da bi došao gde si krenuo. Mogli su to malo bolje uraditi", kazao je dečko iz Srbije.

"Jedna preporuka organizatorima je da postave kante za smeće svuda po festivalu, jer je bezveze što bacamo smeće svuda oko sebe", poručio je Španjolac.

Međutim, postoje i oni kojima vrućina i žega nije uništila utisak o festivalu i koji ne obraćaju pažnju na organizacione propuste. Oni su poručili da je festival sjajan, da je priroda prelepa i da svoje vreme provode na plaži što je najveći bonus Sea Dance-a.

M.L.

 

 

.
Ako ste mislili da je festivalima došao kraj i da možete da odmorite do naredne sezone, grdno ste se prevarili. Počinje OPENS distrikt…
.
U okviru ovogodišnjeg festivala Uličnih svirača, uspešno se predstavio i projekat Danube streamwaves koji je na jednom mestu okupio…
.
U okviru četvrte po redu, završne, manifestacije Danube Streamwaves koja se po drugi put održala u Novom Sadu i to u okviru ovogodišnjeg…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?