.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Lifestyle / Web

Bosonoga, a ozbiljna

13.03.2018.

Ove nedelje vam skrećemo pažnju na neke zanimljive i relativno nove domaće i regionalne sajtove. Banjalučki portal Bosonoga pojavio se 2016. godine i za prilično kratko vreme izborio se za svoje mesto na listi relevantnih regionalnih sajtova.

.

Koncept portala nije nimalo nov, ali su autori očigledno mislili da to i nije neophodno – teme, intervjui, recenzije ili vesti o zbivanjima u popularnoj kulturi, sve to postoji i na hiljadama drugih portala. Ono što Bosonogu ipak izdvaja je vrlo profesionalan i kompetentan pristup.

Iako najveći broj vesti pristiže sa svetskih meridijana i možete ih pročitati i na brojnim drugim sajtovima, autori na portalu Bosonoga bar se oko svake vesti potrude, tako što je sadržinski i vizuelno prilagode svojim čitaocima, da na kraju to ipak ne bude samo copy/paste informacija.

Portal je podeljen na nekoliko osnovnih kategorija. Teme su zanimljivi članci o različitim ljudima i pojavama, obrađene prilično detaljno, uz mnoštvo ilustracija. U ovom odeljku, na primer, pronaći ćete tekst o engleskom umetniku Džonu Holkroftu i njegovim fantastičnim ilustracijama modernog sveta ili, recimo, tekst o tome kako izgleda obavezna plejlista za muzičke pustolove širom sveta.

Intervjui i kolumne uglavnom su orijentisani ka regionalnim muzičkim, filmskim i uopšte kulturnim stvaraocima, dok u rubrici recenzije autori vrlo kompetentno i sa stavom pišu o novim filmskim, muzičkim, pozorišnim ili književnim delima.

Oni koji se zainteresuju za Bosonogu imaju mogućnost i da pišu za ovaj portal. Uredništvo nudi probni volonterski rad od tri meseca, pa ukoliko se posle tog perioda stvori obostrano zadovoljstvo, posao je tu. Vredi pokušati.

P. N.

.
Na osnovu trendinga na internetu određuje se ono što je bitno za praćenje i ako dosad niste primetili sajt koji vam olakšava da…
.
Ako spadate u one ljude koji su žedni znanja, postoje brojni sajtovi koju tu žeđ mogu da utole. Mi ćemo vam predstaviti jedan…
.
Često se dešava da se iznerviramo u trenutku i da kažemo neke stvari koje ne mislimo. Zbog toga, da se ne bi dešavale takve situacije,…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li Građanski zakonik može da reši odnos države prema osnovnim ljudskim pravima?