...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Web

Otkrijte kako izgleda Mont Everest u 3D!

10.08.2016.

Da li ste se ikada pitali kako izgleda penjati se na planinu? I to ne bilo koju, već Mont Everest? I to baš kada se desila velika ledena lavina... Sada to možete i da saznate!

.

Ako odete na sajt EverestAvalancheTragedy.com, moći ćete da vidite svu lepotu najvišeg vrha sveta. Ali ne samo lepotu, već i opasnost koja vreba na svakom koraku.

Kada kliknete da gledate penjanje na planinu u 3D rezoluciji, videćete koje su to rute kojima iskusni planinari idu, koje su kontrolne tačke, kako zvuče razgovori planinara i njihovih saradnika i još mnogo toga.

Međutim, detaljno je opisana i ledena lavina koja se desila 18. aprila 2014. u blizini lednika Khumbu i koja je odnela živote mnogih planinara.

Tokom 3D obilaska Mont Everesta saznaćete kuda se tačno kreću planinari, kako uzgledaju Himalaji, a sve vreme čućete i zvukove koji se tamo čuju.

Kada se popnete na sam vrh koji je visok 8.848 metara, možete da pogledate sve okolo, odnosno imate pogled od 360 stepeni! I zaista je neverovatno! Videćete gde se nalaze okolne države, gde su kampovi za planinare, kao i kako izgledaju Himalaji pokriveni snegom.

J. Ž.

Možda te još zanima:

.

Vladimir Rašković Raš: Ravničarski alipinista

U svojoj bogatoj karijeri, bilo da je u pitanju njegov posao ili hobi, Vladimir Rašković Raš uspešno se oprobao u…

.

Telegram Chat botovi ponovo u službi ukrajinskih bezbednosnih službi

Ukrajina je saopštila da je aplikacija Telegram vratila pristup chat botovima koje koriste ukrajinske bezbednosne agencije za prikupljanje informacija o…

.

Kina "inteligentnija" od SAD

Kina je pretekla SAD po broju istraživanja koja se sprovode u više od polovine naučnih polja povezanih sa veštačkom inteligencijom,…

.

Ekvador u očima umetnika: eksces kao estetska kategorija

Narcisu Alispahiću se dogodilo nešto najbolje što može da se desi jednom umetniku. Desio mu se život, u svoj snazi i…

.

Digitalni otpad, problemi i rešenja

Dnevne aktivnosti korisnika interneta povećavaju digitalni otpad jer svaki mejl, fotografija, video ili dokument koji sačuvamo online zahteva dodatni utrošak…

.

"Kineski san" za ljude iz celog sveta

Šangaj je najveći grad u Kini, sa 34 miliona stanovnika. Jedna kap u tom moru ljudi je i Maja Rogić…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 RetroTips
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo