.
Trenutno
Music Mix by Dušan Majkić
 Dušan Majkić
Muzika / Festivali

Exit meni - cena prava sitnica

10.07.2015.

Kada ste obezbedili vašu ulaznicu za najveći muzički festival u regionu, sigurno je da ćete za taj novac moći da  slušate gomilu muzike i to uživo. Ono što je takođe sigurno jeste  da će vam pored novca za kartu trebati još malo novca za festivalske "nuspojave" poput  pića i klope. Kolike su cene ića i pića, ali i ostalih potrepština na ovogodišnjem Exitu, istražili smo za vas.

.

foto: Miloš Janjatović

Budući da će vam razne stvari oduzeti energiju, u nekom momentu glad je neminovna.  Organizatori festivala obezbedili su  raznovrsnu ponudu a mi smo izdvojili sledeće. Za parče pice, mali hot dog, sendvič, palačinku, kao i pekarske specijalitete potrebno je da izdvojite 200 dinara, u malo skuplju hranu od 300-400 rsd spadaju roštiljske đakonije, paste, hot dog od pola metra. Ukoliko želite nešto malo da gricnete možete da potražite mekike, i kuvane kukuruze čija se cena kreće oko 100 dinara.

Žeđ možete da utolite na mnogobrojnim šankovima koji se nalaze pored svakog stejdža. Najjeftiniji napitak jeste voda, koja košta 125, dinara, a za sto dinara više možete da popijete točeno pivo. Ukoliko ste VIP i koncerte na Main stejdžu gledate sa Vip tribina, pivo će vas koštati 300 dinara. Ljubitelji  sladunjavih pića poput sajdera, moraće za isti  da izdvoje 300 dinara, a  fanovi čuvene kombinacije Džek-Kola, za ovaj napitak moraće da izdvoje 308 dinara. Alternativne metode plaćanja i jeftiniji načini dolaska do pića u ateljima na tvrđavi sinoć su sankcionisani, tako da se već od večeras  ne možete pouzdati u njih.

Nikotinski zavisnici  svoje potrebštine mogu da zadovolje samo Malboro cigaretama, čija je promotivna cena 240 dinara. Ha ! Čak jeftinije nego u  trafikama.

Kad ste se najeli i napili, možete da pristupite i besplatnim sadržajima koje je obezbedio festival. Te možete da igrate igrice, odete na besplatnu masažu, šminkanje, fotkanje, puštanje toboganom itd.

Kako bi ste sve ovo sebi obezbedili potrebno je da imate i karticu za plaćanje, čiju izradu plaćate sto dinara,  a koliko ćete je opteretiti zavisi samo od vas i vaših festivalskih potreba. Ukoliko ste sačuvali prošlogodišnju, moćiće da posluži samo kao uspomena, jer ove godine ne važi.

Dakle, spremite novac i na Tvrđavi neće ničeg manjkati. 

J. Manojlović


 

.
Ako ste mislili da je festivalima došao kraj i da možete da odmorite do naredne sezone, grdno ste se prevarili. Počinje OPENS distrikt…
.
U okviru ovogodišnjeg festivala Uličnih svirača, uspešno se predstavio i projekat Danube streamwaves koji je na jednom mestu okupio…
.
U okviru četvrte po redu, završne, manifestacije Danube Streamwaves koja se po drugi put održala u Novom Sadu i to u okviru ovogodišnjeg…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?