.
Trenutno
Elektrosving
 Jelena Mijatović
Lifestyle / Web

Bosonoga, a ozbiljna

13.03.2018.

Ove nedelje vam skrećemo pažnju na neke zanimljive i relativno nove domaće i regionalne sajtove. Banjalučki portal Bosonoga pojavio se 2016. godine i za prilično kratko vreme izborio se za svoje mesto na listi relevantnih regionalnih sajtova.

.

Koncept portala nije nimalo nov, ali su autori očigledno mislili da to i nije neophodno – teme, intervjui, recenzije ili vesti o zbivanjima u popularnoj kulturi, sve to postoji i na hiljadama drugih portala. Ono što Bosonogu ipak izdvaja je vrlo profesionalan i kompetentan pristup.

Iako najveći broj vesti pristiže sa svetskih meridijana i možete ih pročitati i na brojnim drugim sajtovima, autori na portalu Bosonoga bar se oko svake vesti potrude, tako što je sadržinski i vizuelno prilagode svojim čitaocima, da na kraju to ipak ne bude samo copy/paste informacija.

Portal je podeljen na nekoliko osnovnih kategorija. Teme su zanimljivi članci o različitim ljudima i pojavama, obrađene prilično detaljno, uz mnoštvo ilustracija. U ovom odeljku, na primer, pronaći ćete tekst o engleskom umetniku Džonu Holkroftu i njegovim fantastičnim ilustracijama modernog sveta ili, recimo, tekst o tome kako izgleda obavezna plejlista za muzičke pustolove širom sveta.

Intervjui i kolumne uglavnom su orijentisani ka regionalnim muzičkim, filmskim i uopšte kulturnim stvaraocima, dok u rubrici recenzije autori vrlo kompetentno i sa stavom pišu o novim filmskim, muzičkim, pozorišnim ili književnim delima.

Oni koji se zainteresuju za Bosonogu imaju mogućnost i da pišu za ovaj portal. Uredništvo nudi probni volonterski rad od tri meseca, pa ukoliko se posle tog perioda stvori obostrano zadovoljstvo, posao je tu. Vredi pokušati.

P. N.

.
Ako ikad pomislite da nešto ne možete da rešite, posetite sajt koji smo našli za vas. 
.
Realno, svi smo mi kao klinci gledali u nebo iščekujući avione i pitajući se tiho u sebi - odakle su krenuli i gde su se zaputili.…
.
Kada se pomenu baze podataka obično se pomisli na neki komplikovan unos podataka na određenu tabelu, međutim, one su jako korisne…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
Anketa

Kako se hranite tokom leta?