.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Lifestyle / Web

Internet za nostalgične i radoznale

22.02.2019.

Danas se surfovanje internetom uzima zdravo za gotovo, pa mnogi zaboravljaju da je ta aktivnost devedesetih godina prošlog veka oduzimala više energije i nudila potpuno drugačije iskustvo. Ako želiš da se uveriš u ovu činjenicu, imamo sajt za tebe. 

.

Stručni tim iz CERN-a odlučio je da nostalgične i one koji stari svet tehnologije uopšte ne poznaju, vrati u 1990. kroz WorldWideWeb pretraživač, kojim može da se pretražuje u okviru regularnih pretraživača.

Projekat slavi 30 godina od postanka WorldWideWeb-a i nudi uvid u tehnološke početke, koji su skoro nezamislivi u vreme kada se ljudska bića oslanjaju na tehnologiju u okviru svakodnevnih aktivnosti, prenosi Engadget.

Kako bi koristili ovaj pretraživač, potrebno je da uđete u meni "Dokument", označite "Open from full document reference", unesete URL i nakon toga kliknete na "Open" dugme. I ne zaboravite, potreban je dupli klik da bi se došlo do željenog sajta.

Ovaj projekat imitira prošlost interneta. Zbog toga se događa da korisnici prijavljuju da je sajt bio nedostupan kada su pokušali da mu pristupe, da se sporo učitavao, što je prilično frustrirajuće, ali i potpuno u skladu sa onim što je nekad bilo.

.
Sad kada je serija Game of Thrones završena i mnoge fanove ostavila sa gorkim ukusom u ustima, vreme je da se vratimo na nešto što…
.
Ono što najviše troši bateriju telefona su aplikacije za koje nismo ni svesni da su aktivne. Kako bi one bile ugašene, ironično…
.
Volite čudne stvari? Onda morate da pogledate sajt Oddee.com, jedan od najvećih i najpopularnijih blogova čije čudne i bizarne…
Program
Kalendar događaja
Maj 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?