.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Muzika / Festivali

Đinđuveraj – najavljeno oko 50 izlagača

12.05.2015.

Nakit je u prvom planu u subotu 16. maja u Bačkoj Palanci! Tamo se održava Sajam unikatnog i ručno rađenog nakita pod nazivom Đinđuveraj. Tamara i  iz organizacije sajma najavile su da će na ovom izdanju sajma učestvovati oko 50 izlagača.

.

Izlagači nisu svi iz Bačke Palanke, čak ih je namanje iz ovog mesta, kazale su organizatorke za O radio. "Većina izlagača je iz Novog Sada, ali je zastupljena i cela Vojvodina, a sada se širimo i na Šabac, Šid. Tu je Sombor, Zrenjanin i Beograd. Ima izlagača sa raznih strana", kazala jeTamara.

Đinđuveraj se izdvaja iz mnoštva sličnih manifestacija po tome što nije u pitanju "puka prodaja", već se radi na povezivanju ljudi. "Mi se upoznamo sa svakim izlagačem, popričamo, nije samo u pitanju organizovanje događaja i obezbeđivanje prostora. Uvek imamo i lepe poklone za njih, mali znak pažnje. Nasmejani smo, vedri, pozitivni i mislim da je to ono što nas izdvaja od drugih", kazala je Tanja.

Ovaj sajam se održava tri puta godišnje, ovo je deveti put, a biće održan u samom centru Bačke Palanke. Zvanično će biti otvoren u 10 časova, a trajaće do mraka. "Nemamo baš mogućnosti da sprovedemo rasvetu do štandova, tako da ćemo ostati dok nas mrak ne otera. Zapravo ne ograničavamo izlagače i njima na volju je ostavljeno da ostanu tu koliko žele", kazala je Tanja.

U okviru sajma devojke često organizuju i propratne događaje poput akustične svirke ili modnih revija, a ovoga puta pripremile su humanitarnu akciju za devojku iz okoline Bačke Palanke, koja boluje od multipla skleroze. "Dušica već dugo leži u krevetu i nema mogućnosti da sebi obezbedi sve što je potrebno, zbog teške materijalne situacije", poručile su devojke.

Poslušajte ceo razgovor na plejeru ispod teksta. 

M.L.


.
Ako ste mislili da je festivalima došao kraj i da možete da odmorite do naredne sezone, grdno ste se prevarili. Počinje OPENS distrikt…
.
U okviru ovogodišnjeg festivala Uličnih svirača, uspešno se predstavio i projekat Danube streamwaves koji je na jednom mestu okupio…
.
U okviru četvrte po redu, završne, manifestacije Danube Streamwaves koja se po drugi put održala u Novom Sadu i to u okviru ovogodišnjeg…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?