...
TRENUTNO13:30 - 13:45Pesma dana

Lifestyle / Web

RetroArch emulator: Prevod za stare video igre

04.09.2019.

Mnoge klasične video igre dostupne su na samo jednom jeziku, pa je onima koji taj jezik ne govore uživanje znatno umanjeno. 

.

Kako prenosi Engadget, pravi softver bi mogao da bude rešenje tog problema. Jedan od njih je RetroArch emulator verzije 1.7.8, koji nudi AI sistem koji uz pomoć mašinskog učenja igru prevodi na jezik po izboru korisnika.

RetroArch se "konsultuje" sa servisima kao što je Google-ov servis za prevođenje kako bi prepoznao tekst na ekranu i prevod konvertovao u sliku ili u audio. To korisnicima omogućava da razumeju i one stare igre koje im ranije nisu bile pristupačne zbog jezičke barijere.

Prevodi su dobri onoliko koliko su dobri i oni koji se dobiju u okviru Google servisa, što i nije veliki problem ako se uzme u obzir da su i neki zvanični prevodi vintage igara prilično grubi.

Ističe se da je novi sistem koristan, i da bi u budućnosti mogao da bude još korisniji, budući da bi developerima trebalo da ukaže na načine na koje bi klasične video igre mogli da vrate publici i približe ih i onima koji još uvek nisu svesni da žele da ih igraju.

Možda te još zanima:

.

Tajna igra s prijateljima

Instagram se redovno ažurira i dobija nove opcije. Jedna od njih je i skrivena igra kojoj se može pristupiti samo…

.

Dungeons & Dragons: Od skromnog početka do kulta

"Dungeons & Dragons" je društvena igra koja je svoje korene imala pre gotovo pedeset godina, ali i dalje privlači ljude…

.

Minecraft nas uči medijskoj pismenosti

Globalno popularna video igra Minecraft i njena obrazovna edicija (Education Edition) dobili su novu verziju koja će se baviti medijskom…

.

Heroji 3: Video igra koja prkosi godinama

Retko koja video igra može da se pohvali trajanjem dužim od 20 godina. Takav je slučaj sa igrom "Heroes of…

.

Stiže novi gejming proizvod na YouTube

YouTube testira novi gejming proizvod, pod nazivom "Playables" i biće dostupan za mobilne i desktop platforme.

.

Twelve Minutes: Zaplet dostojan trilera

"Twelve Minutes" je mala ali izuzetno zanimljiva igra koja u sebi krije zaplete dostojne najboljih holivudskih trilera, što nije svojstveno…

  • 13:10 Vredi pročitati
  • 13:20 Tehnologija
  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo