.
Trenutno
Music mix
Lifestyle

Životinje dizajniraju farke

25.01.2015.

   Zoološki vrt u Bratislavi može odnedavno da se pohvali da među svojim stanarima ima "modne kreatore" - medveda i velike mačke - čija limitirana serija originalnih farmerki izlazi upravo na modne piste i aukciju. 

.

   Dizajnerska i reklamna agencija Manifest360 zajedno sa Zoo vrtom u Bratislavi spojila je lepo, zabavno i korisno i prošle jeseni dala lavovima, tigrovima i drugim velikim mačkama platno za farmerke na mesec dana kao igračku, a sada je mlada kreatorka Lucije Spišakova od tog platna sa originalnim pečatom igre i kreativnosti svake od životinja napravila osam pari farmerki.

   "Ženka leoparda Nimali, jaguara Laima, tigrica Šilang, lavica Java i medved Feliks pretvorili su platno u svoje omiljene igračke. Cepali su ga, ostavljali na njemu originalne znake, stvarali rupe, ogrebotine. Zamisao je bila da napravimo originalnu odeću u čijem kreiranju bi učestvovale same životinje", objasnila je prvobitnu ideju agencija Manifest360.

   Spišakova je od igrom obrađene tkanine kreirala i sašila osam pari farmerki različtih veličina, a na kožnoj etiketi je potpisan, slikom, i životinjski koautor tih zoo-farmerki. Ceo prihod od prodaje farmerki ide Zoološkom vrtu za životinje a sami kreatori - velike mačke, medved i Spišakova odrekli su se honorara.

   J.M.

.
Ako već neko vreme planirate da odete iz Srbije, a niste baš sigurni kako bi vam život izgledao na nekom drugom mestu i koliko…
.
Instagram bi svojim korisnicima uskoro mogao da ponudi više sigurnosti, posebno u slučajevima kada izgube kontrolu nad svojim nalozima. 
.
Tek polovina korisnika interneta, obezbeđuje se prilikom "onlajn" kupovine, a tri četvrtine se izjašnjava da ne vidi sebe kao metu…
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?