...
TRENUTNO14:00 - 15:00RetroTips

Muzika / Festivali

Đinđuveraj – najavljeno oko 50 izlagača

12.05.2015.

Nakit je u prvom planu u subotu 16. maja u Bačkoj Palanci! Tamo se održava Sajam unikatnog i ručno rađenog nakita pod nazivom Đinđuveraj. Tamara i  iz organizacije sajma najavile su da će na ovom izdanju sajma učestvovati oko 50 izlagača.

.

Izlagači nisu svi iz Bačke Palanke, čak ih je namanje iz ovog mesta, kazale su organizatorke za O radio. "Većina izlagača je iz Novog Sada, ali je zastupljena i cela Vojvodina, a sada se širimo i na Šabac, Šid. Tu je Sombor, Zrenjanin i Beograd. Ima izlagača sa raznih strana", kazala jeTamara.

Đinđuveraj se izdvaja iz mnoštva sličnih manifestacija po tome što nije u pitanju "puka prodaja", već se radi na povezivanju ljudi. "Mi se upoznamo sa svakim izlagačem, popričamo, nije samo u pitanju organizovanje događaja i obezbeđivanje prostora. Uvek imamo i lepe poklone za njih, mali znak pažnje. Nasmejani smo, vedri, pozitivni i mislim da je to ono što nas izdvaja od drugih", kazala je Tanja.

Ovaj sajam se održava tri puta godišnje, ovo je deveti put, a biće održan u samom centru Bačke Palanke. Zvanično će biti otvoren u 10 časova, a trajaće do mraka. "Nemamo baš mogućnosti da sprovedemo rasvetu do štandova, tako da ćemo ostati dok nas mrak ne otera. Zapravo ne ograničavamo izlagače i njima na volju je ostavljeno da ostanu tu koliko žele", kazala je Tanja.

U okviru sajma devojke često organizuju i propratne događaje poput akustične svirke ili modnih revija, a ovoga puta pripremile su humanitarnu akciju za devojku iz okoline Bačke Palanke, koja boluje od multipla skleroze. "Dušica već dugo leži u krevetu i nema mogućnosti da sebi obezbedi sve što je potrebno, zbog teške materijalne situacije", poručile su devojke.

Poslušajte ceo razgovor na plejeru ispod teksta. 

M.L.


Možda te još zanima:

.

Sajam đinđuva u Bačkoj Palanci

Deseti Sajam unikatno ručno rađenog nakita "Đinđuveraj" u Bačkoj Palanci biće održan 12. septembra, po drugi put ove godine. Prethodni…

.

Pred nama je još jedan FEP

Festival ekološkog pozorišta biće održan od 22. do 25. avgusta u Bačkoj Palanci. Za ova četiri dana svi posetioci moći…

.

Odabrane predstave za 25. Festival ekološkog pozorišta

Tokom poslednjih mesec dana na konkurs Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade prijavilo se više od 50 pozorišta iz…

.

Dve bine na ovogodišnjem PDF-u

Drugi po redu PDF (Palanački Dunav Fest) biće održan 15. i 16. juna na dve bine, najavili su organizatori ovog…

.

Palanački Dunav fest raspisao konkurs za mlade bendove

Drugo izdanje Palanačkog Dunav festa (PDF) biće održano 15. i 16. juna 2018. na platou ispred Sportsko-rekreativnog centra "Tikvara" u…

.

Otvoren konkurs za ovogodišnji FEP

Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade (FEP) objavio je konkurs za učešće na 24. festivalu koji će se ove…

  • 11:00 U kakvoj zemlji želim da živim
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 14:00 RetroTips
  • 15:00 Radio Gruvanje
  • 16:00 Reflektor

Kalendar događaja

Februar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo