...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Muzika

Album nedelje: Tom Walker - What A Time To Be Alive

09.04.2019.

Supersonični hodač!

.

Jedno je sigurno, Tom Voker (Tom Walker) dobro će pamtiti 2019. godinu. Na nedavno održanoj dodeli BRIT nagrada, inače najznačajnijeg muzičkog priznanja u Evropi, mladi hitmejker očekivano je trijumfovao u kategoriji najboljeg novog izvođača, što je predstavljalo odličnu uvertiru za njegov album prvenac "What a Time to be Alive" koji je širom sveta izašao u petak, 1. marta.

Kantautor zaslužan za globalni hit "Leave a Light On", zbog kojeg je bio nominovan i za najbolji singl na BRIT nagradama, na ovom albumu sarađivao je sa vrhunskim producentima velikih zvezda poput Adele, Arctic Monkeys i Years&Years, a numere sa ovog izdanja predstaviće i na glavnoj bini pred publikom ovogodišnjeg EXIT festivala!

Spot za pesmu "Leave A Light On"

Poznati Clash Magazine u svojoj recenziji albuma u prvi plan ističe uzvišeni vokal lagane instrumentale, a album je generalno opisan kao sonični raj koji predstavlja esenciju Vokera kao živahnog, iskrenog i talentovanog, dok priznati britanski list sa dugom tradicijom, Evening Standard, predviđa da će Vokerove sposobnosti tekstopisca biti zaslužne za još mnogo nagrada u budućnosti, ne propuštajući da istaknu jaku produkciju koja album prvenac transformiše u samouveren početak karijere.

Očekivano, album je ocenjen gotovo maksimalnom ocenom od četiri zvezdice! Ni Irish News ne zaostaje u pohvalama, ističući da je Vokerov glas omamljujući u kompozicijama gde ima prostora da se iskaže, kao što je slučaj sa numerom "Angels", te da će upravo specifičan vokal, koji je zaslužan za njegovu slavu, biti razlog zbog kog će ovaj album osvojiti srca fanova.

Spot za pesmu "Just You & I"

Ovog Škotlanđanina, posebno njegov muzički stil i nezaboravni glas, stavljaju u rang sa imenima kao što su Ed Sheeran i Rag’n’Bone Man, a čini se da se i po brojkama i uspehu može uporediti sa ovim zvezdama, jer je numera "Leave a Light On" do sada strimovana više od 350 miliona puta i kupljena preko dva miliona puta!

Upravo zato su kritičari i fanovi širom sveta nestrpljivo čekali album prvenac "What a Time to be Alive", koji sadrži 13 numera, među kojima je i singl "Just You and I" koji se već probio u prvih 10 pesama na zvaničnoj britanskoj top listi, ali i saradnja sa švedskom pevačicom Zarom Larsson u pesmi "Now You’re Gone".

Spot za pesmu "Now You're gone"

"Leave a Light On" je možda i najveći hit u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Ova kompozicija je veoma intimna, snažna društveno-angažovana pesma koja govori o borbi Tomovog bliskog prijatelja protiv droge. Njena iskrenost i moćna energija doprla je do srca publike širom planete. 

U nastavku pogledajte spot za pesmu "Angels"

Možda te još zanima:

.

Tom Walker: Radnim navikama do uspeha

Strani mediji Toma Walkera nazivaju najvećom britanskom novom zvezdom, što je potvrdila i Brit nagrada za najboljeg britanskog debitanta u…

.

Treće veče Exita: Za svakog po nešto

Od zvuka Toma Walkera do Grete Van Fleet, treće veče Exita pružilo je najveću raznovrsnost muzičkih žanrova u poređenju sa…

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo