...
TRENUTNO14:00 - 15:00RetroTips

Lifestyle / Web

Zanimljiv sajt sa jednostavnim rešenjima

01.03.2016.

Jedan od sajtova koji bi trebalo da posećujete svaki dan ili makar jednom nedeljno jeste Interesting engineering, odnosno Zanimljivo inženjerstvo. Ovaj sajt je toliko sjajan, da kad jednom odete na njega, ostaćete tamo satima! Tu se objavljuju vesti o zanimljivim rešenjima problema do kojih su došli mnogi inženjeri sveta, kao što su najbrži električni automobil, flopi disk sa 128 gigabajta, eko bicikl sa veš mašinom i slično.

.

Svakog dana na sajtu, ali i na svojoj Fejsbuk strani Interesting engineering često objavljuju gif-ove odličnih ideja, ali i vesti koje će vam pokazati da za svaki problem postoji odlično i jednostavno rešenje, kao na primer da izbavite automobil koji je upao u blato i neće da izađe.

Treba samo da zavežete neku daščicu za točak koja će se zabijati u blato umesto njega i dopuštati točku da se kreće preko daske, a ne u blatu.

Sjajno, zar ne?

Sajt prati trendove, pa pišu o 3D bio štampaču koji može da ištampa uho, mišić, tkivo kostiju i slično, solarnim panelima i koliko bi ih bilo potrebno da zamene proizvodnju struje koja nije iz obnovljivih izvora energije, ali i inženjerima koji prave kućice za mačke, kako učiniti da papirni avion leti konstantno uz nekoliko fenova i smešne mimove vezane za inženjere.

Na sajtu postoji nekoliko kategorija, kao što su arhitektura, biznis, dizajn, inženjerstvo, inspiracija, nauka i tehnologija. U svakoj milijardu jako zanimljivih tekstova, gif-ova i video snimaka!

Idite na sajt Interestingengineering.com i sigurno ćete dobiti inspiraciju! Ali pazite, jednom kada odete, bićete radoznali da vidite šta ima novo i sutra i prekosutra i svih narednih dana!

J.Ž.

Možda te još zanima:

.

Vibro-akustičko inženjerstvo - novi master program

Univerzitet u Novom Sadu, prvi na ovim prostorima, otvara master program za vibro-akustičko inženjerstvo.U okviru ovog programa možete se opredeliti…

.

Dragstori, nauka i umetnost jedino rade non stop

Da je loše u sportu, loše je. Da je loše u umetnosti, loše je. Da je loše u nauci, loše…

.

Zelena misija mlade naučnice

Dr Jelena Vladić je asistent na Katedri za biotehnologiju i farmaceutsko inženjerstvo na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu gde je…

.

Stipendije za master u Milanu

Italijanski univerzitet Politecnico di Milano obezbedio je 400 stipendija za studente koji dolaze iz zemalja van Evropske unije, a koji…

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

.

Plata u Nemačkoj 9.000 evra mesečno, bez da ustanete iz kreveta

Nemački centar za avijaciju traži 12 kandidata koji će provesti 60 dana u krevetu, za potrebe nove studije koju sprovode…

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 RetroTips
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo