...
TRENUTNO20:00 - 21:00Vaš DJ sat

Muzika / Festivali

Exit mozaik: od vaučera do parkiranja

07.07.2015.

Exit festival počinje za dva dana. Sve se zahuktava, pa se podsetite šta sve morate da uradite i pročitate kako biste uživali u potpunosti na festivalu, počevši od zamene vaučera za narukvice. 

.

Zamena vaučera za narukvice se ove godine odvija na tri mesta: na Exit-ovom štandu na Trgu Slobode, na Štrandu kod kampa i kod Lovotursa. Više o tome kako možete bez gužve i na vreme preuzeti narukvice pročitajte ovde.

Kako biste bili u potpunosti spremni, o linijama i gradskom prevozu možete da se obavestite na štandovima JGSP-a koji su pored Exit-ovih, a više detalja možete pronaći ovde.

Cene karata koje se mogu kupiti još sutra, 8. jula, prodaju se po staroj ceni od 6.990 dinara za Exit festival i 7.990 dinara za Exit i Sea dance.

Veliki broj stranaca je već stigao u Novi Sad. Njih 5.000 će naći mesto u kampu, dok je prema ranijim saznanjima kapacitet studentskih hostela popunjen.

"Zvezde ovogodišnjeg festivala su zasigurno Motorhead, koji će u Novom Sadu proslaviti 40 godina postojanja, ali i zvezde koje pretežno današnji mladi slušaju", rekla je PR Exit-a Danijela Piperčević, koja iščekuje nastup Toma Odela.

Zvanično otvaranje festivala obeležiće tačno u ponoć britanska zvezda Emeli Sande, već oprobana u otvaranju velikih događaja, kada je nastupila na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu.

Main će 11. jula zauzeti John Newman, pa Manu Chao sa La Venturom. Poslednji dan festivala je rezervisan za Capital Cities, Milky Chance i Faithless, koji će ove godine zatvoriti Exit.

"Faithless je prvobitno trebalo da nastupi na Dance areni, ali zbog velikog broja ljudi koji se očekuje ipak će biti na Main stage-u", objasnila je Piperčević.  

Mesta za neodlučne će biti u kampu na Štrandu i na ulazu će koštati 35 evra. Exit je pripremio i android aplikaciju ali i preporuke za taksi udruženja koji će voziti turiste sa Železničke stanice. Oni koji dolaze autom, od 9. do 12. jula, JKP "Parking servis" obezbediće parking mesta na sledećim lokacijama: 

1. Ulica Lisinskog

2. Ulica prote Mihaldžića

3. Ulica Vladimira Nazora

4. Trg vladike Nikolaja

5. Parking prostor duž Keja skojevaca

Kapacitet parking mesta je 400 vozila, ali Parking servis upozorava da će upravo zbog gužvi "pauk" vozilo intezivnije uklanjati nepropisno parkirana vozila. 

Pored turista, na Exit će organizovano doći i deca sa Kosova.

"Njih 50 je odabrano da borave na festivalu i Exit-ovom kampu", rekao je u gostovanju na O radiju Nikola Vučić, predstavnik udruženja građana "Košnica", a koja u saradnji sa opštinom Štrpce dovodi mlade na Exit. 

N.Š

Možda te još zanima:

.

Burning man: mesto gde novac ne znači ništa!

"Burning man" je festival koji se svake godine održava u pustinji Black Rock, u američkoj državi Nevada, 160 kilometara od…

.

PetarZ: Analogni zvuk se vraća!

Petar Zorkić, PetarZ, je talentovani multi-instrumentalista, kompozitor, aranžer, tekstopisac i vokalni umetnik sa širokim muzičkim spektrom. Njegov pravac obuhvata fank,…

.

Kejt: Glas je moćna stvar!

Katarina Bogićević, poznatija kao Kejt, već duži niz godina pored glumačke gradi i muzičku karijeru. Šira publika je upoznala u…

.

Epica: Ne pravimo muziku da bi bili mejnstrim

Jedan od hedlajnera ovogodišnjeg EXIT-a bio je i holandski simfo-metal sastav Epica. Ovaj bend iza sebe ima čak osam studijskih…

.

Ne želimo da stalno radimo iste pesme

Beogradski bend Šajzerbiterlemon je imao tu čast da otvori ovogodišnji EXIT. To nije ni malo slučajno, jer je njihov drugi…

.

The Toasters: Publika nas menja

Kultni američki ska sastav The Toasters nakon četiri decenije staža na sceni "ne stiska kočnicu, već dodaje gas“. Iza sebe…

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Vaš DJ sat
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo