...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Zanimljivosti

Tri ideje za praznični dom kao sa slike

19.12.2019.

Kako se bliži Nova godina, gotovo u svim medijima možemo videti savršeno okićene jelke. Bajkoviti stanovi puni prelepih ukrasa bude prazničnu atmosferu. Međutim, da li je to i vaša realnost, da li Vaš dom zaista izgleda tako? Verujem da ste bezbroj puta počeli da kitite jelku u nadi da će ispasti baš kao na slici, ali ona na kraju bude drugačija. Evo saveta kako za male pare, i uz jednostavne ideje, da ukrasite dom baš kao iz bajke. 

.

Najjeftinija i najlakša ideja za realizaciju je korišćenje lampica. Možete ih pronaći u kineskim prodavnicama za svega 200 dinara. Gde god da ih stavite, lampice će učiniti da vaš dom odiše mnogo toplijom atmosferom. Postavite ih oko ogledala, i kad god ih upalite ogledalo će reflektovati svetlost. Takođe, možete ih okačiti i na prozor i kuća će delovati bajkovito i spolja i iznutra. Zapamtite, lampica nikada nije previše!

kicenje1 jpg

Lapmice koje služe za kićenje dvorišta su malo skuplje. Za njih ćete morati da izdvojite najmanje 1000 dinara. Međutim, ukoliko ih kupite ove godine, služiće Vam i za naredne, jer su veoma kvalitetne.  

kicenje2 jpg

Nešto što je takođe neizostavno u novogodišnjim danima su praznični kolačići. Na pijacama, u kineskim radnjama ili prodavnicama plastike možete pronaći razne prigodne kalupe za njihovu izradu. Deda Mraz, irvas, jelkice, sneško, svi oni kada se nađu na stolu zajedno izgledaju neodoljivo. Ovi kolači se veoma lako prave, a recepte možete pronaći na brojnim sajtovima. Oni su svakako odlična dekoracija, ali i ukusna poslastica koja će obradovati sve goste. 

kicenje jpg

Još jedan detalj koji gotovo da ne košta ništa, a odlično oslikava praznični duh, su novogodišnje čestitke. Kada ste poslednji put napisali nekome pismo? Ne računaju se mnogobrojni mejlovi koje pošaljete u toku dana. Nova godina je odlična prilika da na ukrasnom papiru napišete dragoj osobi čestitku. Verujem da će mnoge iskreno pismo više oduševiti, nego neki skupoceni poklon. Ova ukrašena pisma su i odlična dekoracija na stolu. Postavite ih pored nekih ukarasa, i izgledaće savršeno.

kicenje6 jpg

Zasigurno da i pored ovih predloga Vaš dom i dalje neće izgledati baš kao sa slike. Međutim, gledajte na kićenje kao na zabavu. Ukrašavajte stan sa prijateljima, ili pak porodicom, i to će se pretvoriti u zabavu. Na kraju dana je mnogo bitnije da se zabavimo i uživamo u ovim prazničnim danima, a ne to da li nam jelka liči na onu sa slike.  

M.M.

Možda te još zanima:

.

U pošti možeš naći sve

Radnici JP "Pošta Srbije", novosadski poštari Aleksandar Tepić i Zoran Popnovakov, napisali su i objavili knjigu pod naslovom "Priče iz poštanske…

.

Ko pomaže pomagačima?

Ana.rs, forum Krstarice ili Limundo možda kriju pojedine tajne univerzuma, ali suprotno popularnom mišljenju nemaju odgovore na svaki životni problem,…

.

Ljudi nisu zombiji ali su krenuli tim putem

Naš grad svakako, ali i zemlja uopšte (a slično važi i za region), mogu da se pohvale izuetnim talentima u…

.

Nestajuće poruke na Viberu

Ova funkcija prethodno je bila na raspolaganju samo u tajnim četovima, dok će od sada svaki korisnik moći da podesi vremensko…

.

Netflix uklanja nepoželjne sadržaje

Netflix je najavio uvođenje "Remove from row" opcije, koja nepoželjne sadržaje uklanja iz "Continue Watching" sekcije. Tako je pretplatnicima pružena mogućnost…

.

WhatsApp uvodi digitalne novčane transakcije

Popularna aplikacija za razmenu poruka za svoje korisnike uvodi mogućnost digitalnih novčanih transakcija.

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 05:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Leto na O radiju

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo