.
Trenutno
Music Mix by Dušan Majkić
 Dušan Majkić
Lifestyle / Web

RetroArch emulator: Prevod za stare video igre

04.09.2019.

Mnoge klasične video igre dostupne su na samo jednom jeziku, pa je onima koji taj jezik ne govore uživanje znatno umanjeno. 

.

Kako prenosi Engadget, pravi softver bi mogao da bude rešenje tog problema. Jedan od njih je RetroArch emulator verzije 1.7.8, koji nudi AI sistem koji uz pomoć mašinskog učenja igru prevodi na jezik po izboru korisnika.

RetroArch se "konsultuje" sa servisima kao što je Google-ov servis za prevođenje kako bi prepoznao tekst na ekranu i prevod konvertovao u sliku ili u audio. To korisnicima omogućava da razumeju i one stare igre koje im ranije nisu bile pristupačne zbog jezičke barijere.

Prevodi su dobri onoliko koliko su dobri i oni koji se dobiju u okviru Google servisa, što i nije veliki problem ako se uzme u obzir da su i neki zvanični prevodi vintage igara prilično grubi.

Ističe se da je novi sistem koristan, i da bi u budućnosti mogao da bude još korisniji, budući da bi developerima trebalo da ukaže na načine na koje bi klasične video igre mogli da vrate publici i približe ih i onima koji još uvek nisu svesni da žele da ih igraju.

.
Motivacija je ključ kada želimo da počnemo da se bavimo nekom sportskom aktivnošću i da se hranimo zdravo. Ako vam je potrebna…
.
Koliko puta vam se dogodilo da gledate sve te prelepe slike na instagramu, a da apsolutno nemate pojma kako je moguće da toliko lepo…
.
Koliko puta vam se desilo da ne odgovorite na neki mejl i da se toga setite nakon tri dana, odnosno prekasno? Da se to više ne bi…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?