...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Marko

Lifestyle / Web

Kosovo 2.0: Tri jezika za bolje razumevanje

06.10.2016.

Kosovo 2.0 je nezavisna medijska organizacija iz Prištine, koja podstiče dijalog i diskusiju među mladima u celom regionu. Kroz štampane i onlajn časopise, debate i inicijative, ova organizacija je posvećena boljem razumevanju aktuelnih pitanja na Kosovu, u regionu i van njega.

.

"Kontekst je naš kamen-temeljac i bez njega nije moguće imati pravo razumevanje onoga što se dešava oko nas", navodi se na sajtu.

Sajt kosovotwopointzero.com postoji od 2010. godine, a tekstovi na njemu pisani su na tri jezika - albanskom, engleskom i srpskom. Sam sajt je prijatnog i primamljivog dizajna, a teme kojie se obrađuju vezane se u za sve nas, pa i za probleme sa kojima se suočava ceo svet. Glavna preokupacija sajta je kultura, umetnost, politika, ljudi i društvo.

Nastao je 2010, kao prva kosovska blogerska platforma. Danas radi i kao institut novinarstva, kreativne produkcije, zagovaranja ljudskih prava, medijskih sloboda i inkluzivnog učešća.

Čini ga tim od 12 ljudi, ali sarađuje sa stotinama mladih iz svih zemalja. Osim novinara i pisaca koji doprinose radu sajta, tu su i sjajni  fotografi i videografičari koji njegov vizuelni identite čine neponovljivim, a fotografije ponekad prerastaju u umetnička dela.

Osim sajta, organizacija vodi i štampano izdanje magazina, koje je posebno zanimljivo kao uspomena na jedno vreme i kreativno svedočanstvo o suživotu i saradnji između dve nacije.

Prvo izdanje nosilo je ime Imidž, a zatim su usledili brojevi sa nazivima Korupcija, Religija, Seks, Javni prostor, Balkart, Migracija, Sport, Broj o zelenilu i Devedesete; kolekcija "sporog" novinarstva.

Za ljubitelje štampanih izdanja na sajtu postoji i u putstvo kako do njega doći.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Projekcija filma "Izolend" u KCNS

Projekcija dokumentarnog filma "Izolend" biće održana u subotu 30. marta u Kulturnom centru Novog Sada.

.

OneBeat Balkans: Moramo se držati zajedno

Svirali zajedno u okviru istog projekta muzičari iz Albanije, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Srbije i Amerike. Na veliku sreću, ovo nije…

.

Njegovo Visočanstvo: Kokos Svemogući

Ako do sada niste imali dovoljnu motivaciju da se pomučite kako bi otvorili ovu ukusnu egzotičnu voćku, možda će vam…

.

Prijave za Letnju školu za mlade u Prištini

Organizacija za mlade "Balkans, let’s get up!" raspisala je poziv za učešće u Letnjoj školi posvećenoj društvenim promenama, namenjenoj mladima…

.

Prijave za volonterske kampove na Kosovu

Za one koji bi želeli da leto provedu aktivno i korisno, daleko od gradske vreve i vrućine, u nekom drugačijem…

.

Vozite kamion Evropom

Hteli mi to sebi da priznamo ili ne - video igre su odličan način za ubijanje slobodnog vremena, ukoliko ga…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 Pokretač

Kalendar događaja

Februar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo