.
Trenutno
Akademac
 emisija sa Prvog programa Tv-a
Lifestyle / Web

Everynoise.com - čitav univerzum muzike na jednom sajtu

03.11.2017.

Da li hoćete da provedete sate istražujući muziku i to samo na jednom sajtu? Ako je odgovor potvrdan, onda pravac na everynoise.com. Ali ako nećete da utrošite baš sve slobodno vreme na pretraživanje više od 1.300 znanih i neznanih muzičkih žanrova, nemojte mu prići ni blizu jer ako priđete, gotovo je. Klik po klik i već ćete se zateći kako istražujete šta je progressive uplifting trance, terrorcore, hrišćanski dance, kolumbijski rock ili pakistanski pop. Pored ovih, mapa žanrova na ovom sajtu, obuhvata i one dobro poznate, a lista se još dopunjuje.

.

Foto: Konbini.com

Na ovom sajtu možete čuti bukvalno sve što vam uho ište, ali i ono za šta niste ni znali da postoji, poput kiwi rock-a ili deep texas country-ja. Pored ovoga otkrićete i muzičare koji sviraju recimo mađarski, španski i božićni pop, ali i kako zvuči nerdcore, poljski pop, belgijski rock, jermenski folk, norveški jazz i soda pop.

Ukoliko kliknete na žanr čućete reprezentativni bend ili izvođača za taj žanr u trajanu od 30 sekundi. Ukoliko kliknete na strelice sa strane, otvoriće vam se nova stranica sa mapom bendova koji tom žanru pripadaju. Dalje možete kliknuti na ime benda kako biste čuli muzički isečak, a dupli klik vodi vas na Spotify stranicu tog benda.

Every Noise at Once je projekat inženjera Glena Mekdonalda iz muzičke kompanije The Echo Nest, koju je nedavno kupio Spotify. Interfejs je veoma jednostavan i izgleda kao mapa reči, ali svaki klik uputiće vas u nove nivoe sajta. Isto tako, svaki klik povući će vas da istražujete dalje, krstareći kroz recimo shoegaze, freak folk, doomcore, vikinški metal, nemačke šou numere ili happy hardcore.

Na Every Noise at Once možete saznati i razne zanimljivosti. Tako u odeljku u kom je lista žanrova soritrana po tempu, saznajemo da je najbrži muzički žanr neurostep, a najsporiji environmental. Jasno je da odmah možete i poslušati kako oni zvuče. Pored sajta tu je i Tviter nalog, a rad na ovom projektu nije gotov. Every Noise još uvek se popunjava žanrovima, tako da ukoliko vam se učini da ste ih sve preslušali, od baroque to brostep-a, od aggrotech-a do zougloua, ne brinite, najverovatnije ima još.

J. Z.

.
Zaštita životne sredine je jedna od tema koje su poslednjih godina vrlo popularne. Imamo sajt koji će vas na jednostavan način…
.
Ako spadate u one osobe koje i najmanji zvuk ometa da završe započeti posao, pronašli smo sajt koji će na sve načine pokušati…
.
Na osnovu trendinga na internetu određuje se ono što je bitno za praćenje i ako dosad niste primetili sajt koji vam olakšava da…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li Građanski zakonik može da reši odnos države prema osnovnim ljudskim pravima?