...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Web

Štampanje web sadržaja bez muke

13.02.2017.

Hvatate li se za glavu svaki put kada treba da odštampate neku stranicu sa interneta, pa najveći deo stranice zauzmu oglasi, baneri, nepotrebni sadržaji zbog kojih ne vidite ono što vam je važno? Ukoliko je odgovor potvrdan, ne brinite, niste usamljeni. Takve muke mučile su i Tejlora Noriša koji je usput bio i preduzimljiv pa osnovao sajt koji rešava ove probleme i zove se Printfrinedly.

 

.

Printfriendly čisti i formatira web stranice kako bi bile pogodne za štampanje. Ovaj sajt uklanja oglase i reklame, navigaciju i uopšte sve ono što je nepotrebno na stranici, tako da, pored toga što ćete dobiti očišćen sadržaj stranice, takođe ćete uštedeti na papiru i tonerima. Korišćenje sajta je besplatno, jednostavan je za upotrebu, pogodan da se koristi na kućnim računarima, na radnom mestu i uopšte kad god imate potrebu da odštampate web stranicu.

Na sajtu imate mogućnost da, kao i inače prilikom štampanja, vidite print prewiev odnosno, kako će odštampani sadržaj izgledati. Uz opciju edit before printing možete da podesite koje fotografije i delove teksta želite, a koje ne želite da zadržite u štampanoj verziji. Uređen dokument možete štampati ili sačuvati u pdf formatu.

Ukoliko ga smatrate korisnim pravac na printfriendly.com, možete ga preuzeti kao aplikaciju i instalirati u svoj pretraživač, ali ga i dalje promovisati tako što ćete Printfriendly opciju dodati na vaš sajt ili blog. Kako kaže osnivač Tejlor Noriš, web stranice više ne moraju biti ružne kad se odštampaju, a uz to što ćete smanjiti potrošnju papira i tonera, uštedećete novac i poslednje, ali nikako manje važno, uticati na očuvanje životne sredine.

J. Z. 

Možda te još zanima:

.

Vežbaj kod kuće

Ako ste odlučili da vežbate kod kuće, zaista morate da se potrudite da budete redovni sa treninzima. Zbog toga imamo…

.

Tinder razvija taster za paniku

Tinder je rešio da preduzme dodatne korake kako bi poboljšao bezbednost svojih korisnika. Kako je najavljeno, planira se lansiranje funkcije koje omogućavaju potvrdu…

.

Bogat pileći file

Brzo, fino i prejednostavno.

.

Apple radi na preventivnoj medicinskoj tehnologiji

Poznato je da je kompanija Apple već neko vreme zainteresovana za medicinsku tehnologiju. Apple Watch je jedan od najboljih primera, budući da…

.

Grafički dizajn za početnike

Želite na jednostavan način da grafički sređujete svoje fotografije? Imamo aplikaciju za vas. 

.

Vozite kamion Evropom

Hteli mi to sebi da priznamo ili ne - video igre su odličan način za ubijanje slobodnog vremena, ukoliko ga…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Radio Gruvanje
  • 12:00 U kakvoj zemlji želim da živim

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo