...
TRENUTNO14:00 - 15:00Superoperater

Lifestyle / Web

#radiobattleRS: Pred nama je prelomna radio bitka

01.04.2016.

O radio se uveliko priprema za još jednu radio bitku, ovoga puta polufinalnu, koja će biti održana u nedelju 3. aprila, od 20 do 21h. Protivnik će nam biti jermenski Armradio.

.

Nakon prve bitke i ubedljive pobede nad nemačkim WDR-om, O radio je u drugom kolu pobedio i domaćine ovog takmičenja, RAI Radio 2. Zato sledi velika bitka, pa svi koji žele da podrže O radio da pobedi, treba u nedelju uveče, tokom radio bitke, da tvituju i retviruju #radiobattleRS.

Voditeljka Sofija Balać kaže da je predstojeća bitka prelomna.

"Osmina finala i ova bitka nekako su najvažnije. Čak ni pobeda nije toliko bitno koliko plasiranje u finale. Dosta je sad tu na kantaru, ovu bitku doživljavam bitnije od svih prethodnih. Vukašin i ja dosta razgovaramo, dogovaramo se o načinima kako ćemo najaviti neku pesmu, ali da ostanemo zanimljivi. Ipak, dosta toga ide spontano, jer šarm ne treba forsirati", kaže Sofija.

vulesofija jpg

Ekipa O radija se potrudila da slušaoci u svakom trenutku tokom bitke mogu da prate šta se dešava u redakciji, i to preko Fejsbuk video strima.

"Slušaoci će moći da gledaju live stream naše bitke u nedelju od 20 do 21 sat, na Fejsbuku. Takođe će moći da prate naš shapchat nalog, korisničko ime nam je oradio.rtv. Tu ćemo postavljati snepove tokom cele bitke, a slušaoci nas mogu pratiti i na Periskopu", kaže novinarka Lea Kotlica.

Za predstojeću bitku dobro su se pripremili i muzički urednici Gandra i Bea. Gandra ne otkriva koje će se pesme slušati, ali trvdi da će biti interesantnih novih singlova već poznatih izvođača.

Urednica O radija Klara Kranjc kaže da od Jermenije za sada ne znamo šta možemo da očekujemo.

"Imajući u vidu da smo u prošlom krugu imali 60.000 tvitova, mislim da ćemo toliko barem dobiti i ovoga puta. Dajemo sve od sebe, bilo bi super da to oseti i naša publika i da nas podrži", kaže ona.

Da biste i ovoga puta podržali O radio, potrebno je da uz svaki tvit koji pošaljete dodate i hashtag  #radiobattleRS. Jedan glasač može da tvitne neograničen broj puta, a broji se i svaki retvit. Najveći ukupni broj tvitova i retvitova donosi pobedu.

Računaju se samo oni tvitovi koje objavite u periodu između 20 i 21h. Sve pre ili posle tog ključnog sata neće biti uračunato u konačan zbir glasova. Sadržina tvitova nije važna sve dok sadrže hashtag #radiobattleRS.

Zato u nedelju od 20 do 21 sat svi na Tviter! Osim na našem sajtu, radio bitka se može pratiti na Prvom programu Novog Sada, na 87.7 MHz.

Deo ekipe O radija će u nedelju tvitovati i iz Kriva Marta blues paba, gde se i ovog puta okupljaju tviteraši koji žele da nam pomognu da stignemo do finala. Pridružite nam se! 

R. Leovac

Možda te još zanima:

.

Petru Klaiću godišnja nagrada NDNV za analitičko novinarstvo

Novinar O radija Petar Klaić, dobitnik je ovogodišnje nagrade Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) za analitičko novinarstvo, jer, kako je…

.

Dobre vesti!!!

Generalni direktor Radio televizije Vojvodine Goran Karadžić saopštio je redakciji Oradija da naša energija ne može da se zanemari i da možemo…

.

Neizvesna budućnost Oradija

Prethodnih dana sve vas, kao i redakciju Oradija, neprijatno je iznenadila vest objavljena u drugim medijima da će platforma oradio.rs…

.

Preuzmi iOS aplikaciju Oradija!

Oradio sada možeš da pratiš i preko iOS aplikacije. Za razliku od dosadašnjeg plejera koji je postojao u app store-u, sada…

.

Oradio ponovo dobio odlične ocene za izveštavanje o mladima

Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) objavila je istraživanje "Mladi u medijskom ogledalu 2022", koje između ostalog analizira i sadržaj omladinskih…

.

Bas i stega: I dalje "Na istom putu“

Retko se dešava da novosadska publika verno prati određeni bend i njihove nastupe, bez obzira na vremenske prilike. Uglavnom se…

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo