...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Lifestyle / Web

Zoološki vrtovi na internetu

04.05.2020.

Ako su vam dosadili dokumentarni filmovi o životinjama na kablovskim televizijama i strimng platformama, na internetu možete pronaći zanimljive zoološke vrtove u koje možete zaviriti.

.

Pojedini vrtovi su na svojim internet stranicama omogućili posetiocima da prate snimke sa veb kamera koje snimaju životinje.

Zoološki vrt Smitsonijan u Vašingtonu je, na primer, kameru postavio u kavez sa pandama, pa možete posmatrati njihovo celodnevno izležavanje tokom pandemije.

Vrt iz Dablina je omogućio praćenje životinja u Savani, dok preko sajta zoološkog vrta iz San Dijega možemo pratiti pingvine iz Afrike.

Ako vas zanimaju zanimljivi video snimci, tu je Fejsbuk stranica vrta iz Filadelfije. Na ovoj stranici se svakog dana, uživo, uključujemo u sam vrt, gde nam zaposleni predstavljaju neku od životinja. 

Možda te još zanima:

.

Za dobru fotografiju divlje životinje ključno je strpljenje

Svaki fotograf, u želji da zauvek zaustavi vreme i zabeleži ga okom kamere, ima svoje interesovanje, usmerenje i ljubav kojoj…

.

Istraživanje pokazalo koliko se životinje plaše ljudskog glasa

Ljudski glasovi znatno više izazivaju strah kod sisara od rike lavova, pokazalo je istraživanje sprovedeno u Južnoj Africi.

.

Kućni ljubimci pozitivno utiču na raspoloženje

Veliki broj ljudi oseća naklonost prema kućnim ljubimcima i uživa u njihovom društvu. To uopšte ne bi trebalo da čudi,…

.

Svetlosno zagađenje najviše utiče na insekte i ptice

Brojna naučna istraživanja su potvrdila negativan uticaj koji veštaka svetlost ima na živi svet koji nas okružuje. Ulično osvetljenje koje…

.

Egzotične životinje zahtevaju vrhunsku posvećenost

Čuvanje egzotičnih životinja može biti zabavno, ali i opasno. Naročito može biti kažnjivo, ako je držanje tih životinja zabranjeno zakonom.…

.

Animal save: Životinje nisu roba

Prošle subote, u centru Novog Sada održana je akcija "Kocka istine", organizacije "Anonimous for the voiceless" tj. "Bezimeni za bezglasne",…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo