.
Trenutno
Akademac
 emisija sa Prvog programa Tv-a
Lifestyle / Web

Internet za nostalgične i radoznale

22.02.2019.

Danas se surfovanje internetom uzima zdravo za gotovo, pa mnogi zaboravljaju da je ta aktivnost devedesetih godina prošlog veka oduzimala više energije i nudila potpuno drugačije iskustvo. Ako želiš da se uveriš u ovu činjenicu, imamo sajt za tebe. 

.

Stručni tim iz CERN-a odlučio je da nostalgične i one koji stari svet tehnologije uopšte ne poznaju, vrati u 1990. kroz WorldWideWeb pretraživač, kojim može da se pretražuje u okviru regularnih pretraživača.

Projekat slavi 30 godina od postanka WorldWideWeb-a i nudi uvid u tehnološke početke, koji su skoro nezamislivi u vreme kada se ljudska bića oslanjaju na tehnologiju u okviru svakodnevnih aktivnosti, prenosi Engadget.

Kako bi koristili ovaj pretraživač, potrebno je da uđete u meni "Dokument", označite "Open from full document reference", unesete URL i nakon toga kliknete na "Open" dugme. I ne zaboravite, potreban je dupli klik da bi se došlo do željenog sajta.

Ovaj projekat imitira prošlost interneta. Zbog toga se događa da korisnici prijavljuju da je sajt bio nedostupan kada su pokušali da mu pristupe, da se sporo učitavao, što je prilično frustrirajuće, ali i potpuno u skladu sa onim što je nekad bilo.

.
Svi se mi rastužimo kada na ulici vidimo napuštenu životinju, ali malo ljudi zapravo reaguje, uglavnom jer mnogi ne znaju kako…
.
Pogledamo se u ogledalo, pomislimo kako smo jako lepi, uključimo kameru i – razočaramo se. Preveliko nam izgledaju obrazi, puder…
.
Pokušali smo da pronađemo deset osoba koji ne vole seriju Prijatelji. Nismo uspeli. Još kada se ova serija spoji sa veikim brojem…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?