...
TRENUTNO14:00 - 15:00Škripa

Lifestyle / Web

Dobrodošlica za izbeglice

25.03.2019.

Svake tri sekunde, neko je prisiljen da napusti svoj dom zbog sukoba ili progona. Među njima je više od 22 miliona izbeglica, od kojih su više od polovine deca.

.

Sajt Refugees welcome to dinner je projekat za večeru, gde izbeglice i ne-izbeglice razbijaju prepreke. Svako može da postavi večeru - organizacije, kompanije, pojedinci i grupe ljudi. Sve što vam treba je otvoreno srce i dovoljno veliki sto.

Ideju za dobrodošlicu izbeglicama je pokrenuo UNICEF, ali svaku večeru organizuje domaćin, što znači da je svaka večera jedinstvena.

Ukoliko ste zainteresovani da pripremite večeru, samo se prijavite za host na sajtu, a zatim se pridružite ovoj Facebook stranici. Za troškove hrane i prostor za događaje odgovorni ste isključivo vi, a cilj je podeliti, učiti, izgraditi zajednicu i što je najvažnije, zabaviti se.

Večere mogu biti održavane u restoranima, u zajednicama ili u iznajmljenim prostorima. Razmislite o tome gde biste želeli da upoznate nove prijatelje i provedete neko kvalitetno vreme - negde gde možete jesti, razgovarati i pozdraviti svoje goste.

Možda te još zanima:

.

Postani čuvar prašume

Ako ste veliki ljubitelj prirode, jedna od želja u bucket listi vam je da posetite prašume, onda je sajt Save…

.

Star Atlas za putovanje sa zvezdama

Galaksija vam je sada ispred nosa. 

.

Kako radi gravitacija?

Sajt koji vam danas predstavljamo veoma je lagan za upotrebu, ali apsolutno zarazan, jer nam pokazuje kako se gravitacija ponaša…

.

Stigao napredniji Mali alhemičar

Nakon sajta Little Alchemy stigao je i njegov naslednik, portal za ubijanje dokolice i učenje važnih stvari Little alchemy2.

.

Posetite nasumične predele

Kad dokolica udari, veliki broj ljudi lati se Google street view-a kao alatke kojom mogu da proputuju svet bez da…

.

Strip blog kao izlog devete umetnosti

Danas preporučujemo da posetite domaći sajt posvećen devetoj umetnosti: www.stripblog.in.rs. Ovaj portal, relativno nov na medijskom nebu, namenjen je ljubiteljima…

  • 12:00 Leto na O radiju
  • 13:20 Gost O radija
  • 14:00 Škripa
  • 15:00 Leto na O radiju
  • 15:40 O tome se priča

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo