...
TRENUTNO12:45 - 13:00Lampica

Lifestyle / Video igre

The Last of Us konačno dobija nastavak

30.05.2020.

Distopija u književnosti i filmovima predstavlja jedan od žanrova čija popularnost ne jenjava. To ni ne treba da čudi, jer, hteli to sebi da priznamo ili ne, sve nas kopka kako će izgledati budućnost. Zašto tu budućnost obično zamišljamo kao mračnu, to je već drugo pitanje. Video igra zasnovana na ovim premisama, naziva "The Last of Us", postala je jedna od najpopularnijih i najzanimljivih igara 2013. godine. Nastavak koji se čekao dugih sedam godina, konačno je našao svoj put do igrača.

.

U prvom delu pratili smo krijumčara Joela koji je imao zadatak da tinejdžerku Ellie prati na putu kroz post-apokaliptičnu SAD. Na putu su im stajale razne neprijateljske bande, čudovišta nastala kao posledica zaraze virusom i razna druga čudesa. Sa druge strane, Joel i Ellie su imali gomilu oružija koje su koristili na narazličitije moguće načine. Oboje su podjednako skloni njegovoj upotrebi, tako da igračima koji vole ovakve igre nije manjkalo zabave.

thelastofus1 png

Igru je razvijao Naughty Dog, koji je poznat i po naslovima kao što su Uncharted i Crash Bandicoot, dok je zvanični izdavač Sony. Činjenica da se na nastavak čekalo sedam godine, ne treba da čudi. Naughty Dog je još pri razvoju prvog naslova pokazao da ne žuri nigde. Prve glasine o igri pojavile su se još 2009. godine, a zvanična najava 2011. godine, dok je igra izašla dve godine kasnije i to za PlayStation 3. Igra je vrlo brzo pronašla put do publike, za samo sedam dana prodato je 1,3 miliona kopija. Sasvim dovoljno razloga da se razmišlja o nastavku.

Put od ideje do realzicije bio je trnovit. Dugo se razmišljalo o tome kakav će zaplet biti u drugom delu i ono što se za sada zna je da će u centru pažnje biti Ellie. Ona je sada odrasla i nasilnija nego ranije. Na kraju prvog dela, Ellie se smestila u mali grad u Vajomingu, ali radnja nastavka će se uglavnom odigravati u Sijetlu. Otkud ona tu i šta se tačno desilo, moraćemo da vidimo. Borba je glavni deo igre, kao i u prvom delu. Tu su i najvidljivija poboljšanja, jer je lik Ellie razvijen kao prilično brz i vešt u borbi. Naravno, sve što vidite oko sebe, poput flaša ili motki, može se iskoristiti kao oružije.

thelastofus3 png

Tu je i Joel, ali još uvek ne znamo koja je njegova uloga u nastavku. Jedan od ljudi odgovornih za razvoj igre, Neil Druckmann, govoreći o nastavku na prošlogodišnjem PlayStation Experience-u, istakao da je The Last of Us vezan upravo za dva glavna lika i da će se priča u drugom delu naslanjati na onu iz prvog, ali da će biti mnogo šira i kompleksnija. U timu scenrista nalazi se i Halley Gross, koja je bila i deo tima HBO-ove serije Westworld, koja se može pohvaliti prilično komplikovanim zapletom. Dokaz koliko je The Last of Us 2 kompleksna i velika igra, je i memorija koju zauzaima. Cela instalacija igre teška je oko 100 gigabajta.

Ilustracija: YouTube / Print Screen

M. L.

Možda te još zanima:

.

Igrači nezadovolji PC verzijom igre The Last of Us

PC igrači su čekali skoro deset godina da zaigraju The Last of Us – jednu od najbolje ocenjenih igara svih…

.

Najavljen spektakularni kraj prve sezone serije "The Last of Us"

Nakon više od dva meseca Elinog i Džoelovog putovanja u apokaliptičnoj seriji "The Last of Us", putovanje se bliži kraju.

.

Serija koja je uspela da prenese magiju video igre na tv ekrane

Džoel i Eli su glavni likovi nove serije u produkciji HBO-a "The Last of Us", smeštene u post-apokaliptičnu Ameriku. Kada…

.

Serija "The Last of Us" oborila HBO Max

Dugo isčekivana serija "The Last of Us", pravljena po istoimenoj video igri, premijerno je prikazana na servisu HBO Max. Interesovanje…

.

Predstavljen tizer za seriju "The Last of Us"

"The Last of Us" je predstojeća američka postapokaliptična dramska televizijska serija zasnovana na istoimenoj video igri iz 2013. godine.

.

Video igra "The Last of Us" postaje tv serija

Serija bazirana na popularnoj video igri za PlayStation trenutno je u fazi produkcije, a u javnosti se pojavila prva fotografija…

  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje
  • 12:45 Lampica
  • 13:00 Pre podne na O radiju
  • 13:10 Vredi pročitati

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo