.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Lifestyle / Web

Internet za nostalgične i radoznale

22.02.2019.

Danas se surfovanje internetom uzima zdravo za gotovo, pa mnogi zaboravljaju da je ta aktivnost devedesetih godina prošlog veka oduzimala više energije i nudila potpuno drugačije iskustvo. Ako želiš da se uveriš u ovu činjenicu, imamo sajt za tebe. 

.

Stručni tim iz CERN-a odlučio je da nostalgične i one koji stari svet tehnologije uopšte ne poznaju, vrati u 1990. kroz WorldWideWeb pretraživač, kojim može da se pretražuje u okviru regularnih pretraživača.

Projekat slavi 30 godina od postanka WorldWideWeb-a i nudi uvid u tehnološke početke, koji su skoro nezamislivi u vreme kada se ljudska bića oslanjaju na tehnologiju u okviru svakodnevnih aktivnosti, prenosi Engadget.

Kako bi koristili ovaj pretraživač, potrebno je da uđete u meni "Dokument", označite "Open from full document reference", unesete URL i nakon toga kliknete na "Open" dugme. I ne zaboravite, potreban je dupli klik da bi se došlo do željenog sajta.

Ovaj projekat imitira prošlost interneta. Zbog toga se događa da korisnici prijavljuju da je sajt bio nedostupan kada su pokušali da mu pristupe, da se sporo učitavao, što je prilično frustrirajuće, ali i potpuno u skladu sa onim što je nekad bilo.

.
Čak i na internetu koji nam nudi bezbroj mogućnosti, nekada možemo da upadnemo u rutinu kada su u pitanju stvari koje pratimo.…
.
Nema ništa gore nego skidati muziku i prebacivati je na telefon ako imate iPhone. Ova aplikacija može da vam olakša život.
.
Google mape vam neće biti dovoljne kada jednom saznate za aplikaciju koja vam daje neverovatno široku listu funkcija. U pitanju…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?