...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Zanimljivosti

Najbolje na Oradiju u 2019. godini

31.12.2019.

U programu Oradija svakodnevno smo vam i ove godine preporučivali raznovrsnu muziku, zanimljive knjige i veb sajtove ili aplikacije. Šta se vama, našim čitaocima, od svega toga najviše svidelo?

.

Kroz rubriku "Album nedelje" i ove godine smo vam predstavili nova i poneka stara muzička izdanja koja vredi preslušati. Sudeći po broju pregleda, vama su se najviše svidela domaća izdanja, a brojke pokazuju da je na prvom mestu album prvenac beogradske ekipe okupljene pod imenom Bella Technika (ex Darkwood Dub) koji nosi naziv "Section". Zanimljivo, na samom vrhu se nalaze isključivo domaći bendovi. Posle Belle Technike sledi bend Mac Tire iz Novog Sada sa debi albumom "Treatise", pa subotički Wooden Ambulance sa izdanjem "Redville". Tu je i FIPA sa svojim albumom "Heartsongs For The Brave".

Među "strancima" jedan od albuma koji vam se najviše dopao je "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" pevačice Billie Eilish. Ona je svojim glasom, ali i emotivnim tekstovima u kojima se svako može pronaći, oduševila mnoge i istovremeno osvežila muzičku scenu. Voleli ste i spoj svetske muzike i hipsterskog popa u albumu "Gallipoli" benda Beirut. Listu "stranaca" zatvara engleski sastav Foals svojim petim studijskim albumom "Everything Not Saved Will Be Lost - Part 1".

Iz nedelje u nedelju predlagali smo vam, uz pomoć naših gostiju, zanimljive knjige. Očekivano ili ne, najviše vam se svideo klasik "Mi deca sa stanice ZOO", koju je preporučio Radislav Mihajlov. On je ovu knjigu preporučio jer ljudi kroz nju mogu da shvate kako život može lako da se upropasti kada se krene stranputicom. Nenad Baraković preporučio je "Niko i ništa u Parizu i Londonu", prvi roman Džordža Orvela. Roman je protest protiv dominacije čoveka nad čovekom, uzbudljivo svedočanstvo o jednom vremenu i ljudima s kojima je čuveni pisac delio sudbinu života na dnu. Svideli su vam se i nalsovi "Alijas Grejs" autorke Margaret Atvud, "Psihomagija", najnovije delo Alehandra Hodorovskog, te Orvelova "1984.".

Tokom godine kroz rubriku "Sajt dana" preporučili smo vam i gomilu zanimljivih stvari sa interneta. Najviše su vas zanimale aplikacije koje preporučuju fizičke vežbe, pomoć pri pisanju CV-ja ali i aplikacije u kojima se može pronaći red vožnje gradskog saobraćaja.

Možda te još zanima:

.

Online vežbanje najefikasniji ubica stresa

Do sada se već pokazalo da su izolacija i samoizolacija dobri samo za jednu stvar: da ne dobijemo ili ne…

.

Talentovani pijanisti o kojima se premalo govori

Kada ste poslednji put čuli da su naši pijanisti osvojili nagradu na nekom svetskom takmičenju? Nažalost, ovakve vesti ne dolaze…

.

Preuzmi androd i iOS aplikaciju Oradija

Slušaj program Oradija, prati sve naše tekstualne sadržaje, video klipove i radijske podkaste na Oradio mobilnim aplikacijama za Android i…

.

Tribina "Društvene mreže i mentalno zdravlje mladih" otvara Oradio žurku

Društvene mreže su nešto što čini važan momenat u životu, naročito kod mladih koji odrastaju uz njih i ne znaju…

.

Suptilne emocije Nemog pesnika

Nemi pesnik je novosadski bend koji je u februaru 2018. godine, kako oni kažu, nastao iz niza slučajnosti. Bend čine Milan Marković (pevač),…

.

Brigand ima novi album "Iza Crne Duge"

Pančevačko-beogradski sastav Brigand objavio je ovih dana treći studijski album "Iza Crne Duge", za izdavačku kuću Dallas Records.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li se pridržavate preporuke o ostajanju kod kuće tokom epidemije korona virusa? 

Oradio logo