.
Trenutno
O tome se priča
 Jelena Mijatović
Lifestyle / Web

Kosovo 2.0: Tri jezika za bolje razumevanje

06.10.2016.

Kosovo 2.0 je nezavisna medijska organizacija iz Prištine, koja podstiče dijalog i diskusiju među mladima u celom regionu. Kroz štampane i onlajn časopise, debate i inicijative, ova organizacija je posvećena boljem razumevanju aktuelnih pitanja na Kosovu, u regionu i van njega.

.

"Kontekst je naš kamen-temeljac i bez njega nije moguće imati pravo razumevanje onoga što se dešava oko nas", navodi se na sajtu.

Sajt kosovotwopointzero.com postoji od 2010. godine, a tekstovi na njemu pisani su na tri jezika - albanskom, engleskom i srpskom. Sam sajt je prijatnog i primamljivog dizajna, a teme kojie se obrađuju vezane se u za sve nas, pa i za probleme sa kojima se suočava ceo svet. Glavna preokupacija sajta je kultura, umetnost, politika, ljudi i društvo.

Nastao je 2010, kao prva kosovska blogerska platforma. Danas radi i kao institut novinarstva, kreativne produkcije, zagovaranja ljudskih prava, medijskih sloboda i inkluzivnog učešća.

Čini ga tim od 12 ljudi, ali sarađuje sa stotinama mladih iz svih zemalja. Osim novinara i pisaca koji doprinose radu sajta, tu su i sjajni  fotografi i videografičari koji njegov vizuelni identite čine neponovljivim, a fotografije ponekad prerastaju u umetnička dela.

Osim sajta, organizacija vodi i štampano izdanje magazina, koje je posebno zanimljivo kao uspomena na jedno vreme i kreativno svedočanstvo o suživotu i saradnji između dve nacije.

Prvo izdanje nosilo je ime Imidž, a zatim su usledili brojevi sa nazivima Korupcija, Religija, Seks, Javni prostor, Balkart, Migracija, Sport, Broj o zelenilu i Devedesete; kolekcija "sporog" novinarstva.

Za ljubitelje štampanih izdanja na sajtu postoji i u putstvo kako do njega doći.

M.L.

.
Google Maps ovih dana uvodi novu opciju koja će obradovati sve svetske putnika, a to je izgovoranje imena ulica na jeziku zemlje…
.
Putovati negde sopstevnim automobilom za sobom nosi i traženje i plaćanje parkinga. U Srbiji gotovo da ne postoji mesto koje nije…
.
Vremenom, kako se tehnologija razvija, imamo više mogućnosti kada su u pitanju digitalne beleške, tako da ih sada možemo koristiti…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?