...
TRENUTNO11:00 - 12:00Škripa

Lifestyle / Web

Štampanje web sadržaja bez muke

13.02.2017.

Hvatate li se za glavu svaki put kada treba da odštampate neku stranicu sa interneta, pa najveći deo stranice zauzmu oglasi, baneri, nepotrebni sadržaji zbog kojih ne vidite ono što vam je važno? Ukoliko je odgovor potvrdan, ne brinite, niste usamljeni. Takve muke mučile su i Tejlora Noriša koji je usput bio i preduzimljiv pa osnovao sajt koji rešava ove probleme i zove se Printfrinedly.

 

.

Printfriendly čisti i formatira web stranice kako bi bile pogodne za štampanje. Ovaj sajt uklanja oglase i reklame, navigaciju i uopšte sve ono što je nepotrebno na stranici, tako da, pored toga što ćete dobiti očišćen sadržaj stranice, takođe ćete uštedeti na papiru i tonerima. Korišćenje sajta je besplatno, jednostavan je za upotrebu, pogodan da se koristi na kućnim računarima, na radnom mestu i uopšte kad god imate potrebu da odštampate web stranicu.

Na sajtu imate mogućnost da, kao i inače prilikom štampanja, vidite print prewiev odnosno, kako će odštampani sadržaj izgledati. Uz opciju edit before printing možete da podesite koje fotografije i delove teksta želite, a koje ne želite da zadržite u štampanoj verziji. Uređen dokument možete štampati ili sačuvati u pdf formatu.

Ukoliko ga smatrate korisnim pravac na printfriendly.com, možete ga preuzeti kao aplikaciju i instalirati u svoj pretraživač, ali ga i dalje promovisati tako što ćete Printfriendly opciju dodati na vaš sajt ili blog. Kako kaže osnivač Tejlor Noriš, web stranice više ne moraju biti ružne kad se odštampaju, a uz to što ćete smanjiti potrošnju papira i tonera, uštedećete novac i poslednje, ali nikako manje važno, uticati na očuvanje životne sredine.

J. Z. 

Možda te još zanima:

.

Google potvrdio veliko ažuriranje za Chrome

Google je objavio novu verziju Chrome-a, koji koristi značajno manje memorije od prethodnih verzija, prenosi Forbes. 

.

Šta ima novo u svemiru?

Ako želite da za trenutak pobegnete od svakodnevice, imamo sajt za vas na kojem se možete informisati o tome čime…

.

Discord se rebrendira da bi se udaljio od gejminga

Ova kompanija je objavila da menja svoj fokus ka tome da svoj softver pretvori u mesto gde svako može da pronađe…

.

Alternativni wetransfer

Ako vam je potrebno brzo i brzo deljenje foldera ili datoteka, imamo sajt za vas. 

.

Za lepu letnju baštu

Ukoliko volite da imate i uređujete lepu, letnju baštu tokom leta, imamo aplikaciju za vas. 

.

Indija zabranila TikTok

Pored TikToka, Indija je zabranila desetine aplikacija koje su napravile kineske kompanije. Ministarstvo informacionih tehnologija ove zemlje saopštilo je "da…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Škripa
  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 Indie road

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo