...
TRENUTNO15:00 - 16:00Radio Gruvanje

Muzika / Festivali

Exit: Agora bina i učenje kineskog

09.07.2015.

Fakultet tehničkih nauka ove godine predstaviće se na Agora bini Exit festivala u okviru promocije nauke, kulture i međunarodne saradnje između FTN-a i Donghua univerziteta iz Šangaja, navodi se u saopštenju tog novosadskog fakulteta.

.

Fakultet tehničkih nauka ove godine predstaviće se na Agora bini Exit festivala u okviru promocije nauke, kulture i međunarodne saradnje između FTN-a i Donghua univerziteta iz Šangaja, navodi se u saopštenju tog novosadskog fakulteta.
Studenti FTN će zajedno sa kolegama iz Kine preneti svoja znanja i iskustva stečena ovom saradnjom, kao i kulturološke i studijske specifičnosti, sa posebnim akcentom na jezičke karakteristike.

"Studenti ova dva fakulteta će tokom četiri dana festivala naučiti posetioce Exita što više reči na kineskom (npr. pisanje i izgovaranje svog imena), a kineski studenti naučiće što više tradicionalnih i modernih, festivalskih običaja i fraza", stoji u saopštenju FTN-a.

Svi posetioci će takođe dobiti nalepnice za majice sa speech bubble u kom će biti napisano njihovo ime na kineskom kaligrafijom, a moći će i da se slikaju sa pripremljenim frazama u oblačićima na srpskom, kineskom i engleskom jeziku.

"Ceo koncept će biti zabeležen kamerama naših studenata (fotograf i snimatelj) kako bismo ovu aktivnost i saradnju između Univerziteta i Exit festivala svakodnevno promovisali na društvenim i klasičnim medijima", poručuje se u saopštenju.


Izvor: RTV

Možda te još zanima:

.

Četvrti sajam zapošljavanja na FTN-u

Ovogodišnji ESTIEM Sajam zapošljavanja biće održan 6. novembra u holu Fakulteta tehničkih nauka.

.

Studiranje otvara puno mogućnosti

Izuzetna nagrada za postignut uspeh tokom studiranja je velika potvrda da se trud i rad isplate. Na ovaj način Fakultet…

.

Do uspeha kroz dobru organizaciju i odgovornost

Svake godine Fakultet tehničkih nauka (FTN) upiše oko 3.000 studenata na 90 studijskih programa. Katarina Ćoćić je ove godine proglašena…

.

FTN Hakaton 8. i 9. juna

Svečano otvaranje drugog FTN Hakatona - takmičenja namenjenog trenutnim, bivšim i budućim studentima FTN-a, biće održano u subotu, 8. juna…

.

Mogućnosti obrazovanja u oblasti VR-a

Predavanje nazvano "VR u nauci i edukaciji" biće održano u utorak 4. juna od 18 časova u Startit Centru. Kroz…

.

Studentski veb servis - ušteda ili gubljenje vremena

Pomalo je tužno to što u doba moderne tehnologije, pojedini studenti za vreme ispitnog roka više imaju problema sa veb…

  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 14:00 RetroTips
  • 15:00 Radio Gruvanje
  • 16:00 Reflektor
  • 17:00 Popodne na O radiju

Kalendar događaja

Februar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo