...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Web

Zanimljiv sajt sa jednostavnim rešenjima

01.03.2016.

Jedan od sajtova koji bi trebalo da posećujete svaki dan ili makar jednom nedeljno jeste Interesting engineering, odnosno Zanimljivo inženjerstvo. Ovaj sajt je toliko sjajan, da kad jednom odete na njega, ostaćete tamo satima! Tu se objavljuju vesti o zanimljivim rešenjima problema do kojih su došli mnogi inženjeri sveta, kao što su najbrži električni automobil, flopi disk sa 128 gigabajta, eko bicikl sa veš mašinom i slično.

.

Svakog dana na sajtu, ali i na svojoj Fejsbuk strani Interesting engineering često objavljuju gif-ove odličnih ideja, ali i vesti koje će vam pokazati da za svaki problem postoji odlično i jednostavno rešenje, kao na primer da izbavite automobil koji je upao u blato i neće da izađe.

Treba samo da zavežete neku daščicu za točak koja će se zabijati u blato umesto njega i dopuštati točku da se kreće preko daske, a ne u blatu.

Sjajno, zar ne?

Sajt prati trendove, pa pišu o 3D bio štampaču koji može da ištampa uho, mišić, tkivo kostiju i slično, solarnim panelima i koliko bi ih bilo potrebno da zamene proizvodnju struje koja nije iz obnovljivih izvora energije, ali i inženjerima koji prave kućice za mačke, kako učiniti da papirni avion leti konstantno uz nekoliko fenova i smešne mimove vezane za inženjere.

Na sajtu postoji nekoliko kategorija, kao što su arhitektura, biznis, dizajn, inženjerstvo, inspiracija, nauka i tehnologija. U svakoj milijardu jako zanimljivih tekstova, gif-ova i video snimaka!

Idite na sajt Interestingengineering.com i sigurno ćete dobiti inspiraciju! Ali pazite, jednom kada odete, bićete radoznali da vidite šta ima novo i sutra i prekosutra i svih narednih dana!

J.Ž.

Možda te još zanima:

.

Naučite da svirate gitaru

Aplikacija koju je Apple izvorno kreirao 2004. godine dobila je niz ažuriranja i novih funkcija sa kojima možete naučiti ili…

.

Pac-Man uskoro na Twitchu

Ova igra na Twitch stiže u junu, a da biste igrali Pac-Man Live Studio, potrebno je da otvorite namenski Twitch kanal.…

.

"Skidajte" pesme uz pomoć aplikacije

Ako se sviranjem bavite na bilo koji način - da li iz hobija ili profesionalno, učenja novih pesma predstvalja izazov.…

.

Diskvalifikovan zbog varanja u online trci

Svet automoto sporta je na pauzi zbog koronavirusa. Trke u raznim konkurencija, od Moto GP-a do Formule se održavaju preko…

.

Video treninzi na Instagramu

Vežbanje ponekad najviše zavisi od motivacije. Uvek dođu dani kada vam se ne radi ništa i kada biste po ceo…

.

Instagram kopira Zoom

U proteklih nekoliko meseci video pozivi su postali deo naše svakodnevnice. Aplikacije koje nude ovu opciju svakog dana privalače sve…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo