...
TRENUTNO15:50 - 17:20Leto na O radiju

Lifestyle / Web

Otkrijte kako izgleda Mont Everest u 3D!

10.08.2016.

Da li ste se ikada pitali kako izgleda penjati se na planinu? I to ne bilo koju, već Mont Everest? I to baš kada se desila velika ledena lavina... Sada to možete i da saznate!

.

Ako odete na sajt EverestAvalancheTragedy.com, moći ćete da vidite svu lepotu najvišeg vrha sveta. Ali ne samo lepotu, već i opasnost koja vreba na svakom koraku.

Kada kliknete da gledate penjanje na planinu u 3D rezoluciji, videćete koje su to rute kojima iskusni planinari idu, koje su kontrolne tačke, kako zvuče razgovori planinara i njihovih saradnika i još mnogo toga.

Međutim, detaljno je opisana i ledena lavina koja se desila 18. aprila 2014. u blizini lednika Khumbu i koja je odnela živote mnogih planinara.

Tokom 3D obilaska Mont Everesta saznaćete kuda se tačno kreću planinari, kako uzgledaju Himalaji, a sve vreme čućete i zvukove koji se tamo čuju.

Kada se popnete na sam vrh koji je visok 8.848 metara, možete da pogledate sve okolo, odnosno imate pogled od 360 stepeni! I zaista je neverovatno! Videćete gde se nalaze okolne države, gde su kampovi za planinare, kao i kako izgledaju Himalaji pokriveni snegom.

J. Ž.

Možda te još zanima:

.

Vladimir Rašković Raš: Ravničarski alipinista

U svojoj bogatoj karijeri, bilo da je u pitanju njegov posao ili hobi, Vladimir Rašković Raš uspešno se oprobao u…

.

Postani čuvar prašume

Ako ste veliki ljubitelj prirode, jedna od želja u bucket listi vam je da posetite prašume, onda je sajt Save…

.

Samouništavajuće poruke

Da li ste ikada želeli da pošaljete poverljive informacije u vašem radnom okruženju, porodici ili prijateljima, ali ste se plašili…

.

Tviter zainteresovan za TikTok

Nakon što je Microsoft postao jedan od glavnih kandidata za kupovinu TikTok servisa, ova lista se polako proširuje novim zanimljivim…

.

The Moth

Postanite pravi internet moljac

  • 15:00 Leto na O radiju
  • 15:40 O tome se priča
  • 15:50 Leto na O radiju
  • 17:20 Gost O radija
  • 18:00 Music Mix by Bea

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo