.
Trenutno
Tehnologija
 Novinari O radija
Lifestyle / Web

Internet za nostalgične i radoznale

22.02.2019.

Danas se surfovanje internetom uzima zdravo za gotovo, pa mnogi zaboravljaju da je ta aktivnost devedesetih godina prošlog veka oduzimala više energije i nudila potpuno drugačije iskustvo. Ako želiš da se uveriš u ovu činjenicu, imamo sajt za tebe. 

.

Stručni tim iz CERN-a odlučio je da nostalgične i one koji stari svet tehnologije uopšte ne poznaju, vrati u 1990. kroz WorldWideWeb pretraživač, kojim može da se pretražuje u okviru regularnih pretraživača.

Projekat slavi 30 godina od postanka WorldWideWeb-a i nudi uvid u tehnološke početke, koji su skoro nezamislivi u vreme kada se ljudska bića oslanjaju na tehnologiju u okviru svakodnevnih aktivnosti, prenosi Engadget.

Kako bi koristili ovaj pretraživač, potrebno je da uđete u meni "Dokument", označite "Open from full document reference", unesete URL i nakon toga kliknete na "Open" dugme. I ne zaboravite, potreban je dupli klik da bi se došlo do željenog sajta.

Ovaj projekat imitira prošlost interneta. Zbog toga se događa da korisnici prijavljuju da je sajt bio nedostupan kada su pokušali da mu pristupe, da se sporo učitavao, što je prilično frustrirajuće, ali i potpuno u skladu sa onim što je nekad bilo.

.
Ako vam nije dosta dejting aplikacija ili su vam dosadile, imamo predlog za  jednu koja je potpuno drugačija od drugih.
.
Svedoci smo sve većeg curenja informacija, ličnih podataka kao i poruka sa društvenih mreža. Postavlja se pitanje da li ćemo…
.
Svake tri sekunde, neko je prisiljen da napusti svoj dom zbog sukoba ili progona. Među njima je više od 22 miliona izbeglica, od…
Program
Kalendar događaja
Mart 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Anketa

Da li biste učestvovali u akcijama prolećnog čišćenja životne sredine?