.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Lifestyle / Web

Star Wars mania: Google bira stranu

14.12.2015.

Star Wars manija dostigla je svoj vrhunac, jer smo konačno ušli u nedelju premijere novog nastavka. Četvrtak 17. decembar se bliži, pa tako i internet postaje sve puniji sadržajem koji se odnosi na ovaj film. The force awakens in all of us, hteli mi to ili ne.

.

Google ne bio Google da se nije na vreme priključio Star Wars maniji, pa je sve što ima veze sa pretraživačem ili ostalim proizvodima ove kompanije, moguće podesiti tako da oslikava scene iz filma. Na stranici google.com/starwars kompanija vam nudi da izaberete light ili dark side.

U mom slučaju, odabir je prevagnuo na Dark Side, ka Darth Waderu, ali je odluka pala zbog dizajna i super kul crne boje koja je potom preuzela moj Gmail. Od izbora naravno zavisi kako će vam u narednom periodu izgledati sam browser, interfejs vašeg maila, aplikacije i svi ostali servisi koje obezbedjuje Google.

darkside

Na primer, možete instalirati ekstenziju za Chrome koja će vam svaki put kada otvorite novi tab prikazati po jednu novu scenu iz filma. Možete instalirati specijalni dodatak za Gmail, koji će promeniti izgleda aplikacije, a loading bar na YouTube će biti lightsaber. A što je najsimpatičnije od svega, na Google maps će se umesto uobičajenog markera pojaviti nekakvi svemirski brodovi i Stormtrooperi.

youtube

Osim aplikacija i e-maila, ova "starwarsifikacija" važi, naravno, za sve Googlove servise, bilo da su aplikacije za telefona ili su Chrome based, pa ćete tako dobiti i novi Star Wars Google Calendar, Translate, Waze, Google home screen i tako dalje.

Iz kompanije su najavili da će ova opcija imati i svoje updejtove do 17. decembra i svetske premijere novog filma Star Wars: The Force Awakens. Obećali su da će se pojaviti i Millennium Falcon.

Do tada istražite novi izgled i neka je sila sa vama.

M.L.


.
Koliko puta vam se dogodilo da gledate sve te prelepe slike na instagramu, a da apsolutno nemate pojma kako je moguće da toliko lepo…
.
Koliko puta vam se desilo da ne odgovorite na neki mejl i da se toga setite nakon tri dana, odnosno prekasno? Da se to više ne bi…
.
Da biste došli do posla danas nije dovoljno samo da ga dobro poznajete, već i da se predstavite na pravi način. Tu vam može pomoći CV…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?