...
TRENUTNO16:00 - 22:00Music mix by Anja

Lifestyle / Web

Bosonoga, a ozbiljna

13.03.2018.

Ove nedelje vam skrećemo pažnju na neke zanimljive i relativno nove domaće i regionalne sajtove. Banjalučki portal Bosonoga pojavio se 2016. godine i za prilično kratko vreme izborio se za svoje mesto na listi relevantnih regionalnih sajtova.

.

Koncept portala nije nimalo nov, ali su autori očigledno mislili da to i nije neophodno – teme, intervjui, recenzije ili vesti o zbivanjima u popularnoj kulturi, sve to postoji i na hiljadama drugih portala. Ono što Bosonogu ipak izdvaja je vrlo profesionalan i kompetentan pristup.

Iako najveći broj vesti pristiže sa svetskih meridijana i možete ih pročitati i na brojnim drugim sajtovima, autori na portalu Bosonoga bar se oko svake vesti potrude, tako što je sadržinski i vizuelno prilagode svojim čitaocima, da na kraju to ipak ne bude samo copy/paste informacija.

Portal je podeljen na nekoliko osnovnih kategorija. Teme su zanimljivi članci o različitim ljudima i pojavama, obrađene prilično detaljno, uz mnoštvo ilustracija. U ovom odeljku, na primer, pronaći ćete tekst o engleskom umetniku Džonu Holkroftu i njegovim fantastičnim ilustracijama modernog sveta ili, recimo, tekst o tome kako izgleda obavezna plejlista za muzičke pustolove širom sveta.

Intervjui i kolumne uglavnom su orijentisani ka regionalnim muzičkim, filmskim i uopšte kulturnim stvaraocima, dok u rubrici recenzije autori vrlo kompetentno i sa stavom pišu o novim filmskim, muzičkim, pozorišnim ili književnim delima.

Oni koji se zainteresuju za Bosonogu imaju mogućnost i da pišu za ovaj portal. Uredništvo nudi probni volonterski rad od tri meseca, pa ukoliko se posle tog perioda stvori obostrano zadovoljstvo, posao je tu. Vredi pokušati.

P. N.

Možda te još zanima:

.

Kako je BuzzFeed uništio samog sebe?

Sredinom 2019. godine, Jutjub kanal BuzzFeeda beležio je oko 180 miliona pregleda mesečno, dok je danas taj broj devet puta…

.

Edžukejšnizam: Šta je u stvari pedagogija tebra?

Online predavanje pod nazivom “Šta je u stvari pedagogija tebra?” biće održano u nedelju 30. aprila u 18 časovana na…

.

Pokrenut portal studentskerazmene.rs

Događajem pod nazivom “Spremi se za Studentske razmene” započeo je rad portala posvećenogupravo ovoj vrsti mobilnosti mladih i studenata.

.

Neki nisu čak ni maštoviti u laganju

Portal Fake News Tragač (FNT) bavi se dekonstrukcijom medijskog sadržaja i dezinformacijama koje se u našim medijima neretko pojavljuju. U…

.

Drugi rođendan portala “Hoću u pozorište”

Proslava drugog rođendana portala "Hoću u pozorište", simbolično rođenog istog dana kada se slavi i Svetski dan pozorišta, biće održana…

.

Pecajte sa medvedima, šetajte sa slonovima

Kada uđete na ovaj sajt slobodno otkažite sve obaveze koje ste planirali i ugasite telefon.

  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo