...
TRENUTNO20:00 - 21:00Y2K

Lifestyle / Web

Kako na engleskom da pišete pravilno i jasno

13.12.2017.

Da li ste nekad pisali na engleskom, ali ste u stvari samo prevodili rečenice sa srpskog? Bez provere stila i jasnoće? Hemingway App pomoći će vam da pišete u duhu jezika!

.

Aplikacija žutim obeležava dugačke, komplikovane rečenice i česte greške. Ako vidite žutu rečenicu, to znači da treba da je skratite. Ukoliko je rečenica obeležena crvenom bojom, to znači da je toliko zbijena i komplikovana da će se čitaoci izgubiti pokušavajući da pronađu suštinu.

Ako je reč obeležena ljubičastom bojom, znači da ima kraći sinonim. Pređite mišem preko ljubičaste boje kako biste videli predloge.

Prilozi su prikazani plavom bojom. Aplikacija Hemingway App predlaže da ih zamenite glagolima. Zelenom je obeležen pasiv.

Na sajtu HemingwayApp.com možete da kucate tekst na engleskom ili ga kopirate i softver će prikazati koliko je vaš tekst nejasan. Kako budete menjali tekst, sa desne strane moći ćete da vidite kako se ocena čitljivosti povećava!

Naravno, ne morate sve što softver primeti da ispravite. Ipak, važan je i vaš lični stil i pečat!

J. Ž.

Možda te još zanima:

.

Radionica za nastavnike engleskog jezika

Radionica za nastavnike engleskog jezika pod nazivom “Savremeni onlajn alati za predavanje engleskog jezika” (Enhancing Student Centered Learning) biće održana u…

.

Otvorene prijave za polaganje Cambridge ispita

Otvorene su prijave za polaganje ispita Cambridge Assessment English na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu koje će se održati…

.

Poslovni engleski preko Zuma

Američki kutak od 9. marta započinje seriju predavanja "Preduzetništvo i poslovni engleski jezik". 

.

Strani jezici se lakše uče uz filmove i muziku

Po poznavanju stranih jezika naša zemlja je na nivou Evropske unije. Engleski je svakako jezik broj jedan, ali u poslednje…

.

Dopuna za učenje engleskog jezika

Osmoro Microsoftovih stažista razvilo je aplikaciju koja na nov način omogućava korisnicima da unaprede svoje znanje engleskog jezika. 

.

Job Interview Skills

Da li znaš na koji način bi trebalo da se predstaviš na poslovnom intervjuu? Kako bi trebalo da komuniciraš i…

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Y2K
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo