...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Web

Foto-konkurs Wiki voli zemlju

09.05.2016.

Sajt Wikipedija, i njegov ogranak u Srbiji Vikimedija, pružaju ti šansu da budeš deo međunarodnog foto konkursa "Wiki voli zemlju", koji traje od 1. do 31. maja.

Na konkursu može da učestvuje svako ko želi da podeli svoje fotografije sa celim svetom, a prvo je potrebno da se registruješ na sajtu Vikimedijine multimedijalne ostave za skladištenje fotografija na Wikipediji.

.

Fotografije moraju biti otpremljene na Vikimedijinu multimedijalnu ostavu do 31. maja, a nije važno kada je fotografija snimljena, pre ili tokom takmičenja. Kako se navodi u konkursu, poslate fotografije moraju prikazivati deo ili celo zaštićeno područje sa spiska.

U Spiskovima možete potražiti zaštićeno područje koje ste fotografisali ili ono koje želite da fotografišete. Prirodna dobra su podeljena prema geografskoj pripadnosti. Na Vikipediji možete videti detaljan prikaz o lokaciji za svako prirodno dobro.

Dakle, možete fotografisati nacionalne parkove, rezervate prirode, predele sa izuzetnim odlikama, memorijalne spomenike i spomenike prirode.

Možete postaviti neograničen broj fotki, a postoji mogućnost da one kasnije budu iskorištene i za ilustraciju određenih Wikipedijinih članaka.

Nagrade su sjajne, a među njima su laptop, tablet i eksterni hard disk, a za sve nejasnoće i pitanja možete posetiti stranicu za Kontakt na domaćoj Vikimediji. Srećno svim učesnicima!

M.L.

Možda te još zanima:

.

TikTok ubacuje Wikipedia isečke

Korisnici TikTok-a, posebno mladi ljudi, sve više tretiraju tu aplikaciju kao pretraživač da bi pronašli sve, od obližnjih restorana do…

.

Wikitrivia – jednostavna igra za ljubitelje istorije

Ako si ljubitelj istorije ili tražiš novu web igru, Wikitrivia je možda vredna tvog vremena. Igra je prilično jednostavna, a…

.

Vikipedija činjenice na Fejsbuku?

Fejsbuk testira novu funkciju koja u nekim rezultatima pretrage prikazuje činjenične informacije sa Vikipedije, potvrdila je ova kompanija.

.

Istraži Vikipediju kroz igru

Vikipedija je sigurno jedan od najpopularnijih sajtova, naročito kada treba da se pišu seminarski radovi ili prave prezentacije. TheWikiGame je…

.

Kina blokira Vikipediju na svim jezicima

Nedavno objavljeni izveštaj Open Observatory of Network Interference pokazao je da je Kina u aprilu počela da blokira Vikipediju na svim jezicima, a…

.

Ponovi gradivo, nova sezona Igre prestola stiže!

Nakon dve godine čekanja, zvanično smo saznali: 14. april je dan kada izlazi prva epizoda poslednje sezone "Igre prestola". Vreme…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo